Nijemci optužuju Gvardiolu: Radio je iza leđa Bajernu!

Menadžer Mančester sitija na udaru medija iz Hamburga.  Football Leaks: Gvardiola je izdao Bajern! Za prve dve godine u Sitiju uzeo 34. 000. 000 evra! Ugovor potpisan samo dva meseca posle početka poslednje sezone u Minhenu.

Fudbal 09.11.2018 | 15:00
Nijemci optužuju Gvardiolu: Radio je iza leđa Bajernu!
Pep Gvardiola bio je trener Bajerna od 2013. do 2016. godine i za to vreme osvojio tri titule Bundeslige, dva kupa, jedan Superkup Evrope i titulu klupskog šampiona sveta.

Ipak, domaći trofeji nisu zadovoljili rukovodstvo najvećeg nemačkog kluba, željnog uspeha u Ligi šampiona, a na Alijanc areni nisu bili zadovoljni ni Pepovim sistemom fudbala, koji se teško "primao" na bavarskom tlu.

Posledica toga bio je Gvardiolin odlazak u Mančester siti posle sezone 2015/16, u kojoj je domaća titula bila nedovoljna navijačima posle poraza protiv Atletika u polufinalu Lige šampiona. Pep se oprostio od navijača, preselio u Englesku i tamo započeo misiju sa "građanima", kojima je 2018. doneo titulu.

Ipak, dve i po godine kasnije, u Nemačkoj se opet priča o načinu na koji je legendarni igrač i trener Barselone otišao iz Minhena.

List "Špigl" iz Hamburga objavio je u sredu da je Gvardiola prekršio ugovor i da je potpisao sporazum sa Sitijem u trenutku u kojem je bio pod ugovorom sa Bajernom.

"Gvardiola je 10. oktobra 2015. potpisao ugovor na 13,5 miliona funti sa premijerligaškim klubom. To je bilo samo dva meseca od početka njegove poslednje sezone u Bajernu", objavio je Špigl, objasnivši da je "napad" Sitija na Pepa bio "tajna misija".

"Ni Mančester siti, ni trener nisu rekli ništa javno o tome, a njegov transfer je ozvaničen 1. februara 2016", takođe je objašnjeno.

Gvardiola je već govorio o ovim optužbama i rekao da je poštovao pravila.

Na osnovu saznanja uglednog Špigla izgleda da je Pep Gvardiola izdao Bajern i da je mimo znanja bavarskog velikana potpisao ugovor sa Mančester Sitijem! Tu informaciju je u u oviru serijala FootballLeaks nemački list plasirao u etar, potkrepivši je konkretnim datumima koji ukazuju da se katalonskom stručnjaku baš smučio Minhen i da je po svaku cenu – možda bolje napisati evro – želeo da se preseli u Englesku.

Football Leaks ukazuje da je ključni datum, kad je ugovor potpisan, zapravo 10. oktobar 2015. Samo šest dana pošto je na Alijanc areni petardirao Borusiju (5:1) i utabao put ka odbrani krune. Usledila je reprezentativna pauza, a Gvardiola ju je iskoristio da se sretne sa arapskim vlasnicima kluba sa Etihada i overio saradnju. Na tri godine, da bi u maju ove godine obnovio do juna 2021. Uz napomenu da nikom u Minhenu nije rekao. Tek 5. januara, dakle bezmalo tri meseca posle potpisa, saopštio je aktuelnim poslodavcima da bi bilo dobro da se raziđu na kraju sezone, kako je, uostalom, bilo i planirano.

Bajern mu je izašao u susret, najavio Karla Ančelotija kao naslednika, da bi Građani sačekali 1. februar i obznanili kako će Pep na kraju sezone 2015/16 sesti na klupu umesto Manuela Pelegrinija. Mora da ni Čileancu nije bilo prijatno da u trenutku kad juri visok plasman zna da neće nastaviti posao.

Umesto njega, došao je Pep Gvardiola, a Football Leaks došao u posed njegovih zarada u prve dve sezone. Za početak 15.450.000 evra, a već u narednoj okruglo 19.000.000 evra. Koliko je uzeo za produžetak saradnje još nije poznato.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar