„Piješ, sine“ čekala trideset godina

Novi hit Dženana Lončarevića nosi specifičnu emociju i atmosferu sevdalinke koja, oduvek, otvara srca i onima kojima muzika nije najvažnija stvar u životu. U intervjuu za Novosti online, Dženan otkriva tajnu ove pesme.

Zabava 06.11.2018 | 16:03
„Piješ, sine“ čekala trideset godina
DžENAN Lončarević je, još jednom, otišao korak dalje u svom muzičkom izrazu i publici predstavio, za njega, neuobičajenu pesmu, „Piješ sine“, koja, samo nekoliko dana po objavljivanju, izaziva sjajne reakcije publike i polako postaje novi hit ovog mladog pevača, koji će se dugo slušati, jer nosi specifičnu emociju i atmosferu sevdalinke koja, oduvek, otvara srca i onima kojima muzika nije najvažnija stvar u životu. 

Spot je, takođe, vrlo emotivan i simboličan, a u intervjuu za NovostiOnline, Dženan otkriva tajnu ove pesme, koja će, bez dileme, na mnogo načina, obeležiti ovaj period njegove karijere.

* Posle letnjeg hita „Košava“, publici predstavljate veoma emotivnu i tešku baladu „Piješ sine“, koja je opet, drugačija u odnosu na vaše prethodne pesme ovog tipa. Kako ste je doživeli?

Morao sam prvo da shvatim i proživim sve što je Dragan Čolaković, autor muzike i teksta, ovog puta napisao, a nećete mi verovati, ova pesma je čekala trideset godina da je baš ja otpevam i veoma sam ponosan zbog toga. Mislim da je čak i istinita priča, što pesmi daje dodatnu, posebnu draž i emociju.

* Kako je došlo do saradnje sa Željkom Vasićem i šta je uslovilo da se vaši instrumenti i akordi ovako dobro slože u ovoj pesmi?

Ovo nije prva saradnja sa Željkom. On je jedan od autora na mom prošlom albumu, i pesme koje je uradio, kao što je recimo, „Dao sam ti srce“, su jako dobro prošle. Instrumenti ni njemu ni meni nisu strani, bilo da je u pitanju harmonika, klavijatura ili gitara. Ja volim da isprobam svaki instrument, a Željko zna mnogo toga dobro da svira, i u ovoj pesmi je još jednom pokazao da je vrstan muzičar. Njegove deonice sa harmonikom su izvanredne. 

* „Piješ sine“ je, čini se, od onih pesama, uz koju su pije, plače i lome čaše u kafani. Da li se želeli da postignete takvu atmosferu?

Upravo to mi je bio cilj. Želeo sam da, u moru svega što nam se prezentuje, a što se ne zove muzika, čast izuzecima, publici poklonim pravu muziku, pesmu koja će ih dirnuti i emotivno pokrenuti i u čijim će rečima i muzici, koja je savršena, svako moći da se pronađe. Mislim da smo uspeli da napravimo pesmu koja će ostati i slobodno mogu reći da je ovo sevdalinka novijeg doba.

* Spot je, takođe, veoma upečatljiv, na momente i potresan. Jeste li zadovoljni kako je vizuelizacija pesme ispratila njenu emociju i otkuda ideja da spot bude smešten u rustičan, retro ambijent?

Za spot je bio zadužen Haris Dubica, sa kojim sam već sarađivao i koji se pokazao kao jedan od najkreativnijih stvaralaca, pomalo čudan i drugačiji, u odnosu na ostale. Danas svi režiraju spotove, ali on je jedan od malobrojnih, koji slikom i kadrovima, ume da prenese ono što su autori poželeli da izraze kroz muziku i tekst, pre svega, emociju. Mislim da će režirati i naredna, minimum tri, moja spota.

* Muzička karijera, neminovno, podrazumeva promene, ali vašu, većinom, karakterišu emotivne balade. Koliko, suštinski, jeste muzičar i čovek ovakvog zvuka i senzibiliteta?

Ja sam čovek koji snima i peva pravu muziku. Tokom svih ovih godina, svrstavali su me u različite žanrove. U jednom trenutku sam bio narodnjak, u drugom pop pevač, u trećem ne znam ni sam šta, nešto između, ali najvažnije od svega je da su ljudi shvatili da prezentujem kvalitetnu muziku, što je meni najbitnije. Od samog starta, kad su me upoznali, znaju da je Dženan jednako dobra atmosfera, a to je ono što sam i želeo, tako da i ova pesma ima u sebi nešto posebno, što će praviti atmosferu po klubovima, kafanama i velikim koncertima. 

* Da li i vi godinama ćutite o nekoj svojoj patnji?

Naravno, i ćutaću o tome i dalje.

* Koliko je, ipak, potrebno, u nekom trenutku, da se čovek poveri, majci, prijatelju, najbližima?

Jeste. Mislim da je majka čoveku najiskreniji prijatelj, kao i članovi najbliže porodice. Ja imam sreću da majci i bratu, uvek mogu da kažem sve što me muči.

* Odete li, ponekad, u kafanu da isplačete ono što se ne govori?

Idem u kafanu, ali, ipak, na nekim drugim mestima isplačem ono što se ne govori. 

Koliko su teške, posebno potisnute muške suze, u tim momentima?

Veoma, ali ipak donose olakšanje i drago mi je što uz sebe imam prave prijatelje kojima mogu, bez ikakvog stida, da se najiskrenije isplačem.

* Da li sa ovom pesmom završavate sa novim singlovima za ovu godinu, ili ćemo do kraja decembra još nešto čuti od vas?

Nikad se ne zna. Može se desiti vrlo brzo. Imam mnogo već snimljenih pesama i mislim će sve ono što sledi, a tiče se i pesama i spotova, biti veoma zanimljivo i kvalitetno.



Novosti
foto:ionternet

Komentari / 0

Ostavite komentar