Putin odlikovao prvog čovjeka ZG

"Poštovani predsjedniče, hvala Vam na Ordenu družbe i prijateljstva. Na blago dva naša prijateljska grada, Zagrebu i Moskvi, na blago dva prijateljska naroda Ruske Federacije i Republike Hrvatske, spasibo. "

Region 04.11.2018 | 18:54
Putin odlikovao prvog čovjeka ZG
Ukazom ruskog predsjednika Vladimira Putina broj 425 od 18. jula 2018. godine Ordenom družbe (prijateljstva) u nedjelju je odlikovan zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Nakon što je iz ruku ruskog predsjednika u Kremlju primio orden Bandić je na kombinaciji ruskog i hrvatskog rekao:

"Poštovani predsjedniče, hvala Vam na Ordenu družbe i prijateljstva. Na blago dva naša prijateljska grada, Zagrebu i Moskvi, na blago dva prijateljska naroda Ruske Federacije i Republike Hrvatske, spasibo."

Osim zagrebačkoga gradonačelnika, ukazom Ordenom družbe nagrađeni su još i Joseph Butore, potpredsjednik Burundija, te general Pavel Muravejko, zamjenik načelnika Glavnog stožera bjeloruske vojske, i dvojica vijetnamskih zvaničnika iz rusko-vijetnamskog tropskog istraživačkog instituta, Nguen Ti Vin i Nguen Hong Zi.

Orden se dodjeljuje ruskim i stranim državljanima za posebne zasluge u međunarodnim odnosima, rad na uspostavi međunarodnog prijateljstva i mira među nacijama te za znatan doprinos u očuvanju i promociji ruske kulture i baštine ili zajedničkom razvoju zajedničkih projekata s Ruskom Federacijom.

Orden se dodjeljuje od 1994. godine, da bi 2012. godine dobio veći status te je na ljestvici ruskih ordena peti po snazi ili važnosti.

Orden je u obliku petokrake, izrađen od srebra s pozlatom te s reljefom globusa u središtu optočenim crvenim rubinima, a među ostalima, dosad su ga dobili i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski ministar inostranih poslova Ivica Dačić, bivši srpski predsjednik Tomislav Nikolić i filmski režiser Emir Kusturica.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Izdajica

04.11.2018 17:59

Molim Predsjednika Dodika za komentar?

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

04.11.2018 18:21

"Naša dva predsjednika" Dodik i Vučić nas "ubiše sa braćom Rusima" i njihovim prijateljstvom i bratskom pomoći. Hrvati im hladno uvedu sankcije, sa NATO snagama im dođu na granicu, protjeraju im diplomatu iz ambasade u Zagrebu, i onda kada slušaš Dodika i Vučića očekuješ da im Putin na grudi umjesto ordena okači onu malu "atomsku bombu za kojom plače Emir Kusturica". Nakon ordena Bandiću pitanje: Ko onda vodi pogrešnu međunarodnu politiku? Hrvatska ili Srbija? Nas /RS/ neću ni pominjati, jer kada čujem "naše gazde i diplomate" skontam da smo mi za njih viši nivo /level/?!

ODGOVORITE
Name

re

04.11.2018 19:54

Svaka cast na komentaru.Mi kao braca a oni im neprijatelji.koga sad odlikuje?? Lud zbunjen...!!!

Name

izraelac

04.11.2018 19:20

Njega jest odlikovao a Vučića nije... možete provjeriti na oficijelnom sajtu kremlja.

ODGOVORITE