Bivšem suprugu uzela skoro sve...

Brankica i Vlado iz Bjelovara završili su na sudu nakon što se u brakorazvodnoj parnici nisu mogli dogovoriti kome tačno pripadaju brojne pokretnosti iz donedavno zajedničkog domaćinstva.

Zabava 03.11.2018 | 16:48
Bivšem suprugu uzela skoro sve...
Opštinski sud u Bjelovaru ovih je dana konačno donio presudu kojom će više biti zadovoljna bivša supruga nego njen donedavni muž. Da su bivši supružnici potpuno zakrvljeni i nakon formalno odrađene rastave pokazao je popis imovine oko koje se svađaju, piše Podravski.

Tu su spavaća soba, stare peći, radijatori, puške i pištolj, harmonike, frižider, stara motorka, neispravan auto, kauč, ali i – 33 litre rakije.

Opštinski sud na kraju je samo djelimično uvažio tužbu supruga Vlade pa mu dosudio novu spavaću sobu, televizor, kuhinju, protočni plinski bojler, pokretni klima uređaj, peć na drva, tri radijatora, četiri harmonike i elektronske orgulje te zamrzivač “Gorenje”.

Presudom je dobio samo polovinu vrijednosti te imovine jer je riječ o bračnoj stečevini. 

S druge strane, u cjelosti mu je odbijen zahtjev da mu se prizna suvlasništvo nad dozidanim stanom od 80 kvadrata u kojem su živjeli kod Brankičinih roditelja te je odbijen u dijelu tužbe kojom traži da mu Brankica vrati oko 130.000 kuna (oko 33.000 KM) plaćenih kredita. Nije mu priznato ni vlasničko pravo nad podužim popisom pokretnina koje je Brankica dobila od roditelja prije sklapanja njihova braka.

Ni Brankica nije sjedila prekrštenih ruku pa je u tužbi pažljivo popisala imovinu na koju ona polaže pravo. Sud joj je tako u istoj parnici dosudio motorku “štil”, tri bačve za rakiju, automobil marke “ford”, te 33 litre pečene rakije, piše Podravski.

Odbijena je sa zahtjevom da joj se prizna i suvlasništvo nad pet pušaka i pištoljem, te 67 litara pečene rakije.

– Moj bivši muž je novac od kredita, kao i veliki dio svoje plate, trošio na svoja zadovoljstva, provode, alkohol, često je dolazio pijan i lupao i razbijao po kući, dovodio ljude koji su se opijali i lumpovali. Kupovao je puške, jedna je koštala čak 22.000 kuna (oko 6.000 KM), aute koje je stalo mijenjao. Imao je ljubavnicu kojoj je kupovao mobilne telefone i nakit, pomagao joj u uređenju njene kuće. Osim toga, često je plaćao novčane kazne i troškove te naknade za advokate vezano uz postupke krivolova koji su protiv njega bili pokrenuti, pa su mu i oduzete te puške – svjedočila je Brankica na sudu.

Vlado joj je priznao suvlasništvo nad tri bačve za rakiju i automobilom “ford” koji je neregistrovan i neispravan. Za oružje ne priznaje jer mu ga je policija u međuvremenu oduzela zbog krivolova.

Izvor: Srpskainfo

Komentari / 0

Ostavite komentar