Nadala iznenadilo pitanje o Đokoviću!

Španac se na mastersu u Parizu vraća na teren posle skoro dva meseca pauze i glavni cilj mu nije da odbrani prvo mesto koje mu ozbiljno ugrožava srpski as.

Tenis 31.10.2018 | 15:30
Nadala iznenadilo pitanje o Đokoviću!
Rafael Nadal se sprema za nastup na mastersu u Parizu, prvom turniru posle US Opena.

Španac je bio primoran da preda polufinale u Njujorku Huanu Martinu del Potru zbog povrede kolena, a zatim i da preskoči turnire u Pekingu i Šangaju zbog oporavka.

On će u Parizu zaigrati u drugom kolu protiv zemljaka Fernanda Verdaska i to će mu biti prvi meč posle predaje Del Potru 7. septembra.

Bez obzira na pauzu koju je napravio, drži prvo mesto na ATP listi, sa 215 bodova prednosti u odnosu na Novaka Đokovića.

Srpski teniser ima priliku da ga u glavnom gradu Francuske svrgne sa teniskog trona.

Jedan novinar u Parizu pitao je Španca da li je iznenađen što je Đoković došao u priliku da mu preuzme prvo mesto, što je Nadala veoma iznenadilo.

"Da li sam iznenađen? Ne, uopšte! On je tako dobar. Odigrao je sjajno drugi deo sezone, osvojio je četiri turnira, od čega dva grend slema, i zaslužuje da bude tu gde jeste. Svi smo bili sigurni da će se vratiti svojim najboljim igrama. Srećan sam što vidim nekog poput njega da se vratio na vrhunski nivo", džentlemnski je odgovorio Nadal.

Španac je rekao da je tokom ove sezone dva puta bio povređen, na početku i sada u finišu, ali da je uprkos tome uspeo da se održi na vrhu. Sada se ne opterećuje time da li će završiti godinu kao "broj jedan" već da ostane zdrav i iz meča u meč napreduje.

"Zbog povreda sam morao da propustim nekoliko velikih turnira i moj glavni cilj je da se vratim mečevima, da budem zdrav i da budem srećan dok igram. Pokušaću da igram što bolje u Parizu, da dobijem što više mečeva, naravno voleo bih i da zadržim prvo mesto na ATP listi, ali ovde samo imam želju da od prvog duela pokušam da dam svoj maksimum".

Nadal ima 33 trofeja na mastersima u karijeri, ali nikada nije slavio u Parizu.

"Ovaj grad mi mnogo znači, imam sjajan odnos sa Teniskom federacijom Francuske i ovaj turnir je specifičan. Poslednji je masters u sezoni, igra se u zatvorenom, igrači dolaze umorni i povređeni, što je prilika za neke iz drugog plana da se istaknu, što je bio čest slučaj proteklih godina. Nemam poseban motiv u Parizu zbog toga što nikada nisam osvojio titulu u Parizu. Ja sam uvek motivisan motiv na kojem god turniru da nastupam, pa tako i ovde. Uvek pokušavam da igram sa najvećom strašću i posvećenošću", rekao je Nadal.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 4.872.105 evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar