LŠ: Bajern teško slomio AEK, Valensiji samo bod u Bernu!

Fudbaleri Bajerna savladali su AEK 2:0 u Atini, dok su Jang Bojs i Valensija remizirali 1:1 u Bernu, u prvim mečevima trećeg kola Lige šampiona.  Bajern se probudio, u Bernu bez pobednika! U prve dve utakmice 3. kola Lige šampiona, Bajern pobedio AEK u Atini, dok su Jang bojs i Valensija podelili bodove.  Bajernu dosta dva minuta, Valensija opet ostala bez pobede! Bavarci trijumfalno prošetali kroz Atinu - 0:2.

Fudbal 23.10.2018 | 21:20
LŠ: Bajern teško slomio AEK, Valensiji samo bod u Bernu!
Za razliku od utakmice u Atini, gde se čekalo samo da Bajern načne AEK, u Bernu smo gledali uzbudljiv duel u kojem mnogo više razloga za nezadovoljstvo imaju domaći fudbaleri. Jang bojs je osvojio prvi bod, ali nije tako daleko bio ni od sva tri.

Jang bojs – Valensija 1:1, u 3. kolu Grupe H Lige šampiona.

Valensija je povela preko Mišija Batšuaija u 26. minutu. Feran Tores je imao veliku priliku u 44, ali je bio sebičan. Bledo izdanje Jang Bojsa u prvom poluvremenu nije bilo ni nalik igri Švajcaraca u drugom delu. Od čak deset udaraca ka Netu, od kojih su neki bili iz idealnih situacija, samo je udarac Oroa iz penala završio u mreži.

Domaćin je u poslednjem minutu pogodio i stativu.

Valensija ima dva boda, a Jang bojs jedan.

Bajern se sat vremena mučio na Olimpijskom stadionu u Atini u okviru Grupe H. I taman kada je AEK krenuo hrabrije i ofanzivnije ka Manuelu Nojeru, usledio je "blickrig" Bavaraca za 2:0! Pobedu Bajernu doneli su Havi Martinez i Robert Levandovski, golovima u 61. i 63. minutu.

Bajern je definitivno izašao iz krize. Posle bundesligaške protiv Volfzburga za vikend, četa Nika Kovačaupisala je i pobedu u Ligi šampiona i to na gostovanju u Atini protiv AEK-a od 2:0.

Nije bilo lako, Grci su se pokazali kao tvrd orah u prvom poluvremenu, ali su kažnjeni za promašaje i za samo dva minuta prosuli su sve dobro što su uradili u prvih sat vremena igre. I dalje je čudno kakoBakasekas u 53. i Klonaridis u 59. (sjajnim volejom) nisu doneli prednost šampionu Grčke, a samo dva minuta nakon ovo drugog promašaja domaćina stigla ih je kazna.

Posle udarca Robena, a na pas Humelsa, lopta se odbila do Havija Martineza, koji je iz blizine doveo Bavarce u vođstvo u 61. Samo što je AEK krenuo sa centra sve je bilo gotovo, posle sjajne akcije i pasovaTijaga i Gnabrija, Rafinja se izdvojio po levoj strani, majstorski uposlio Roberta Levandovskog koji iz ovakvih pozicija ne greši. Treći gol Poljaka na poslednje dve utakmice.

I to je cela priča s ovog meča. Bajern se pobedom iskupio za kiks sa Ajaksom (1:1) početkom meseca, a treba reći da je klupska ikona Tomas Miler ponovo "fasovao" klupu, pa je jasno da je posle bledih izdanja definitivno zapao u drugi plan kod trenera Nika Kovača.

U drugom meču koji je odigran u ranijem terminu Valensija je nastavila sa očajnom formom. Samo jednu pobedu imaju puleni trenera Marselina u celoj sezoni (u Primeri), a sa simptomatičnim partijama nastavili su i večeras na gostovanju u Bernu gde su odigrali nerešeno s Jang Bojsom - 1:1.

I tamo su Španci poveli, preko Mišija Batšuaija posle lepe akcije u 26. minutu, ali nisu umeli da sačuvaju prednost. Nesmotrenost Danija Pareha naterala je glavnog arbitra da pokaže na belu tačku sa koje je najbolji fudbaler Jang bojsa Gijom Oaro postavio konačan rezultat u 55. minutu.

Valensija je bila bolja u prvom, Jang Bojs značajno bolji u nastavku, pa se posle svega čini da je remi najpravedniji ishod ovog susreta.

Miralem Sulejmani igrao je standardno za švajcarskog šampiona, a zamenjen je u 74. minutu.

LIGA ŠAMPIONA, 3. kolo (utorak):

Grupa E

AEK - Bajern 0:2 (0:0)
/Martinez 61, Levandovski 63/

Ajaks - Benfika (21.00, TV Arena Sport 5)

TABELA: Bajern (+1) 6, Ajaks 4, Benfika 3, AEK (+1) 0.

Grupa F

Hofenhajm - Lion (21.00)
Šahtjor - Mančester siti (21.00)

TABELA: Lion 4, Siti 3, Šahtjor 2, Hofenhajm 1.

Grupa G

Roma - CSKA (21.00, TV Arena Sport 3)
Real Madrid - Viktorija (21.00, TV Arena Sport 2, multiprenos)

TABELA: CSKA 4, Real 3, Roma 3, Viktorija 1.

Grupa H

Jang Bojs - Valensija 1:1 (0:1)
/Oro 55 - Batšuaji 26/

Mančester junajted - Juventus (21.00, TV Arena Sport 1)

TABELA: Juventus 6, Mančester junajted 4, Valensija (+1) 2, Jang Bojs (+1) 1.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar