Otkazani mirni protesti u Bihaću

Otkazani su mirni protesti koji su bili najavljeni za večeras u Bihaću.

Bosna i Hercegovina 23.10.2018 | 19:56
Otkazani mirni protesti u Bihaću
Kako Avaz saznaje, održavanje protesta zbog eskalacije migrantske krize je zabranjeno od MUP-a USK, a neformalni organizator protesta Sej Ramić dobio je kaznu od 3.600 KM, dok je Adnan Mekić iz Biciklističkog kluba “Daj krug” zaradio još veću kaznu od 5.000 maraka. 

Večerašnje okupljanje je zabranjeno jer organizatori za njega nisu prethodno pribavili odobrenje za održavanje na javnom mjestu, što je slučaj u dva od tri održana mirna protesta Bišćana.

S druge strane, kazne su izrečene za prve proteste u Bihaću, za koje je organizator i dobio odobrenje, međutim, za vrijeme okupljanja ga je prekršio i skup preselio na druge lokacije u Bihaću, za što zapravo nisu imali dozvolu.

Kako nisu imali potrebna odobrenja MUP-a USK za okupljanjem na javnim mjestima, što su i bili u obavezi pribaviti, organizatori su današnje mirne protesti otkazali, odnosno izdato im je rješenje o zabrani okupljanja.



(BN/Srpskainfo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tako

23.10.2018 18:53

Tako brate, po dzepu udri, nije to burlina privatna, nego prava drzava.

ODGOVORITE
Name

D

24.10.2018 06:45

Kakav naslov!!! OTKAZANI!!! Z A B R A NJ E N I, ZABRANJENI!! Da se ovo desilo u Banja Luci ne bi u naslovu stajao OTKAZANI nego bi pljuvali po policiji najstrasnije.

ODGOVORITE