Prekršajna zbog napada na Srbe

Kosovska policijska služba /KPS/ uhapsila je osam lica zbog kamenovanja dva autobusa sa Srbima u zaseoku Studenica kod Istoka, a osumnjičeni su, nakon ispitivanja, pušteni na slobodu i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak.

Srbija 23.10.2018 | 18:41
Prekršajna zbog napada na Srbe
Dva autobusa sa vjernicima iz Beograda kamenovana su 21. oktobra u gradiću Istok nadomak Peći.

Iz KPS-a je saopšteno da im je bio prijavljen dolazak 170 Srba koji su planirali da posjete Pećku patrijaršiju, Visoke Dečane i još nekoliko lokacija u zapadnom dijelu Kosova, te je policija organizovala pratnju.

Incident se dogodio u selu Studenica, gdje se kao znak protesta okupila grupa od 50 do 60 mještana, sa namjerom da blokadom puta spriječe dolazak srpskih vjernika.

U trenutku kada je policija udaljavala mještane Studenice grupa nepoznatih lica bacila je kamenje na autobuse, oštetivši stakla na oba vozila.

Pokrenuta je istraga o remećenju javnog reda i mira, kao i uništenju ili oštećenju pokretne imovine, a u policijsku stanicu u Istoku juče je privedeno 11 lica.

Pet lica je saslušano zbog remećenja javnog reda i mira, i nakon ispitivanja su oslobođena u konsultaciji sa tužiocem.

Policija tvrdi da su stakla na autobusima polupala tri maloljetnika koja su puštena na slobodu nakon saslušanja, a i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar