Skupština čuvar ustavnog poretka

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je, povodom 27 godina postojanja i rada parlamenta Srpske, da je najviša zakonodavna institucija do danas ostala jedan od najvažnijih stubova Republike Srpske, čuvar ustavnog poretka i garant vladavine zakona i poštovanja demokratskih prava i sloboda svih građana Republike.

Republika Srpska 23.10.2018 | 16:53
Skupština čuvar ustavnog poretka
On je naglasio da je od 24. oktobra 1991. godine, dana na koji je osnovana Skupština srpskog naroda u BiH, do danas, Narodna skupština ostala u funkciji stvaranja zakonskog okvira za političko, institucionalno i ekonomsko jačanje Republike Srpske.

– Skupština srpskog naroda u BiH nastala je odlučnošću i voljom srpskog naroda da se u uslovima političkog pritiska i preglasavanja izbori za slobodu, ravnopravnost i budućnost, u skladu sa svojim nacionalnim interesima i identitetom. Sa ove distance vidimo da je to bio veliki, istorijski potez tadašnjih srpskih poslanika koji su stvorili temelje savremene, demokratske i prosperitetne Republike Srpske – poručio je Čubrilović.

Podsjetio je da je do sada bilo 9 saziva Narodne skupštine RS, koji su izabrali ukupno 14 vlada, te istakao da poslanicima izabranim u desetom sazivu, koji treba uskoro da bude konstituisan, želi da nastave uspješan put parlamentarnog života u Republici Srpskoj.

– Izgradnja demokratskog društva, jačanje vladavine prava, zaštita ustavnog poretka Republike Srpske i stvaranje uslova za bolji život svih građana naše Republike bili su glavni ciljevi svih saziva Narodne skupštine. I aktuelni, deveti saziv, dao je ogroman doprinos u jačanju pozicije Republike Srpske, očuvanju najvažnijih obilježja, i stvaranju demokratskog društva, te pobošljanju životnih uslova za sve naše građane. Nadam se da će učinak desetog saziva biti još bolji i kvalitetniji – rekao je Čubrilović.

(BN)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Kumic

23.10.2018 15:11

Vi ste cuvar kriminalnog klana kojem sami pripadate. Koliko si narodnog blaga Cubro prisvojio za sebe?

ODGOVORITE
Name

Zis

23.10.2018 19:59

Kad niko normalan nema ni jedne riječi hvale onda to urade oni sami. Ti meni serdare ja tebi vojvodo. Kukala nam majka s njima. Bolesnici oko njih umiru što nemaju novca za liječenje, borci nezaposleni žive po šupama, penzioneri plate režije i gledaju u Boga da nešto nabave za jelo, mladi radno sposobni bježe iz BH zbog nezaposlenosti pa oni koji su imali nekakav posao a oni to i ne žele da vide već se hvale uspjesima. Jedini uspjeh je što još uvijek imaju šta da pokradu (prirodne resurse).

Name

kriminalni klan!

23.10.2018 15:16

Neko "krade" i "sakriva" dokaze ubistva, ali je taj isti "posten" na izborima? Ma ljudi pustimo price, stvar je vise nego jasna!

ODGOVORITE
Name

XL

23.10.2018 15:19

DEVASTIRALI STE VI VLADAJUĆA GOSPODO I NAROD I NARODNU SKUPŠTINU

ODGOVORITE
Name

kiza

23.10.2018 15:29

Ne moj samo ti vise cuvati RS nego nastavi cuvati svoju guzicetinu, koja ne sme slucajno biti bez loja jer sta si sve izgovorio i rekao ne moze proci kroz debelo crevo ako nije dobbbro podmazano.

ODGOVORITE
Name

ja

23.10.2018 15:32

Haha haha, cekaj malo i ti ces niz vodu. Dodo povukao uze.

ODGOVORITE
Name

Kako To?

23.10.2018 15:50

A sta je sa smjenom kadrova tj ministra koga je skupstina postavila na predlog mandatara a smjeni ga bez skupstine?!

ODGOVORITE
Name

Da

23.10.2018 15:53

Bice kao i do sad..!!? Opet cete vi krasti a mi raditi za cvonjke i puniti budzet koji vi trosite .. Jeb... li vam korijenje sadasnje i buduce .

ODGOVORITE
Name

MIMI53

23.10.2018 16:15

Ta nasa Skupstina se predala "bez ispaljenog metka" pred samovoljom jednog covjeka. Gospodine Cubrilovicu Vlada t.j. ministri su organ Skupstine ,i samo ona ih moze postavljati ,i smjenjivati,a ti si kukavicki pognuo glavu pred jednim covjekom sto ce ostati zapisano u analima "demokratije"RS. Skupstina se davno preselila u Laktase ,a vi se samo plasite za svoje pozicije i gusite se u svakakvim kombinatorikama.VI SIGURNO VISE NIKADA NECETE BITI PREDSJEDNIK SKUPSTINE RS.

ODGOVORITE
Name

6

23.10.2018 16:23

Olosu i gnjido ljutskog srpskog roda..Koliko svi vrsio peitisak na svojim kadidatima. VRATILO TI SE NA NAJMILIJIM FUKARO LJUTSKA

ODGOVORITE
Name

Aaaaa

23.10.2018 18:14

Cubrilovicu narod je vidio vasu strNacju skupstinu a ne narodnu ! Ti si poslusnik obicni nenarodni nego stranacki i to je sve jasno ko dan !! Tvoj rad i tvojih partijasa koalicionih ce ostati zapisan u istoriji srpskog naroda !! Zloupotreba institucija i polozaja na svim nivoima! A ti trebas na odgovornost i oduzimanje imovine !! Dno dna

Name

Aaaaa

23.10.2018 18:15

A ne rece jesi li uspio pokupovati glasove !???? Na zeljeznici !??????

Name

Kapetan

23.10.2018 18:32

Ma koji Ustav vi cuvate i branite. Mozda Ustav mafije.

ODGOVORITE
Name

Aaaaa

23.10.2018 19:26

Auuu cuvate ustav auuu pa kome ti to pricas Cubrilovicu! Cuvate svoju imovinu nezakonito stecenu i vasu koaliciju koja je unistila sve sto se dalo unistiti !!klasicna zloupitreba institucija i polozaja Cubrilovicu !!! Pa zar mislis da je narod toliko lud da nije vidio vas rad i vase znanje ali jos treba odgovornost i oduzimanje imovine i oporavaj naroda od vase bahate vlasti koja ce ostati zapamcena za vjek vjekova za nauk djeci kao se zivjelo od kredita uz poslusnost partiji od nerada i neznanja i kao se opljackale fabrike preduzeca resursi i obogatili pojedinci na opljackanom narodu !?!!! A skupstna sta je radila partijska skupstina !!!! Tj vecina sjupstinska !!! Dno dna

Name

BOBA

23.10.2018 21:34

MOJ ČUBRILOVIĆU KADA SE ČVOR ODVEŽE SVI ĆE LETJETI KAO PAUNOVO PERJE .ALI VI TAJ ČVOR NA SILU ŽELITE ZADRŽATI, ODNOSNO NA LAŽIMA I PREVARAMA.PO NARODU SE VIDI SVA LJEPOTA OVOG BAJNOG ŽIVOTA.

ODGOVORITE
Name

Joj

24.10.2018 01:00

Sds stranka da iscisti sve stare kadrove.Vukota da okupi mlad i strucan kadar, ojaca stranku, ostane vjeran samo imenu SDS na uspomenu kad je nekad bila pokret . Mladi iz dijaspore mogu biti clanovi . Niko stariji od 40 godina. Pokazati se kao opozicija.Duvati im za vrat i sve objavljivati. Samo upornim radom u opoziciji pokazati se. Tek tad spas za ovaj narod ovdje dolazi.

ODGOVORITE
Name

Joj

24.10.2018 01:01

Nije to sve . Hoce jos i jos.

ODGOVORITE
Name

PRIJEDOR

24.10.2018 06:43

Sve Čubro si čuo i vidio. Bolje bi ti bilo da se pokriješ po glavi i da ćutiš. Ti si prvo loš čovjek a drugo velika neznalica. NSRS može da vodi pametan i školovan čovjek a ti to nisi. Iza sebe imaš Buldoge koje pomno slušaš.

ODGOVORITE
Name

austria

24.10.2018 10:40

Pa vecih lazova od njega bisereke nisam vido a da nepricamo milokradu

ODGOVORITE
Name

Slovenija

24.10.2018 20:05

Pa sta izjavi ovaj covjek ,koliko dugo on vec spava po sjednicama ,kad mi sve imamo to sto je on nabrojao sta onda oni gradjani pred boskom traze ? Sutra odmah pred bosku i objasni narodu gdje je to demokratsko drustvo,gdje su ta gradjanska prava ,nemoras sefa pitati samo ti otidji to je i tako poslije tvog radnog vremena.