Kako da provjerite da li neko švrlja po vašem Facebooku?

Uprkos svemu što znamo o sigurnosti na internetu i raznim upozorenjima, mnogi od nas i dalje su vrlo opušteni kad je reč o sigurnosti naših profila na Facebooku. Ipak, savet je da ipak proverite svoje profile. Postoji vrlo lak način za to.

Informacione tehnologije 23.10.2018 | 13:18
Kako da provjerite da li neko švrlja po vašem Facebooku?
Ono što ljude čini pogodnim za hakovanje na ovoj mreži jesu lozinke koje lako mogu da se pogode (poput 12345 i druge najopasnije), zatim neažuriranje antivirusnih softvera i davanje ličnih podataka na raznim mestima.

S obzirom na to da se logujemo na Facebook kad god možemo s raznih uređaja, neretko se dogodi da zaboravimo da li smo se na kraju odjavili što znači da sad neko može da švrlja po našem profilu ili mejlu.

Postoji način da to sprečite čak i ako ste daleko od uređaja sa kojeg ste se u nekom trenutku logovali.

Kad se prijavite na Facebook (bilo na telefonu, tabletu ili računaru) kliknite na "Podešavanja" zatim na "Sigurnost" i na kraju na opciju "Gde ste prijavljeni".

Potom kliknite na Edit i videćete sve uređaje na kojima ste trenutno prijavljeni. Videćete da li ste logovani na računaru ili smartphoneu, kao i IP adresu i poslednje vreme kad je taj uređaj korišćen za pristup vašem profilu na Facebooku.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar