Džikić o bolesnima i "laganom" gostovanju Realu...

"Prvak ABA lige je u teškoj situaciji u ovom formatu Evrolige. Kome to nije jasno. . . ", rekao je trener Budućnosti posle trijumfa protiv FMP-a.

Košarka 23.10.2018 | 09:15
Džikić o bolesnima i "laganom" gostovanju Realu...
Pobedom protiv FMP-a od 20 poena razlike košarkaši Budućnosti su uspešno ušli u izazovnu nedelju.

Posle trećeg "jadranskog" trijumfa, pred ekipom Aleksandra Džikića je gostovanje Realu u četvrtak (21.00), a potom i nedeljni derbi protiv Cedevite u Zagrebu (19 časova, TV Arena sport).

Nakon meča protiv FMP-a, Džikić je govorio o tim utakmicama kroz razgovor o Nikoli Ivanoviću i Edvinu Džeksonu, u ponedeljak opravdano odsutnih sa terena.

"Ovo prvo gostovanje (Realu) je lagano", rekao je trener ABA šampiona.

"To je lagano, jer nemamo nikakav pritisak, idemo da se takmičimo sa ljudima koji su prvaci Evrope. Vodićemo Ivanovića na put, da li će da igra - videćemo. Vodićemo i Edvina, ali sam tu možda previše optimista. Šta ću, tako je - kako je. Nema druge, igraće Gorda, Pop, Eron i to je to, šta da radimo".

Upitan za stanje odsutnih, on je rekao da je Džekson zbog virusa u najtežem stanju.

"Ne dao Bog... raspade se čovek. To je pogodilo i Nikolu, malo i Zorana (Nikolića), a njega je najjače zakačio. Nadam se da je ta priča završena, mada ih ima par koji se 'lome' ponovo".

Nikolić je u ponedeljak nastupio manje od minuta, jer je zbog bola u kolenu morao da ode na klupu. O toj povredi još nema konkretnijih informacija, a biće ih u pripremi za put u Španiju.

Kada je u pitanju meč protiv FMP-a, Džikić je zahvalio timu iz Železnika za "pravu mušku borbu".

"Oni imaju mlade igrače koji nadolaze, nekoliko igrača sa iskustvom u ABA okvirima i nismo ni očekivali lagan posao, niti mislimo da je bio lagan posao", rekao je trener Budućnosti.

"Pogodili su neke šuteve i jasni smo bili u zahtevu ko želimo da šutira u FMP-u, a ko ne i mislim da smo to ispoštovali, a ovi što su šutirali su nešto i pogodili i to nije bio preveliki problem. Meni je zasmetalo više malo to što smo posle 20 razlike (na poluvremenu) bili nedorečeni u napadu. Da li je to umor? Verovatno jeste. Igrali smo u visokom ritmu, a oni su pikenrol ekipa, šire te. Rit je odigrao mnogo bolje, najbolja mu je partija od kada je došao u FMP, ali to će se uvek dešavati kad igrate protiv tima koji igra jednu utakmicu nedeljno", dodao je on,

Za kraj, Džikić je ponovio da je učesnik aktuelnog sistema Evrolige u tradicionalno težem položaju u odnosu na rivale iz ABA lige.

"Oni su se spremali cele nedelje, mi za svakog imamo po dva-tri dana. Od kada se promenio format Evrolige prvak ABA lige je u teškoj situaciji. Prošle godine to je bila Zvezda, ove godine smo to mi. Kome to nije jasno, ne znam da li bi trebalo da mu crtam", dodao je Džikić.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar