Jokić najbolji igrač prve sedmice na Zapadu!

Nikola Jokić, centar Denvera Nagetsa, izabran je za najboljeg igrača prve nedelje na Zapadu, saopštili su iz NBA.  Srpski centar zablistao na startu nove NBA sezone nakon čega je stiglo priznanje.

Košarka 23.10.2018 | 12:30
Jokić najbolji igrač prve sedmice na Zapadu!
Srpski košarkaš odigrao je tri sjajna meča na početku sezone i što je najvažnije franšiza iz Kolorada je ostvarila maksimalan broj pobeda.

Jokić je na otvaranju sezone protiv Los Anđeles Klipersa postigao 21 poena, a uz to je imao osam skokova i pet asistencija.

U drugom meču je odigrao možda i najbolju partiju od kada je došao u NBA – 35 poena, 12 skokova, 11 asistencija, četiri ukradene lopte, bez izgubljenih i 11 od 11 iz igre, za samo 31 minut.

Prethodne noći predvodio je Nagetse do trijumfa nad šampionom Golden Stejtom, a meč je završio sa 23 poena, 11 uhvaćenih lopti i šest uspešnih dodavanja.

Ukupno u prva tri meča beleži 26,3 poena, 10,3 skokova i 7,3 asistencija, a Denver ima perfektan učinak.

Sa druge strane najbolji na Istoku je plej Šarlot Hornetsa Kemba Voker, koji je u tri meča ostvario prosek od 35,3 poena, 5,3 asistencija i čak 19 pogođenih trojki.

Sjajne partije Nikole Jokića u dresu Denvera na startu nove sezone u NBA ligi nisu prošle nezapaženo.

Naprotiv!

Najzaslužniji je što su Nagitsi počeli sezonu skorom 3-0, prvi put od 2009. godine, zbog čega je proglašen za igrača nedelje Zapadne konferencije.

On je na prva tri meča svog tima ostvario prosečan učinak od 26,3 poena, 10,3 skokova, 7,3 asistencije, uz 1,7 ukradenih lopti i blokadu po meču.

Na prvoj utakmici sezone protiv Klipersa u Los Anđelesu upisao je 21 poen, uz osam skokova, a onda je protiv Finiksa ušao u anale NBA lige.

Postigao je "tripl-dabl" - 35 poena, 12 skokova, 11 asistencija, i stao uz rame legendarnom Viltu Čemberlenu. Jedino je još on uspeo da zabeleži "tripl-dabl" sa više od 30 poena bez promašaja iz igre.

Na poslednjem duelu protiv Golden Stejta opet je bio sjajan - 23 poena, uz 11 uhvaćenih lopti i šest astencija.

Jokiću je to treća takva nagrada u karijeri.

On je postao šesti igrač Denvera koji je to uspeo, pošto su pre njega tri puta igrači nedelje na Zapadu bili i Aleks Ingliš, Dikembe Mutombo, Karmelo Entoni, Alen Ajverson i Čonsi Bilaps.

Za igrača nedelje na Istoku izabran je Kemba Voker, član Šarlota, šesti put u karijeri.

Nikola Jokić briljira na startu nove NBA sezone i već su, očekivano, stigla prva priznanja za srpskog centra. Kako su saopštili čelnici NBA lige, Jokić je proglašen za najboljeg igrača Zapadne konferencije za nedelju iza nas. Isti nagradu na Istoku poneo je Kemba Voker iz Šarlota. 

Na društvenim mrežama Denver Nagetsi ponosno su istakli da je ovo treći put da Srbin dobija laskavo priznanje, te da je tek šesti igrač u istoriji kluba kome je tako nešto pošlo za rukom. Pre njega nagrada igrač nedelje tri puta je išla u ruke Aleksa Ingliša, Dikembea Mutomba, Karmela Entonija, Alena Ajversonai Čonsija Bilapsa. 

Podsetimo, Nikola Jokić beleži čudesne brojke na početku sezone. Na utakmicama protiv Los Anđeles Klipersa, Feniksa i šampiona Golden Stejta u proseku je ubacivao preko 26 poena, imao je i 10,3 skokova, odnosno 7,3 asistencija. I sve to uz blizu 65 odsto uspešnosti šuta iz igre.

Svakako, najbolji je bio u sudaru našim trenerom Kokoškovim i njegovim Sansima, kada je upisao 17. tripl dabl u karijeri bez promašaja iz igre - 35 poena, 12 skokova i 11 asistencija. 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srecko

23.10.2018 10:47

Interesantno Jokica gotov svaki dan stavljaju u medie a coveka nacionalni tim ne ineresuje .Stavljajte one igrace koji se bore za svoj narod.

ODGOVORITE
Name

broj 1

23.10.2018 19:57

koji nacionalni tim čovjek je dobio 150 miliona dolara koga više interesuje reprezentacija