Priča: Lopetegi je mrtav čovjek koji hoda!

Real juri zidanovsko rešenje - ne Konte, ne Blan, opcije su Guti i Solari! Krenula licitacija. . .

Fudbal 22.10.2018 | 22:00
Priča: Lopetegi je mrtav čovjek koji hoda!
Marka ima noseći tekst sa naslovo: najteži sati Đulena Lopetegija. Kaže se da predsednik Florentino Perez ni posle 15-minutnog sastanka sa šefom struke nije bio zadovoljan objašnjenjima. Međutim, za razliku od 2015, kada je Zinedin Zidan dozvolio upravi da pometla Rafaela Beniteza, sada takvog rešenja nema na stadionu “Santjago Bernnabeu”. Ali po prostoj logici: Santijago Ernan Solari je taj i on bi vrlo lako mogoa da nasledi Lopetegija na Realovoj klupi. Štaviše, Marka piše da je u ovom trenutku to najrealnija opcija, ali ovde moramo da budemo oprezni, jer kao i uvek u sličnim situacijama licitacija je tek počela.

Drugi madridski list As tako piše da je prvi favorit za Lopetegijevo radon mesto legendarni prvotimac Kraljevskog kluba Hoze Marija Guti! Nekada trener U19 selekcije Reala trenutno je pomoćni trenerŠenolu Gunešu u Bešiktašu, ali ga u Madridu nisu zaboravili. Pride zna sve što se može znati u klubu, izuzetno je popularan kod navijača, a i igračima nije stran. Sa Zidanom je upalilo, a ni on nije imao iskustvo samostalnog vođenja seniorskog kluba.

Ali dok je bio U 19 selekciji Guti je beležio dobre rezultate. I mogao je da peuzme i Kastilju, ali je izabrao Bešiktaš i time uopšte dozvolio Solariju da ostane na toj funkciji i treću sezonu uzastopce. Solari je predlog Realovog generalnog menadžera Hozea Anhela Sančeza, ali vrhuška kluba bi – piše As – najradije da on ostane u B timu dok ne izbori promociju u drugu ligu.

I Marka i As međutim saglasni su u oceni da je Lopetegi još “živ” samo zato što Kraljevski klub nema idealno rešenje, ali se slažu i da mu se više neće moći gledati kroz prste, ako naredne nedelje izgubi Klasiko sa Barselonom na stadionu Kamp Nou. Ako bi pak dobio kupio bi sebi dodatno vreme, a posle povrede Lionela Mesija u Barsinoj pobedi nad Seviljom šanse za dobar rezultat Reala u Kataloniji značajno su proasle.

Čak i ako bi Lopetegi otišao naravno Solari ili Guti bi – kao i Zidan pre tri godine – dobili samo kratkoročan ugovor do juna. Pa ako se dokažu… A ako se ne dokažu real bi krenuo nan eke afirmisanije stratege, pre svih se tu misli na Maurisija Poketina.

Od slobodnih trenera raspoloživi su Antonio Konte i Loran Blan, ali njih dvojica nisu po ukusu Florentina Pereza. Kontea zbog teškog karaktera i načina na koji uvodi red u svlačionicu retko gde i vole. Blanuprkos nekim dobrim rezultatima u Pari Sen Žermenu ipak nije ubedio najveće da je trener za najviše domete.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar