Trčao za lovom, izgubio moć!

Aleksis Sančez isti Fernando Tores! „Vreme Čileanca je prošlo“, uverava Džejmi Karager.

Fudbal 23.10.2018 | 22:00
Trčao za lovom, izgubio moć!
Jedan trzaj glavom za pobedu nad Njukaslom. I to je, otprilike, sve bitno što je Aleksis Sančez uradio u dresu Mančestera otkako je zimus glamurozno predstavljen na Teatru snova kao pijanista sposoban da Junajtedu vrati šampionsku kompoziciju. Vraga.

Ni senka igrača kao što je bio u Baraseloni, na primer, ili u prvim godinama u Arsenalu. Ima onih koji kažu da ga je Žoze Murinjo „pokvario“, međutim, na Ostrvu je pokrenuta i polemika da li se Čileancu kao bumerang vraća za to što je hrlio isključivo za novcem, odbijajući takođe unosan, dodouše manje od onoga što zarađuje u crvenom delu grada, ugovor sa Sitijem.

Uostalom, slično se desilo januara 2011. kad je Fernano Tores svetla jednog velikana zamenio novcem drugog kluba. Kao da je transferom iz Liverpula u Čelsi, vrednim 58.500.000 evra, izgubio moć.

Na njega u ovoj 2018. podseća Aleksis Sančez.

„Najbolje godine Sančeza su prošle. Aleksis u Mančester junajtedu je ono što je Fernando Tores bio u Čelsiju. To što imaju glad za golovima i poseduju mentalitet pobednika ne znači samo da hoće da igraju svaki meč za klub ili reprezentaciju, već i da treneri koji se u tom trenutku nalaze pod pritiskom, paljbom kritika, ne mogu tek tako da odole da ih stave u tim u koriste što je više moguće“, ističe Džejmi Karageru kolumni za ugledni Telegraf.

Nekadašnji defanzivac Crvenih sa Enfilda bio je Toresov saigrač dok je Španac pod palicom RafaelaBeniteza tresao mreže u Premijer ligi, ali kad je izabrao da se preseli u London kao da je – presušio.

„Bio sam svedok da se baš to desilo Toresu. Reč je o igraču uzdignutom do nivoa svetske klase, ali je odlaskom u Čelsi izgubio eksplozivnost i nikad je nije vratio. Vidim da se istorija ponavlja u Sančezovom slučaju. Deluje mi kao fudbaler istrošen velikim brojem pretrčanih kilometara. Novinari i navijači traže od takvih tipova fudbalera da igraju non-stop, pa se ne odmaraju dovoljno. Usled previše utakmica povređuju se, troše se više i nestaju pre nego vezisti ili odbrambeni igrači“, predviđa Džejmi Karager nastavak pada Aleksisu Sančezu. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar