Najava - LŠ: Real za čast, Ronaldo opet na Trafordu

Ima li Đulen Lopetegi snage da prodrma ekipu, kako će se Kristijano Ronaldo i Juventus provesti u Mančesteru i još mnogo toga u vezi sa 3. kolom Lige šampiona možete videti u utorak na kanalima TV Arena Sport.

Fudbal 22.10.2018 | 23:45
Najava - LŠ: Real za čast, Ronaldo opet na Trafordu
Neočekivano loša serija Real Madrida dovela je fudbalere tog kluba u centar pažnje prvog dana trećeg kola Lige šampiona, iako će im rival biti Viktorija Plzenj. I to, na Santjago Bernabeu.

U normalnim okolnostima, Madriđani bi bili apsolutni favorit u ovom susretu, međutim, posle četiri poraza i jednog remija u poslednjih pet utakmica, teško da iko može očekivati sigurna tri boda za Real.

Serija razočaravajućih rezultata dovela je do sve glasnijih priča o otkazu Đulenu Lopetegiju, a čak i pobeda nad rivalom iz Češke neće ih mnogo stišati, jer za vikend sledi "El klasiko" sa Barselonom.

Aktuelni šampion i trostruki uzastopni prvak Evrope u prošlom kolu je poražen od CSKA u Moskvi (0:1), tako da su "armejci" trenutno vodeći na taveli Grupe G sa četiri boda. U utorak će imati težak zadatak da zadrže to mesto, jer gostuju u Rimu.

Roma, poput Reala, ima tri boda, ali i Rimljanima "ne cvetaju ruže". U Seriji A su osvojili tek 14 bodova u prvih devet kola, što im je najgori učinak u poslednjih šest godina.

Pobeda nad Moskovljanima sigurno bi ublažila nervozu navijača...

U Grupi E, Bajern Minhen cilja još jednu pobedu iako igra u gostima. AEK ne bi trebalo da bude težak "zalogaj" za Bavarce, koji su minulog vikenda prekinuli niz od četiri utakmice bez pobede u Bundesligi.

I trener nemačkog velikana, Niko Kovač, poput kolege iz Reala nalazi se na meti kritika i mnogi ga već vide otpuštenog, ali je rukovodstvo Bajerna nedavno izašlo pred medije i pružilo mu podršku. Da li zaista misle tako ili je to bila samo predstava, zavisiće sigurno i od ishoda utakmice u Atini.

U drugom meču ove grupe čeka nas "srpski duel". Ajaks sa Dušanom Tadićem dočekujeBenfiku Ljubomira Fejse, Andrije Živkovića i Mileta Svilara.

Remi u Minhenu sigurno uliva optimizam "kopljanicima", dok su igrači lisabonskog kluba u prošlom kolu savladali AEK i upisali prve bodove ove sezone u elitnom takmičenju, tako da i jedni i drugi u dobrom raspoloženju dočekuju ovu utakmicu.

Šahtjor će pokušati da ponovi podvig od prošle godine, kada je u Ligi šampiona prekinuo seriju nepobedivosti Mančester sitija. Engleski klub igra odlično u domaćem prvenstvu, ali je na startu elitnog takmičenja doživeo poraz od Liona, tako da su mu u Ukrajini neophodni bodovi.

U drugoj utakmici Grupe F, Hofenhajm dočekuje Lion.

Derbi utorka igra se u Engleskoj, gde će Mančester junajted ugostiti Juventus. Biće to povratak Kristijana Ronalda na Old Traford, na kojem je svojevremeno stekao svetsku slavu.

Portugalac je preskočio duel sa Valensijom (0:0) zbog isključenja protiv Jang Bojsa (3:0), ali mu je kazna smanjena, tako da će moći da bude na terenu u derbiju protiv svog bivšeg kluba.

Valensija će pokušati da se pobedom u Švajcarskoj priključi vodećem tandemu i ostane u trci za plasman u osminu finala.

LIGA ŠAMPIONA, 3. kolo (utorak):

Grupa E

AEK - Bajern (18.55, TV Arena Sport 1)
Ajaks - Benfika (21.00, TV Arena Sport 5)

TABELA: Ajaks 4, Bajern 4, Benfika 3, AEK 0.

Grupa F

Hofenhajm - Lion (21.00)
Šahtjor - Mančester siti (21.00)

TABELA: Lion 4, Siti 3, Šahtjor 2, Hofenhajm 1.

Grupa G

Roma - CSKA (21.00, TV Arena Sport 3)
Real Madrid - Viktorija (21.00, TV Arena Sport 2, multiprenos)

TABELA: CSKA 4, Real 3, Roma 3, Viktorija 1.

Grupa H

Jang Bojs - Valensija (18.55, TV Arena Sport 2)
Mančester junajted - Juventus (21.00, TV Arena Sport 1)

TABELA: Juventus 6, Mančester junajted 4, Valensija 1, Jang Bojs 0.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar