Video: Klinci, ovako se kreće pravi napadač!

Pogledajte kako se to radi: Perfektnom anticipacijom uz promenu pravca, Ikardi se lako oslobodio čuvara i elegantnim udarcem glavom "spustio" loptu u nebranjenu mrežu za delirijum među većinom na stadionu.

Fudbal 22.10.2018 | 19:15
Video: Klinci, ovako se kreće pravi napadač!
"Pravom napadaču potrebna je jedna šansa" i "fudbal se igra do poslednjeg zvižduka sudije" dve su izlizane fraze koje su se u nedelju uveče potvrdile kao tačne na krcatoj "Meaci".

Kapiten Intera, Mauro Ikardi, uputio je tri udarca prema golu Đanluiđija Donarume tokom pregrubog "Derbija dela Madunina" - jedan je izblokiran, dva su završila u mreži.

Onaj drugi, u 92. minutu, postavio je konačnih: Inter - Milan 1:0 (0:0) u 9. kolu Serije A.

Ikardi je iz prve šanse na utakmici postigao gol, ali se ispostavilo da je savršen pas u prostor sa levog boka u međuvremenu glavom "overio" Matijas Vesino i tako "poslao" svog kapitena u ofsajd poziciju. Minimalnu, ali dovoljno uočljivu za tim glavnog arbitra Marka Gide.

Često nedovoljno uključen u ofanzivne akcije "nerazura", za šta je u velikoj meri zaslužna bila i defanzivna postavka trenera gostiju Đenara Gatuza, 25-godišnji Argentinac čekao je na narednu šansu do 41. minuta.

I bio je spreman!

Kada je verovatno ponovo "video" loptu u mreži iza nemoćnog Donarume, baš kao i onih 80.000 na tribinama "fudbalske katedrale", požrtvovana odbrana Milana uspela je da izblokira taj udarac i spreči dugo čekano vođstvo crno-plavih (koji su u međuvremenu uzdrmali i prečku preko Stefana De Fraja).

I, dok je Gatuzova ratoborna vojska gledala kako će povrediti nekog od ključnih igrača u timu trenera Lućana Spaletija (Radža Najngolan izdržao je do 30, a Ivan Perišić do 70. minuta nako što su morali da zatraže izmene i povređeni napuste teren), Argentinac je nastavio strpljivo da vreba šansu i to se isplatilo.

U poslednjoj akciji na susretu, Vesino se za kiks iz prvog poluvremena iskupio savršenim centaršutom sa desne strane, koji je prevario kompletnu odbranu crveno-crnih i naveo Donarumu na pomisao da bi trebalo da istrči "na loptu", pa je kazna bila neminovna -perfektnom anticipacijom uz promenu pravca, Ikardi se lako oslobodio čuvara i elegantnim udarcem glavom "spustio" loptu u nebranjenu mrežu za delirijum među većinom na stadionu.

Iz utakmice koju je direktno prenosila "Arena sport", a u kojoj je Gida morao da isključi Lukasa Bilju za dva preoštra starta na Najngolana za pola sata (nakon čega je "Nindža" morao napolje), svakako je najzanimljivije izdvojiti baš trenutak odluke. 

Tako se to radi...

Ikardi je u poslednja četiri "Derbija dela Madonina" postigao pet golova, računajući i het-trik za pobedu od 3:2 prošle sezone. Od kada je u sezoni 2015/16 kapitenska traka dodeljena argentinskom napadaču, Inter nema poraz od Milana (3-3-0).

U jedinom derbiju koji su "rosoneri" dobili u prethodnih pet sezona (3:0, 22. kolo 2015/16), Ikardi je počeo na klupi za rezerve zbog povrede.

Iako tokom karijere nije uvek postupao i govorio sportski, a sebi je u velikoj meri otežao aferom sa sadašnjom devojkom Vandom Narom sa kojom je romansu započeo dok je bila udata sa još jednog argentinskog fudbalera, Maksija Lopeza, Ikardi je u međuvremenu sazreo i shvatio šta znači biti kapiten kluba kakav je Inter.

Kada je proslavio jedan od najdražih golova u karijeri, prišao je, pružio ruku i ponudio utehu mladom Donarumi, koji se već spremao za nove uvrede sa tribine na kojoj su najvatreniji Milanisti.

Evo i kompletnog video izveštaja sa "Derbija Milana".



Ikardi u Interu: sezona - gol/asistencija/utakmica

2018/19 - 6/2/9

2017/18 - 29/1/36

2016/17 - 26/7/41

2015/16 - 16/4/34

2014/15 - 27/9/48

2013/14 - 9/2/23

ukupno - 114/25/192

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar