Izborna krađa u Zvorniku

U izbornoj noći i danima koji su nakon nje uslijedili predstavnici opozicije govorili su da su se u zvorničkoj regiji dešavale „čudne stvari“ i dodavali da ne postoji ni gram sumnje da nisu pokradeni u biračkim mjestima uz Drinu.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Prema saznanjima portala SrpskaCafe policijske intervencije i prekidi glasanja na biračkom mjestu u Pilici u Zvorniku koje su se tokom glasanja dešavale nisu nigdje zabilježene, a izborni materijal je prevožen bez policijske pratnje.

U Zvorniku se, navode izvori našeg portala, po dogovoru svih lokalnih političkih partija preferencijalni glasovi za liste za Narodnu skupštinu RS i Parlamentarnu skupštinu BiH ne broje nego se proizvoljno upisuju, s ciljem favorizovanja kandidata iz Zvornika.

Kandidatima iz Zvornika se u izvještajima biračkih odbora upisuje maksimalan broj glasova liste stranke kojoj pripadaju (nekada se ti glasovi dopišu i na listićima tokom brojanja, a nekada ne), dok se kandidatima na listama koji nisu iz Zvornika njihov broj glasova umanjuje.

Tako su strani posmatrači u Čelopeku zabilježili situaciju da su članovi biračkih odbora, po okončanom glasanju, ispred sebe stavili listiće i dopisivali preferencijalne glasove, što je i zapisnički konstatovano.

Na ovaj način je Zvornik postao rekorder, pa od 88 biračkih mjesta na ovim izborima na čak 64 biračka mjesta kandidati iz Zvornika imaju 100 odsto glasova političke partije kojoj pripadaju. Indikativno je da zvornički kandidati svih partija (SNSD, SDS, DNS, SP) na tim mjestima imaju 100 odsto glasova svoje partije što je prosto nemoguće, dok kandidati koji nisu iz Zvornika imaju nula ili maksimalno nekoliko glasova. Praksa iz ostalih gradova pokazuje da procenat koji osvoje lokalni kandidati rijetko prelazi 50 odsto u sredinama sa velikim biračkim tijelom.

Takođe, pažljivom analizom preferencijalnih glasova na biračkim mjestima u Zvorniku na kojima lokalni kandidati nisu imali 100 odsto glasova liste na kojoj se nalaze (nije bilo dogovora unutar biračkih odbora o preferencijalnoj krađi), pokazuje da su drugi kandidati sa lista imali daleko veće procente glasova u odnosu na ona biračka mjesta gdje se prekrajala volja birača.

Zanimljivo je da lokalni kandidati SNSD, SDS, DNS i za Narodnu skupštinu RS i za Parlamentarnu skupštinu BiH sto odsto glasova svoje liste imaju na identična 64 biračka mjesta.

Indikativno je da zvornički kandidati svih partija na 64 od 88 biračkih mjesta imaju 100 odsto glasova svoje partije što je prosto nemoguće, dok kandidati koji nisu iz Zvornika imaju nula ili maksimalno nekoliko glasova.

Na biračkim mjestima u SŠC Zvornik za nivo Parlamentarne skupštine BiH (Novo naselje 1, Novo Naselje 2, Novo Naselje 6, Novo Naselje 7, Novo Naselje 8) Dragomir Vasić ima 100 odsto glasova stranke, dok Mirko Šarović i Aleksandra Pandurević imaju ispod deset odsto glasova liste. S druge strane, na biračkim mjestima Novo naselje 3 i Novo naselje 5 Dragomir Vasić ima 58,15 odsto i 67,92 odsto glasova liste, Mirko Šarović 26,74 odsto i 19,0 odsto%, Aleksandra Pandurević 29,07 odsto i 27,62 odsto. Prosto je nemoguće da u gradskoj sredini postoje tako različiti trendovi glasanja.

Čitav ovaj inženjering na kraju je doveo do situacije da lokalni kandidati na redovnim biračkim mjestima imaju nevjerovatne procente preferencijalnih glasova. Za Parlamentarnu skupštinu BiH to izgleda ovako: Lazar Prodanović (SNSD) – 97,4 odsto glasova liste, Dragomir Vasić (SDS) – 95,3 odsto, Nenad Nešić (DNS) – 94,88% odsto, Jakov Galić (SP) – 96,5 odsto.

Ili za Narodnu skupštinu RS: Zoran Stevanović (SNSD) – 99,02 odsto, Kostadin Vasić (SDS) – 95,15 odsto, Spomenka Stevanović (DNS) – 97,85 odsto, Edin Ramić (Zajedno za BiH) – 96,69 odsto, Vladimir Mijatović (SP) – 92,2 odsto. Posebno je zanimljivo da kandidati SNSD-a i SDS-a, Lazar Prodanović i Dragomir Vasić, obojica na redovnim mjestima imaju 295 glasova manje od broja glasova stranke!

Takođe, statistička vjerovatnoća je ništavna da nosioci liste SNSD i SDS za Predstavnički dom, Staša Košarac i Mirko Šarović, u svim opštinama u Izbornoj jedinici 3 (sem Zvorniku) imaju više od 40 odsto glasova liste, a da u Zvorniku dobiju simboličnih 9 i 13 odsto, što jasno upućuje da im u Zvorniku nisu upisani (prebrojani) svi lični glasovi.

Ovakva praksa prisutna je u Zvorniku duže od deceniju i zbog nje su lokalni izbori 2004. godine bili poništeni. Ponovljeni izbori su, kažu izvori našeg portala, neophodni na 64 biračka mjesta u Zvorniku.

Preferencijalno glasanje je sistem glasanja u kojem građani s pravom glasa osim mogućnosti glasanja za određenu listu imaju pravo zaokruživanja određenog kandidata s te liste, što se razlikuje od sistema „zatvorenih“ lista, gdje građani glasaju samo za željenu listu, a poredak kandidata na listi određuju stranke odnosno kandidati sami.

(Srpska.cafe)

KOMENTARI75
POŠALJITE PORUKU

PRIJEDOR

22.10.2018 11:30

U Prijedoru se ne objavljuju rezultati izbora. Običan građanin nemože nigdje da vide rezultate. Predsjednik GIK poltroniše vlasti i tako može da radi šta hoće.

Na stranici izbori.ba imaš rezultate za svaku opštinu, grad i biračko mjesto za svaki nivo vlasti.

Daki

22.10.2018 11:59

Zvornik je grad čuda, poltrona, dupeuvlakaca i najgoreg sljama.

Doktor

22.10.2018 12:29

A U TREBINJU ISTI PRESLIKANO.VIDJECETE NA PONOVLJENOM BROJANJU.CISTA FARSA I PREVARA.ZVORNIK JE ZA TREBINJE OLICENJE POSTENJA,ZAMISLITE TEK KAKVO JE ONDA TREBINJE.!!>?????

dosta

22.10.2018 13:10

I STACEMO SAD NAROD IZVARAN I DA TRPI 4 GODINE.DO OKTOBRA 2022.

I sta sad

22.10.2018 13:35

U Zvorniku SNSD krade godinama , ne samo izbore već sve što im dođe pod ruku , takvo zlo nepostoji na kugli zemaljskoj , a druga je stvar što SDS stavlja debile i prevarante sa pijace na listu . Preko 90% glasača bi sebe ponizilo kao čovjeka da glasa za njih . Meni se gadi sresti SDS-ove kandidate na ulici , a ne za njih glasati , a isto je i sa ovim lopovima iz SNSD- a

ološ vlada zvornikom , a opozicija je nula

22.10.2018 14:29

U Doboju slična stvar! Izbori su farsa koja nas skupo košta,a ni približno ne oslikavaju volju građana.

Doboj

22.10.2018 14:53

Nama izbori ovakvi i ne trebaju,sta će nam? Ovo nema nigdje na svijetu i pitamo se zasto nas dozivljavaju na zapadu kao najveći Evropski šljam.Pa mi donesemo sebi izborni zakon a onda ga niko ne poštuje pa šta će nam zakon nek vlada anarhija pa ko jači nek i bude na vlasti kao što je sada upravo. Nema ništa normalno i ljudski a da ne pričam da svi branimo izborni zakon i da ga poštujemo nego vlada pravilo da svako krade u onoj mjeri koliko može ali da drugog okrivi za krađu. Naravno i stranci to znaju ali njima odgovara da fukara bude na vlasti lakse ih je ucjenjivati.

Dare

22.10.2018 15:37

Ponistiti lazne izbore pa organizovati ponovo tako da se volja naroda vrednuje!

re:I sta sad?

22.10.2018 15:39

Je li ti nisi citao tekst??!! Svi su dopisivali svoje glasace i vladajuci i opozicija. Citaj bolje, slijepac!!!

RE I STA SAD

22.10.2018 16:08

jedan glasač hvali se da je dobio 50km a ja je pitam kako da dobijem 50km ona/n veli trebas kod jednog čoveka i onaj poštar pošto mi imamo sto poštara pa se lako zna kako su prošli ovi izbori

Bosko Peric

22.10.2018 16:21

U Prijedoru je bilo identicno kao u Zvorniku! Volja brojaca!

Prijedorrr

22.10.2018 20:36

Sta reci za sds iz Zvornika, jedinog decka koji je na nesto licio i koji im je valjao - na kraju ga je najbolji drug istukao posle izbora., naravno kad im vise nije trebao. Toliko o tim SDS-ovcima iz Zvornika. To su sve jadi, koji bi majku prodali za par dana vlasti.

hahaha

23.10.2018 02:09

E moji zvornicani tako vam i treba kad vise volite muslimane od sarajevskih SRBA. Stidite se kreteni., eto vam ratne zastave armije bih se viore preko puta opstine a idete tu na kafu, sram vas i stid bilo. Samo znate da lajete i svakog ste srbina iz Sarajeva oterali koji je imao fakultetsku diplomu., jbg razumem vas dominirao bi medju vama. Pravi ste olosi, nista bolje i ne zasluzujete. Pozdrav od sarajlijice :-)

Sarajlijica

23.10.2018 02:24

Ovaj film cemo gledati sve dok su clanovic CIKa i skoro sva medjunarodna zajednica na platnim spiskovima nasih politicara MAFIJASA. Ovce neka nastave da pasu. Nista bolje nisu ni zasluzile.

u3PM

23.10.2018 07:30

Karla

22.10.2018 11:37

Pa ovo je biracka farsa bez presedana!

Trebinje je sampion prevare izborne,na svim nivoima !

re

22.10.2018 13:10

U Trebinju je sistem ja tebi ti meni.Pošteni luka i Branko dogovorili i upisali ko te pita za brojanje.

hercegovac

22.10.2018 15:07

I, sta je bilo ko preduzeo po pitanju toga?

Re hercegovac

22.10.2018 20:22

Dosta vise o kradji i glupostima. Dobro je poznato da j ovdje velika stranacka borba i naredba da sa glasa za sve iz iste stranke. Dosta vise lazi. Od nas 650 glasaca iz Oraovca glasa za Snsd i nikom ne treba jedba jedina marka i sve sam oznacio iz stranke, tako dosta vise propagande,lazi i price o to boze kao nekakvoj kradji. Prihvatite poraz.

Andjeo

23.10.2018 07:22

Daleko vam lijepa kuca! Svo zlo ste donijeli u Zvornik. A,što se dominacije tiče: odeš fino u svoje "Saraj'vo" pa tamo dominiraj do mile volje,ako se ovdje ne osjecas fino. I,zašto živite u iluziji da vas mi (mještani) zadržavamo u Zvorniku i molimo da ostanete? Rat se završio prije 23 godine a ti i dalje sebe smatraš Sarajlijom? Čovječe Božji,ti ni sam ne znaš ko si! Hoćeš li sutra učiti svoje djete da priča ono saraj'vski iako se rodilo u Zvorniku. Ako ti se ne svidja,kofer u ruke i pravac Seher. PS Nikad ne bih glasao za izbjeglicu! Jel treba Kole Vasic da vodi politiku u gradu u kom zivim. Opanke na noge i u "Saraj'vo".

Re: Sarajlijica Zvorničanin

23.10.2018 10:35

A potpiso si se kako i jeste,sarajlijica,to je ono a odakle si ti ,iz sarajeva a iz kog djela a ti iz mokrog.Kakva zastava armije bih,sta bulaznis.Mani se politike i tih nacionalnih budalastinja .ukljuci malo mozak a ne korusti tudji

sarajlijica

23.10.2018 10:42

Da da odgovorno stojim iza svojih reci, kao prvo ziveo sam u gradu, a mokro je u RS , tako da nauci malo geografiju pa se onda ukljuci u raspravu. A ne znam sto te Kole pogodi, jesam li ga ja spomenuo- mada mu kapu skidam. Svakako kroz grad Zvornik niste ni smeli setati posle 19h dok vam taj Kole nije dosao. Ko me ubedi u suprotno jagnje okrecem sa romanije za njega. Zivi mi bili lazni ZVORNICANI ;-)

Sarajlijica odgovara debilima

25.10.2018 01:51

Kriminal SNSDa

22.10.2018 11:43

SNSD JE KRAO IZBORE I KAPOM I ŠAKO ta stranka je okovana kriminalom i korupciom na svim nivoima vlasti . Gledaj samo cijene kako rastu posle izbora da nadoknade ono štosu pokrali i pronevjerili u izbornoj kampanji .Sve resurse R Srbbske su upotrijebili ili zloupotrijebili u kampanji . Sve što su otvorili ništa ne funkcioniše naprimjer bolnica u Sarajevu

SAMY

22.10.2018 11:44

To samo govori da su i policija i opozicicija jedno isto i da ko god dodje na vlast će raditi isto. Ovde treba da se komplet sistem promjeni,ali to nikome ne odgovara.

Gle

22.10.2018 11:56

Provjerite Kiseljak biračko mjesto, kažu da je tamo SNSD nakrao ko nigdje, da su glasali čak i ovi iz dijaspore koji su već glasali putem pošte..itd

garež i prašina

22.10.2018 11:57

Jedino rješenje je digitalizacija glasanja, ovi izbori su teško njesra, elektronsko glasanje bi bilo očitano za 5 minuta, ovi izbori kao i većina prethodnih su farsa. Na parlamentu BiH protiv elektronike su bili HDZ i SNSD..? pametnom dovoljno

005

22.10.2018 12:00

Svi znaju da su izbori pokradeni,al da nema Niko da stane u odbranu naroda,bas nas prave budalama,imaju dokazi imaju svjedoci za nepravilnisti u glasanju i djaba,nikom nista,Jadna je ova RS,Zasto se moj otac borio i sad je invalid ,stvarao RS a sad nema ni postovanja bar kad glasa,ukrali su i volju naroda,moj otac je krvario na ratistu i ja sam strepio dal cu ga ikada vidjeti vise,dok je Dodik svercovao,DODIK JE NAJMANJE ZASLUZAN ZA RS,kazi na kojem ratistu si bio,zao mi je boraca Sto su izigrani

Samo NAROD može da stane u svoju odbranu. Ako neće neka uživa

Peđa

22.10.2018 13:12

Odličan komentar, otac ti je krvario a danas nije u stanju birati vlast, imao je sreće, šta sa onima koji džaba glave pogubiše, odnosno njihovim roditeljima.? to je taj ratni paradoks

re 005

22.10.2018 14:43

Krajnje je vrijeme

22.10.2018 12:08

Ovo u Zvorniku je praksa koja se dešava na svakim izborima. Ima još Zvornika koliko hoćete. Znaju to dobro u CIKu, ali nikada nisu reagovali. KRAJNJE JE VRIJEME DA SE TOME JEDNOM STANE U KRAJ!

Koliko samo ima posla za policiju ali koju policiju mozda strani posmatraci. KOJE U DOBOJU PLATIO OKO 3000 kubika frakcije dase razveze od seslija do podnovlja To nije tesko utvrditi ali kome treba da istina vjerovatno onima koji istrazuju ubistvo Davida

sipa sipa ciku

22.10.2018 18:44

Zvornik

22.10.2018 12:16

Sve je ovo tacno. Izbori u Zvorniku su besmisleni. SIPA i Tuzilastvo su na potezu.

Kakva SIPA i tuzilastvo..!!?? Ljudi moji, pa kada ce te shvatiti da je mafija otela drzavu, institucije i sve poluge vlasti..?

re zvornik

22.10.2018 14:00

Ministar

22.10.2018 12:27

Kako god,sve je gotovo,crvena sekta ce vladati jos sto godina.Ja imam drzavni posao,u zdravstvu sam,ali pocinjem ucenje jezika i odoh.Penzije biti nece,ovo ce biti zemlja staraca,necu da mi djeca ovde rastu,i da sutra mole nekog stranackog degenerika za posao....

Zvornicke price

22.10.2018 12:41

U Zvorniku na jednim od proslih izbora tad jedva punoljetna mlada aktivistkinja uhvacena je na glasanju s tudjom licnom kartom. Ekspresno je postupak protiv nje obustavljen a ona je kao zahvalnost dobila posao u opstini i sada je na bitnoj funkciji u stranci i to na republickom nivou

Zaštićena od strane zvorničke policije i nikom ništa.

Student

22.10.2018 16:50

Jest na bitnom mjestu. Ne izlazi iz kreveta pojedinaca snsd.a

Ado

22.10.2018 20:41

Eh Saandra, Sandraaaaaaa....., cekam te kod kolima.

Danijel D.

22.10.2018 22:44

Jel' svanulo?

Mićo M.

23.10.2018 00:44

A Sandrica je sad faca zaludjena omladina u nju gleda kao u svog vodju jer ona im je uzor zrtvuje se za svoju stranku, da kome treba i kad treba ali zna i zasto :)

re Danijel D.

23.10.2018 08:34

re:DOKTOR

22.10.2018 12:55

Sve to gospodine sto ste naveli slazem se sa vama samo reda radi treba navesti da to nisu zvornicani zvornicani pravi su cestit narod i posten a danasnje stanovnistvo zvornika samo o sebi govori

Ja

22.10.2018 13:36

Samo ponoviti izbore u cijeloj BiH jer ovo i slijep vidi da su izbori pokradeni

MiG-21

22.10.2018 13:51

Da li je opozicija imala i na jednom navedenom glasackom mestu svoje predstavnike ili posmatrace?

Koja crna opozicija. Vidis da su braca Dalton - Vasici, Stevanoviceva produzena ruka. Oni su unistili Sds u Zvorniku.

Zvornik

22.10.2018 14:45

Cuj Kole poslanik

Srki

22.10.2018 22:56

Е

22.10.2018 14:12

То су прави "локалпатриоте", а не као у мом граду 4 јаке странке и ни једног ни посланика у НС РС ни застуоника на нивоу БиХ. "Крљали" се између себе и сви попушили. Па ја.

ULOG

22.10.2018 14:28

Dodik je pokrao ove izbore. zato je SNSD na BIH novou bio protiv skenera i kamera na biracki mjestima

U sve vece privredne afere je umjesan Dodik, a kao u izborima posten! Ma nemojte molim vas gajiti lazne iluzije, pa on je lopurda svjestkog kalibra!

realno

22.10.2018 15:41

najlepše želje

22.10.2018 14:31

Provjerite vi i Bratunac i Srebrenicu. Ima neki pumpadžija u tom kraju pa nabro 98 posto glasova na svoje ime , a prijatelj mi rekao da je plaćao članove biračkih odbora da ga dopisuju naknadno. Zvornik jeste naopak , ali ovi drugi su još gori

Za zvorničke izborne prevare koje se ciklično ponavljaju,od izbora do izbora, znaju i ptice na grani.Do sada niko ništa ne preduzima.To nisu izbori,to nema veze za elementarnim zakonom,pravima građana.Sve je pogaženo.Najveća politička mafija u RS nalazi se u Zvorniku.Teško narodu...Dokle više tako.Pjesnik nekada napisa "...ranjeno srce je naroda mog, al' Srbin ćuti,ćuti i čeka il' neda đavo il' neda Bog".

Profesor

22.10.2018 15:04

JA KOLIKO ZNAM U BRATUNCU TAJ PUMPADZIJA STO JE KUPOVAO GLASOVE I ODBORE NIJE PROSAO ISTO KAO I NJEGOV ODNEDAVNI DRUG SUSTER.TOPLI POZZ.

Re Najlepse Zelje

22.10.2018 18:51

Krki

22.10.2018 14:41

Zvornicki GiK je izborni stab SNSDa a mimo toga imate mafijaske strukture pored kojih niko ne moze proci ni za odbornika ni za poslanika pa zato imate krkane godinama.

Milan

22.10.2018 15:18

Tako je u Zvorniku zato sto su nas prije “kupovali” da glasamo za njih. Na nekim biralištima čekali su na vratima i nudili novac za glasanje. Ovo nisam cuo nego sam doživio i ovo je istina!!!

Glasam svake izbore, pa ocu li ikad docekati da bar dobijem 10 km za glas svi pricate o kupovini pa kako ja to nikad ne dozivi. Samo da napomenem da nemam niciju clansku ni jedne stranke niti sam kad imao a borac sam prve kategorije. Iz svega toga molim vas da me sledeci put uputite bar da uzmem jednom bar za kafu

Milan Zv

22.10.2018 20:15

Pandurević

22.10.2018 16:47

Kako je Zvornik došao na tapet kad je ovo radjeno u skoro svim opštinama u RS?

Zasto o ovome niste pisali prije izbora? Znali ste vi kako ae "rade" izbori.

Aaa

23.10.2018 08:19

Janko

22.10.2018 16:54

Jadni su. Vasici prodali SDS debelom.

Tačno Janko, zbog Vasića i sličnih vasićima, SDS treba da nestane, nije ni čudo da Dodik vlada ovoliko?

Tačno

22.10.2018 17:28

šta lupaš janko

Tetak

22.10.2018 19:05

Zvorničanin

22.10.2018 16:54

Za svake izbore SNSD najbolje plaća to mi znamo. Trudio se i DNS.

Hase od svinjetine,baba Spoma i Vasici su uhodana ekipa za kradju.Zvornik je crna rupa.Ponoviti izbore a odbori da budu van stranacki.Volja naroda je pokradena.Na cast kriminalnoj drzavi.ANARHIJA,BEZVLASCE.

Pero

22.10.2018 17:31

paljanin

22.10.2018 17:14

Pa to je sve logično, narod je ovca, ali bar glasaju za svoje čobane? Šta reći za Pale, najveći grad na regiji, ni jednog poslanika,pa onda za nekad ponosni Sokolac, ni jednog, pa Rogaticu koju Jagodić gazi do smrti, nijednog, Lukavica koja ima samo petinu stanovnika iz izborne jedinice osam, Romanijska regija, sedam poslanika u BL i Sarajevo? Nije mi što ne izabraše lopove iz SNSD i DNS, niti što ne izabraše svjesno na listu stavljene nejake kandidate iz SDS i PDP. Nikad neću oprostiti narodu na regiji što ne izabraše u Sokocu Milana Jolovića Legendu, najvećeg srpskog borca i u Palama najjačeg čovjeka u zadnjim decenijama na regiji, nevjerovatnog Lazarevića.

Naravno i ja mislim da je Legenda zasluzio da prođe kao poslanik iz vise razloga.

Drinski Vuk

23.10.2018 14:19

Znam Legendu i humanitarca Nidžu iz Zvornika, pravi ljudi. Obojica su zaslužili da zastupaju istok RS. Siguran sam da su oni pravi tandem potreban istoku, od Zvornika, do Tjentišta. Ovo što nas do sada zastupaše, sve pokradoše, od Glinice, pa do šuma, rijeka..... Namjerno izostavljam hercegovce, oni su sad pod kontrolom don- Luke i kakva je situacija, biće izgleda to još godinama. Drugim riječima, ako ovakvi pismeni i hrabri, kao Legenda i Lazarević ne potegnu za nas na podrinju i srednjem istoku, i ono malo što daju ovi iz BL, sve će hercegovci sebi odvući.

zvorničanin

24.10.2018 14:12

ZV

22.10.2018 17:49

Ljudi boziji naravno da su pokradeni. SNSD godinama kupuje glasove. Godinama oni koji su se zapslili preko stranke su u obavezi da u porodici i sto vise drugih ljudi obezbede glasove imenom, prezimenom i maticnim brojem. Ove godine Dodik je vidjeo sta moze biti narod i koliko je jak ako to zeli pa je glas itekako poskupio. Jadni narode, dabogda bio jos jadniji nego sto jesi. Iscrtali smo granice drzave a precrtali zivote tolikih mladih ljudi kao da je 1992 i dalje.

Narod

22.10.2018 20:21

Kakav NAROD,takva VLAST!!!Svi pošteni dok ne dođu na poziciju.Tako bi i mi koji kukamo na građe,laži i manipulacije.Nemoguće da niko do sada nije se pojavio ko ne bi radio ovo sto nam rade 23 godine.Znaci svi smo isti.

gradjanin

22.10.2018 21:04

Nije samo u Zvorniku. Mislim da bi svima trebalo biti jasno, da su izbori manipulisani! Ponistite izbore!

Zv

23.10.2018 02:35

Hahahaha, eto ti odgovora Vukota ko su ti insajderi koji rade zajedno sa vladajucom strankom, ako ne i iskljucivo za vladajucu... Mada bilo kakvo surovanje funkcionera SDSa sa SNSDom odvlaci glasove SDSu... Bilo kako bilo njih dvojica su prosli!!!

Turboskara

23.10.2018 07:37

Izbori su pokradeni zajedno u saradnji sa CIK.To su i prije 10 dana i medije objavile.I da je direktor cika doticna Iriena bila u Rusiji na informisanjui da su angazovani Ruski IT strucnjaci i oni zaduzeni za elektronsko glasanje .sve je islo preko nji.I to sto Rusi nisu mogli u C Gori Makedoniji. Uspjelo im je u RS.Tako da je opet Dodik na vlasti u RS i ustvari on i je predCednik RS Dok je Zeljka samo marioneta.

klix

23.10.2018 17:41

Mislim da nisu izbori u Zvorniku pokradeni ali da je prekrajana volja biraca to da.Kako? Pa fino radilo se dopisivanje.A to svi rade i ne samo vladajuca nego i opoziciona struja.Glasovi su se kupovali.I SNSD ali i SDS,PDP,DNS,SNS i dr. Svi znamo ko su kandidati bili. SNSD-stranka gde vedri i oblaci Zoran.On da nije bio na listi bilo bi drugacije.Covjek ima sposobne ljude na terenu za sve.Od vrbovanja do kupovine.A i znaci opstini. DNS-baba Spomenka isto ima uigranu ekipu.I bilo im je lako raditi.Radili su samo listu za NSRS.Ispalili su SNSD. SDS-ima u svojoj stranci covjeka koji sve radi parama.Nista nikome ne obecava i sve zatvara parama.Ilic kladionicar.Kole i Dragomir matore drcine koje su privatizovali stranku.Prije dvije godine su izdilovali sa nacelnikom dobre pare.Njima vise na opstini Zvornik niko ne vjeruje.Sve kada se sabere i oduzme,ocekivano i ustaljeno...

Realan komentar!

Svaka čast

23.10.2018 21:14

Miksa

23.10.2018 23:26

Ja kao prvo mislim da je najstrasnije to sto je glasanje tajno.Mislim da bi svi trebali na licu mjesta da se uz potpis i licnu kartu izjasne javno za koga glasaju.Ako vec imamo svoj stav i misljenje zasto bi bilo tajno koje broji i upisuje neko drugi.To je prva stavka koja se mora promjeniti da bi stvarna volja naroda zaista postojala i bila uvazena.

GLAS

24.10.2018 09:37

PA PRROTESTUJ NARODE !!! NIKO TE NE MOZE NATJERATI DA PRIZNAS IZBORE AKO TO NECES. NE PRIZNAJ IZBORE!!! IZLAZI NA ULICU !!! TRAZI SVOJE PRAVO!!! PROTIV NARODNE VOLJE NE MOZE SE BORITI SACICA KRIMINALACA KOJA HARACI NAROD VEC 23 GODINE!!!!

IZBORI su pokradeni,u KNEZEVO, Je Snsd,CEDO. VUKOVIC, Kriminalac,ima pola Knezeva,5 metara,drva,za GLAS,nudio,gde je zakon, policija,i mnogi su dali glas,

Q

25.10.2018 09:22

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.