PL: Everton slavio, Luka promašio penal!

Fudbaleri Evertona zabeležili su četvrtu pobedu u sezoni Premijer lige pošto su pred svojim navijačima savladali Kristal Palas sa 2:0.   Everton kaznio promašaj Luke s penala! Luka Milivojević je imao šansu da svoju ekipu dovede u vođstvo na "Gudisonu", ali je slabo izveo penal što je Everton kaznio.

Fudbal 22.10.2018 | 09:30
PL: Everton slavio, Luka promašio penal!
Izabranici trenera Marka Silve su do trijumfa stigli u poslednja tri minuta regularnog toka, pošto su gosti, tačnije Luka Milivojević propustili priliku da povedu iz jedanaesterca.

Srpski internacionalac imao je fenomenalnu priliku u 59. minutu. Napadač Kristal Palasa Vilfred Zaha je oboren u kaznenom prostoru posle neoprezog starta Šejmusa Kolmana i dosuđen je jedanaesterac. 

Milivojević je kao po običaju pripšao lopti kao prvi izvođač penala u ekipi, ali ovog puta, golman Evertona Džordan Pikford odbranio je njegovo udarac i to tako što je Milivojeviž šutirao nisko po sredini gola, a lopta je nogu pogodila reprezentativca Engleske. 

Everton je u prvom poluvremenu preko Gilfija Sigurdsona u 29. minutu imao veliku priliku, ali je golman Vejn Hensei bio siguran. S druge strane, golman Evertona Džordan Pikford u 36. minutu je sjajnom intervencijom sprečio Milivojevića da postigne gol iz slobodnog udarca. 

Pobednik je rešen pred sam kraj. U 87. minutu Dominik Kalvert Luin je sjajno skočio i iz teške pozicije pogodio za vođstvo domaćina, koje je u psolednjem minutu potvrdio pogotkom turski internacionalac Čenk Tosun. 

Posle devetog kola, Everton je na osmom mestu sa 15 bodova, dok je Kristal Palas ostao na sedam bodova.

Vilfrid Zaha je u 58. minutu driblingom prevario Kolmena, koji ga je srušio, a arbitar je pokazao na "belu tačku" - prvi put ove sezone za "orlove" i navijači su već videli tri boda...

Kapiten tima Luka Milivojević prišao je odlučno lopti i išao je ka svom prvom golu ove takmičarske godine, međutim njegov šut po sredini gola srećno je stopalom odbranio Džordan Pikford, iako je pogrešno "pročitao" penal i bacio se u svoju levu stranu.

Milivojević je poznat kao odličan izvođač jedanaesteraca i ovo mu je tek drugi promašen u dresu Palasa, dok je prethodne sezone na ovaj način dao čak osam golova.

Srpski vezista je prošle godine na "Gudisonu" savladao Pikforda, njegov tim je u tom susretu izgubio, a tako je bilo i ove večeri pošto se isplatila potpuna ofanziva Marka Silve i njegovih igrača pošto su u poslednjih pet minuta meča dva puta savladali Henesija.

EVERTON - KRISTAL PALAS 2:0 (0:0)

Ademola Lukman je doneo "živost" u svoju ekipu i sa leve strane je odlično centrirao u 87. minutu za Kalverta Luina - za njegov drugi gol ove sezone.

"Ušla je voda u uši" igračima Kristal Palasa, koji su do tog momenta odigrali sasvim korektno, pa je Čenk Tosun iskoristio ispucanu loptu iz njegove zadnje linije, istračo pred Henesija, a onda snažno šutirao za treću uzastopnu pobedu Evertona.

Premijer liga 9. kolo rezultati i parovi:

Čelsi - Mančester junajted 2:2 (1:0)
/Ridiger 21, Barkli 90+6 - Marsijal 55, 73/

Bornmut - Sautempton 0:0

Kardif - Fulam 4:2 (2:2)
/Marfi 15, Rid 20, Paterson 65, Heris 88 - Širle 11, Sesenjon 34/

Mančester siti - Barnli 5:0 (1:0)
/Aguero 16, B. Silva 54, Fernandinjo 56, Mahrez 83, Sane 90/

Njukasl - Brajton 0:1 (0:1)
/Kajal 29/

Vest Hem - Totenhem 0:1 (0:1)
/Lamela 44/

Vulverhempton - Votford 0:2 (0:2)
/Kapu 20, Pereira 21/

Hadersfild - Liverpul 0:1 (0:1)
/Salah 24/

u nedelju:

Everton - Kristal Palas 2:0 (0:0)
/Kalvert-Luin 87, Tosun 89/

u ponedeljak:

Arsenal - Lester (21.00)

TABELA: Siti 23, Liverpul 23, Čelsi 21, Totenhem 21, Arsenal (-1) 18, Bornmut 17, Votford 16, Vulverhempton 15, Everton 15, Mančester junajted 14, Lester (-1) 12, Brajton 11, Barnli 8, Kristal Palas 7, Vest Hem 7, Sautempton 6, Kardif 5, Fulam 5, Hadersfild 3, Njukasl 2.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar