ITA: Lacio bolji od Parme, het-trik Iličića u Veroni!

Imobile i Korea za pobedu Lacija nad Parmom.  Napadač Parme, Ćiro Imobile, nastavio je seriju golova. Njegovim pogotkom iz jedanaesterca Rimljani su osvojili tri boda na "Enio Tardiniju" pobedom od 2:0.  Lacijali su iskoristili probleme Parme sa povredema i suspenzijama i došli do nova tri boda koja ih vraćaju u trku za prva četiri mjesta. Atalanta je protiv Kjeva došla do prva tri boda još od prvog kola.

Fudbal 22.10.2018 | 09:00
ITA: Lacio bolji od Parme, het-trik Iličića u Veroni!
Lacio je zabeležio šestu pobedu u sezoni i tako koliko toliko održao korak sa vodećim timovima Serije A, Juventusom i Napolijem.

Bio je to prilično tvrd meč koji je rešen u poslednjih deset minuta. Posle naizgled jednog bezazlenog napada gostiju iz Rima, lopta je u 80. minutu došla do Valona Beriše kojeg je neopreznim startom oborio Rikardo Galjolo i za sudiju nije bilo dileme, pokazao je na 11 metara. 

Odgovornost je preuzeo Ćiro Imobile koji je snažnim udarcem loptu poslao pod prečku. Nešto kasnije, Imobile je imao kolosalnu priliku za pogodak, ali nije se proslavio. 

Ipak, u poslednjem, trećem minutu nadoknade vremena, Lacio je potvrdio pobedu, a strelac je bio Korea. Sergej Milinković-Savić je bio začetnik akcije, Imobile se ovog puta našao u ulozi asistenta, a Hoakinu Korei nije bilo teško da iz neposredne blizine loptu pošalje u mrežu. 

Sergej Milinković-Savić je odigrao svih 90 minuta, a dva minuta pre kraja zbog preoštrog starta pokazan mu je žuti karton. 

Atalanta je na gostovanju prosto pregazila Kjevo. Slavila je pobedu od 5:1, a junak meča bio je trostruki strelac Josip Iličić. De Ron je u 25. minutu postigao vodeći gol za goste, da bi potom na scenu stupio hrvatski internacionalac. 

On je postigao het-trik golovima u 28, 50. i 52. minutu, da bi peti gol za tim iz Bergama postigao Gosens u 72. minutu. 

Kjevo je do kraja susreta uspeo samo da postigne počasni pogodak, i to u 84. minutu, a strelac iz jedanaesterca bio je slovenački internacionalac Valter Birsa. 

U Bolonji nije bilo pobednika. Torino je kao gost imao prednost od 2:0, golovima Jaga Falkea u 14. i Danijelea Baselija u 54. minutu, ali Bolonja je našla put iz ponora i golovima Santandera u 59. i Kalabrezija u 77. minutu stigla do boda. 

"Mljekadžije" su goste iz Rima dočekale bez četiri standardna fudbalera, uključujući prvu zvijedu tima - Žervinja.

Ali, iako su Lacijali bili u punom sastavu nisu mogli da naprave mnogo protiv danas odlične odbrambene predstave domaćina.

Ipak, dosta tvrdu i "sporu" utakmicu je u 81. minutu sa bijele tačke "otvorio" Ćiro Imobile, a Hoakin Korea "zatvorio" u trećem minutu nadoknade.

"Žuto-plavi" su pobijedili četiri puta u posljednjih pet utakmica i danas su bili veoma blizu da ostanu neporaženi.

Ipak, inače odličnu predstavu je uprskao Bruno Alveš kada je neoprezno u šesnaestercu oborio Valona Berišu i skrivio jedanesterac koji je u gol pretvorio Ćiro Imobile. Njegov šesti ove sezone.

Domaćini su u nastavu pokušali doći do izjednačenja, napadali i sa devet igrača i platili cijenu kada je

Hoakin Korea nakon kontranapada na asistenciju Imobilea postavio konačan rezultat.

Sergej Milinković-Savić je proveo svih devedeset minuta u igri u dresu Lacija.

HET-TRIK ILIČIĆA U VERONI

Prvi meč Đanpjera Venture, jednog od najomraženijih ljudi u Italiji, na klupi Kjeva nije donio željeni rezultat.

Debi za prvog trenera koji nije odveo reprezentaciju Italije na Mundijal još od 1958. godine je prošao sa pet golova u mreži "letećih magaraca". Strijelac tri pogotka je bio Josip Iličić i tako donio prvu pobjedu Atalanti još od prvog kola.

Kaljari odolio u Firenci. Fiorentina i Kaljari su na stadionu "Artemio Franki" u sklopu devetog kola Serije A podijelili bodove.

Dosta trke, truda, prilika, ali je publika u FIrenci vidjela samo dva gola.

Po jedan u obje mreže...

"Viola" je do vođstva došla sa bijele tačke, a o prekršaju nad Federikom Kijezom zbog kojeg je dosuđen penal će biti dosta polemike. Ipak, Kaljari je došao do poravnanja i u posljednjih dvadeset minuta "izgubio" četiri naprema jedan u prilikama, ali one se na semaforu ne broje pa je prvi bod iz Firence ove sezone otputovao na Sardiniju.

FIORENTINA - KALJARI 1:1 (0:0)

U prvom dijelu je viđeno dosta trke, ali samo dvije ozbiljnije prilike. Ipak, udarci Alberta Cerija i Federika Kijeze na drugoj strani nisu pronašli put u mrežu.

Zato je mnogo više uzbuđenja viđeno u drugom poluvremenu.

Federiko Kijeza se probio kroz šesnaesterac, ali je otišao previše u stranu i prema gol-aut liniji i nije bio u poziciji da ugrozi gol.

Ipak, Nikolo Barela je neopreznim startom sapleo krilnog igrača Fiorentine, a sudija je pokazao na bijelu tačku sa koje je precizan bio Žordan Veretu u 59. minutu.

Gostima sa Sardinije nije trabalo dugo da odgovore.

Leonardo Pavoleti je sjajno ušao ispred štopera Fiorentine i prizeman centaršut Paola Faraga sa desne strane sproveo u mrežu.

Tempo u nastavu nije padao. Prilike su za "Violu" imali Kjeza i Đovani Simeone, a Žoao Pedro na drugoj strani ali se rezultat nije mijenjao.

Nikola Milenković je odigrao svih devedeset minuta za Fiorentinu, dok je Dušan Vlahović u igru ušao u 87. minutu.

Zanimljivo, utakmica je zbog velikog broja povreda i prekida produžen za čak devet minuta, pa se na kraju igralo više od stotinu minuta.

Potrebno je dodati da je prije početka meča odata počast tragično preminulom Davideu Astoriju koji je nastupao za ova kluba.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar