SAD utvrđuje zašto je David ubijen

- MUP posjeduje dokumente u kojem se američko tužilaštvo zainteresovalo za slučaj Davida i traži komunikaciju sa ocem Davorom Dragičevićem, da kod postupajućeg sudije može dobiti odobrenje da se ti nalazi otključaju. Interes SAD-a pokazuje na cvrenu lampicu. Motive za Davidovo ubistvo treba tražiti u tom pravcu, a ne u onom u kojem se okviru kreće advokatski tim", rekao je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adam Šukalo.

Republika Srpska 21.10.2018 | 21:59
SAD utvrđuje zašto je David ubijen
Šukalo je, gostujući u emisiji Face to Face, rekao je da je njegov motiv da bude uz porodicu Dragičević i to iznad svega.

“Nije mi bilo svejedno da će 5. oktobra na velikom skupu Pravda za Davida, snajperom biti likvidiran Davor Dragičević. Ono što je zanimljivo, informacija je došla od ljudi koji su bliski Lukaču. Ja sam to preko treće osobe saznao. Niko mi nije rekao iz zvaničnih izvora. Odnosio sam se prema tome kao da to nije tačno".

MUP-u RS stigao zahtjev za otključavanje profila Dragičevića

“Tužilački i MUP-ov spis sam dobio anonimno, neko je htio da mi pomogne. Sve što se desilo, praktično imamo i danas. Policijska verzija je ona u okviru koje se tužilaštvo kreće. MUP posjeduje dokumente u kojem se američko tužilaštvo zainteresovalo za ovaj slučaj i traži komunikaciju sa ocem Davorom Dragičevićem, da kod postupajućeg sudije može dobiti odobrenje da se ti nalazi otključaju", rekao je Šukalo. 

On naglašava da interes SAD-a pokazuje na cvrenu lampicu.

"Motive za Davidovo ubistvo treba tražiti u tom pravcu, a ne u onom u kojem se okviru kreće advokatski tim. Čini mi se da nadležno tužilaštvo gura priču da se to završi kao slučaj Memić, kao što imamo i sučaj Đurović gdje je druga ličnost preuzela odgovornost“, rekao je Šukalo.

Kaže da se plaši da će priča otići u tom pravcu.

"Imam puno povjerenja u advokatski tim. Ne bih htio da bilo šta loše neko protumači zbog ovoga. Ali plašim se da verzija u kojoj se oni kreću neće dovesti do istine. Ako bi se išlo smjerom kojim ide porodica i bloger Vasković, to bi se mnogo prije razriješilo.Zločin nad Davidom Dragičevićem je na vrhu piramide zla u RS i čitavoj BiH”

Šukalo je govorio i o saznanjima o kojima je govorio i na press konferenciji a na koju niko nije reagovao.

“Nije problem da se ja izložim, kao i tada što sam se izložio. Zna se kako se droga valja po Banja Luci, firmom koja služi za brzu poštu. Kao potvrdu svega samo imali dokumente Keljmendija koje je izdao MUP RS. 

Imamo legalizaciju svega onoga što je dio kapitala koji je sticao taj narko plan.Čini mi se da su svi jako dobro uvezani, Sarajevo, Banja Luka, Priština, Podgorica. Mi vidimo da su oni zaintereovani samo za priču migranata i terorizam. Zašto ne za priču narko planova? S kim su oni poevzani politički?”

Šukalo kaže da stranci kontrolišu sve.

“Oni su odgovorni za ovu situaciju, više nego korumpirani političari u BiH. Poigravaju se da bi mogli kontrolisati procese. Pretpostavljam da niko ne voli autoritet sa strane ili neki treći ugao. Međunarodna zajendica želi da trajno uništi interese građana koji žele da nešto stvaraju, rješavaju nas na taj način što će nam dići rampu za Njemačku.“


(BN/Face)

Komentari / 130

Ostavite komentar
Name

Ameri

21.10.2018 07:35

Jel sukalo zar mislis da nas amerikanci vole Dali znas koliko nas kanalis sa tim izjavama Srbi nevole amere pa ni ja iako sam bio uz vas sve vise vidim da sam i sam ja konj sto vas pratim podrzavam

ODGOVORITE
Name

Prijetnje tužiocima

21.10.2018 08:54

Ameri znaju da su nekoliko dana poslije ubistva Davida Dragičevića tužioci iz Banja Luke dobili prijetnje smrću putem maila baš sa servera iz SADa.

Name

Re

21.10.2018 08:58

Čovjek je čitavu emisiju govorio protiv amera a ti ga napadas da podržava amere. Pogledaj emisiju pa komentarisi a ne pričaj gluposti napamet

Name

Šukalo je prozvao AMERE

21.10.2018 09:11

Šukalo je 5 puta prozvao amere u emisiji a nije ih ni jednom podržao.

Name

Profi

21.10.2018 09:13

Doce cica na kolica.Sve pohapsiti jer vladaju monstrumi a ne ljudi.Istu stvar gledamo u Saudijskoj Arabiji.Svi koji nesto zele da ucine za narod i djecu budu sklonjeni.Ti sto se bunis za bombardovanje jos nisi svjestan svoga zlocina.Procitaj istinu i pravdu a ne sve te lazi koje si ucio i bit ces ucen s lazima.Zna se tko je protjeran i poubijan tako da je trebalo jos vecom silom Srbija da bude sravnjena sa zemljom jer su oni slali vojsku i naoruzanje.Nitko od nas iz BiH nije ispalio ni metka niti granatu na Beograd a oni ?Zapitaj se malo kolika mazga moras da budes da kad ti netko kaze skoci u bunar a ti skocis.E tako je bilo i svama.Rekli su vam idite ubijajte i vi ste isli da ubijate.E zato ove nase krimimalce moze samo neko tko je jaci i inteligentniji pohapsiti.

Name

Re

21.10.2018 09:40

Kad izadjete iz svoje mahale shvatit cete da ameri nemaju pojma gdje ste niti ih interesujete, njihova jedna ulica ima vise stanovnika od BiH, bolidi

Name

Re Ameri

21.10.2018 09:48

Ne vole nas Ameri,to je jasno,sve sto rade je goli interes,to vazi i za Ruse i sve ostale narode,samo je intetes vjecan.Uostalom,sto bi neko nas volio,mi svoje inerese trebamo prilagoditi velikim silama,naravno,ne po svaku cijenu,onoliko koliko je to moguce.Naprimjer, kad su nam davno nekad nudili rjesenje za Kosovo koje bi ostalo u sastavu Srbije,mi smo to odbili,ima takvih primjera puno gdje smo svojom politikom najvise nauduli sebi.Ako si zreo covjek,moras prvo postaviti pitanje voli li nas sadasnja vlast na celu sa glavnim Bajom a ne vole li nas Ameri.

Name

Jadan onaj kome

21.10.2018 10:56

Jadan onaj kome oni poazu usput to nije Amerika nek se slikaju

Name

Nijenegokao

21.10.2018 13:48

Ne vjerujem da pomazu zvanicne institucije jer bi to predstavljalo najbrutalnije mijesanje u unutrasnje poslove u BiH. Ili su dobili poziv dapomognu ili se ne radi o zvanicnim institucijama. Vrlo upitno je koji su motivi te pomoci ako zaista postojim.

Name

Snjeza

22.10.2018 21:38

Ameri se ukljucuju samo ako su u pitanju ogromne pare,ostalo ih ne interesuje.

Name

p

23.10.2018 10:40

Bravo hrabri Sukalo. Toliko lazi i izmisljanja nisam odavno procitao. Zato si ti vrlo hrabar i neposten cobek.

Name

bas

21.10.2018 07:42

Oni ce 100% utvrditi ti koji su nas bombardovali sramno,ti koji su srusili Libiju Siriju Avganistan i Irak,sto ne utvrde ko je bacio dve atomske bombe na Nagasaki i Hirosimu prave demokrate

ODGOVORITE
Name

Re

21.10.2018 09:01

Oni koji su doveli Rudonju na vlast, a sa njim kriminal i ubistva, su krivi.za ovakvo stanje.

Name

Zu

21.10.2018 12:35

E moj narode al se zamlaćujete glupostima.Jedni za onog jedni za ovog a hodate krezavi i prodajete se za pivo i porciju prasetine pred izbore.Lijepo vam čim balavite po portalima.Ja riješih da se javim i ukratko da Vas pozovem u Austriju da radite i gledate svoja posla i da živite pristojno.Ja sam već 2 god.riješio se i vašeg Adama i Rudonje tako da ste mi smiješni oko čega vi pišete a obojica su situirani sa stanovima po BG.Da ste budale,bez uvrede, budale ste.Idite radite ili tamo ili dođite u Austriju manite se budalaština.

Name

Ludi Ameri

21.10.2018 14:58

Samo naivan može pomisliti da će Amerika riješiti slučaj Dragicevic..upravo u Americi su dogovoreni izbori... da je tako dokazuje odlazak pred izbore Biserke u Vašington...koliko platiš u dolarima toliko i dobiješ na izborima...

Name

Brano RADIĆ POBRĐE BRATUNAC

21.10.2018 07:43

Sada je sve jasno,znamo mi šta Amerikanci nama misle,žele i naravno sta Davoru žele.Mislim da su tupani trebali otkriti taj slucaj jer nije bilo mafijasko ubistvo da ne trazis.

ODGOVORITE
Name

Re

21.10.2018 09:04

Bolje bi im bilo da istraze ubistvo narko dilera Cubrilovica ispred kuce Lukacevog kuma i gdje je nestalo 4 miliona eura koji su u tom momentu bili u kuci.

Name

Šukalo Tuče U Centar

21.10.2018 07:48

Niko kao Šukalo. Hrabar i odvažan. Lider jednom rjecju

ODGOVORITE
Name

Pobogu

21.10.2018 10:13

Vodi ga kuci sta ti ima on lidersko muko moja tacno me nervirate pocecu baju volit

Name

PTPC

21.10.2018 11:02

Grohotom se smijem

Name

Невен

21.10.2018 21:24

Шукало лидер??? Па ви тачно нисте нормални... дечко нема дана радног стажа, гледа своју егзистенцију кроз политику, мијења плочу за сто марака... А ко све има право гласа јадо моја...

Name

Re

22.10.2018 12:43

Niko kao Šuki, tako malo glasova., a narodni poslanik.

Name

Vasko svaka cast!

21.10.2018 07:51

Vaskovic je slucaj uveliko istrazio i prakticno rjesio. Svaka mu cast za njegov trud i rad. Trebao bi od vlade i MUP-a biti nagradjen za doprinos u trazenju istine o Davidovom ubistvu!

ODGOVORITE
Name

Dobro

21.10.2018 10:59

A ko je i sta je on otkud njemu pravo da sudi i donosi ko je kriv ima li dokaze ? Ako ima sto nije svjedocio sto nije donio dokaze tuzilastvu ? Vrlo jednostavno radi za one pomenute i pitaj tog kvazi novinara kako svaki mjesec putuje po anerici nije to jeftino i viza kako je dobio vizu.

Name

Re Dobro

21.10.2018 13:05

Mora Vaskovic pisati kad nemamo institucije. Sve je pod Rudonjinom sapom. Nikada Vaskovic nije u svojim tekstovima prozvao postenog covjeka. NIKAD. A vrlo dobro je upucen u desavanja u svim sferama (privreda, pravosudje, izvrsna vlast....). Znam sigurno da je ovim lopovima Vaskovic teska frustracija. Bravo, Vaskovicu , nek pocrka banda.

Name

Generacija 65

21.10.2018 13:46

Hvala Vaskovicu na istinitom i realnom izvjestavanju o aktuelnoj situaciji u RS!

Name

baka

21.10.2018 13:48

Bravo za Vaskovica,on je nadcovjek,on je legenda!

Name

Hvala Vaske!!

21.10.2018 17:31

Vaskovic je iznad kriminalnog MUP-a, a njegovom radu ovi isti ne mogu ni da prismrde. Bravo Vasko, svaka cast!

Name

MiG-21

21.10.2018 07:53

Pa zar ovaj gospodin nije na brojanju glasova????

ODGOVORITE
Name

Šukalo je prebrojao 21 hiljadu glasova

21.10.2018 09:14

Šukalo je prebrojao preko 21000 glasova i ne mora više brojati. Koliko su ga samo ponižavali za 240 glasova koje je imao prošli put i šta je sve izdržao. Sad se vidi koliko ga ljudi zaista podržavaju.

Name

XL

21.10.2018 07:53

Gos Šukalo vas je Bog poslao kao svoga Apostola da popravite ovozemaljsko veliko proklestvo ali vas molim kao rođena majka čuvajte se, veliko je zlo među nama. MNOGO SREĆE I VELIKI POZDRAV!!!!!

ODGOVORITE
Name

tt

21.10.2018 10:21

Svasta

Name

mj.

21.10.2018 15:08

Majko ti si se umorila od molitve.Vrijeme je da uzmes malo godisnjeg odmora.

Name

Orakle

21.10.2018 07:55

Ne moze tim advokata da istrazi slucaj. Oni su tu da potraze pravno sredstvo za ovo ili ono, da brinu za pravnu striktnost procedure. Samu istragu je vec obavio bloger Vaskovic. Ako moze neko da povrgne njegove dokaze to treba da u najskorije vrijeme i da uradi. Ja licno vjerujem Vaskovicu jer su njegova izlaganja zasnovana na cinjenicama i faktima!

ODGOVORITE
Name

Re

21.10.2018 08:59

Isto je i Šukalo rekao u emisiji. Pogledajte pa komentarisite

Name

Skeptik

21.10.2018 07:55

Ja samo vidim da je Dodik ali i cijelokupno rukovodstvo RS NESRETNO i ZABRINUTO, kako mjesecima prije izbora tako i poslije. Pogledajte im izraze lica. To što Šukalo iznosi nije šuplja priča. Rasplet tek slijedi. Biće burno i zanimljivo.

ODGOVORITE
Name

Milan

21.10.2018 08:57

Dobro vidiš, nema šta...

Name

Re

21.10.2018 09:54

I on i Biserka izgledaju ocajno. Proglasavaju da su pobjednici, a na licu im vidis zabrinutost. Eto pistigli su cilj sa izborima, u cemu je problem?

Name

Dane

21.10.2018 10:28

I rekose da ce osmog biti pociscen trg Krajine!?

Name

mile

21.10.2018 10:44

у нормалној држави би министар поднио оставку или био смијењен.

Name

Одговор ѕа Skeptik

21.10.2018 12:15

Овај Ваш коментар је сама суштина свог проблема. Браво!!!

Name

Истина

21.10.2018 12:17

Истина ИЗЛАЗИ на видјело КАД ТАД и Миле и Бисерка ЗНАЈУ каква је и ЗНАЈУ ШТА СУ СВЕ РАДИЛИ и то је узрок њихове канцерогене параноје!!!

Name

Радојица

21.10.2018 07:59

Браво Шукало, нека се Американци понуде да ријеше проблем а ако којим случајем Додик не прихвати добронамјерни приједлог нека НАТО бомбардује РС и све ће бити у реду. Доле сарадници окупатора!

ODGOVORITE
Name

Re Radojica

21.10.2018 10:02

Znači dole Rudonja? Pa on je na tenkovima došao na vlast. Dovela ga Olbrajtova! Botovi nisu pravilno shvatili instrukcije, šta ćeš kad sve neobrazovano i glupo!

Name

Mzdojica

21.10.2018 11:01

A Rusi jel si mozda razmislio malo

Name

Dado

21.10.2018 11:27

Slazem se. Odmah Lemija na odgovornost jer nas je prodao okupatoru.

Name

dzaba Suki

21.10.2018 08:02

Cak i da se Ameri sada umjesaju,sta oni mogu sada Dodiku napakovati u vezi ovoga slucaja?Nisto,jedino ako se Dodik bavio drogom.A to je nemoguce.Pa da se odigra i najgori scenarijo za Dodika,to bi bila cistka u MUP-u.A izbori su prosli i mnogo,mnogo,mnogo manja steta za Dodika i vlast.Ja sam 100% siguran da se Ameri nece mjesati,mada sam cuo da je njihova ambasadorka dva puta dolazila u BL,povodom slucaja David.

ODGOVORITE
Name

Re

21.10.2018 09:11

Mogao bi jedino nadrljati u slucaju Djurovic. Ko zna da se neko nece ozbiljno pozabaviti ovim slucajem.

Name

re džaba Šuki

21.10.2018 09:37

Ti oćigledno ne shvataš da amerikanci u slučaju Davida Dragičevića ne žele ništa da pakuju Dodiku nego je vrlo vjerovatno da je američka ambasada uticala da se i američke vlasti umiješaju da se riješi ubistvo mladića Dragičevića

Name

Za Džaba

21.10.2018 11:35

Samo da podsjetim da je dr Nikola Poplašen bio legitimno izabrani Predsjednik i Ameri ga, očas posla, skidoše! Prema tome, to što su prošli izbori, ne znači ništa, ako je njihova volja da ga "smaknu", smaćiće ga!

Name

!!!

21.10.2018 13:59

Jest da su izbori prosli. A sta ako se utvrdi koliki je postotak falsifikovanih listica u vrecama, a po zakonu nebi smio da bude niti 1. Kako ce nadlezni sudovi da reaguju na cinjenicu da su neki uoci izbora imali bjanko popunjene listice sa "odredjenim kandidatima" pa ih podijelili svojim radnicima uz prijetnju da moraju te listice da ubace, a da donesu originalne nepopunjene, kako bi se i oni mogli pustiti u opticaj. Kad se sve to uzme u obzir i sijaset drugih nepravilnosti, onda nije neophodno da si pravne struke pa da zakljucis da formalno pravno izbori jos uvijek nisu zavrseni.

Name

Novomatic Admiral

21.10.2018 08:02

Austrijski Fašistički koncern Novomatic Admiral je ključ pranja novca koje obavlja preko firmi NOVO RS doo i RSA GAMING doo. Novomaticove praonice novca NOVO RS doo i RSA Gaming doo niko ne smije da kontrolira jer uživaju zaštitu Milorada Dodika i institucija Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Ako je ovo tacno

21.10.2018 08:03

Koga Amerika uzme na zub taj je bogin!!!!

ODGOVORITE
Name

nekad bilo

21.10.2018 09:02

A ti sad spominjes..sve se promijenilo.

Name

Re nekad bilo

22.10.2018 09:12

Sa njima nikada nije gotovo, oni su jako kreativni u načinima na koji mogu da utiču na promjenu stanja u nekoj državi... Pogledaj Sadama Gadafija, sve otišlo legalno na izborima? Kada im se zamjeriš oni od toga skoro da naprave igru mačke i miša! Nije dovoljno da neko ode, moraju i oni da se zabave!

Name

Bara

21.10.2018 08:04

Kud sreće da je ovaj narod sav izašao na ulice i zbacio vladajuću bagru .

ODGOVORITE
Name

Mikelandelo

21.10.2018 11:04

Drug vecina je za Dodika mala izlaznost

Name

Re Mikelandjelo

21.10.2018 13:07

Drug, nije vecina za njega. I on to vrlo dobro zna. Mnooogo je para dao za glasice.

Name

Loše glume

22.10.2018 06:42

Ovi izbori su loše izvedena predstava, poslije završetka su glumci jako iscrpljeni, a ne smiju ni da odahnu kako treba. Sve se predstavlja da je narod glasao za njih, neki vjerovatno i jeste, samo da se taj narod isprepada, izgubi osjećaj za stvarnost.

Name

srpsko sarajevo

21.10.2018 08:07

U NJemačku će poslije Nove godine potražiti spas svi građani BiH koji imaju znanje ili dobar zanat.Ovde će ostati samo mediokriteti što i jeste cilj SDA,SNSD,HDZ-a.Opet se ponavlja istorije i opet će očevi da govore za svojom djecom: NE OKREĆI SE SINE!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Za Srpsko Sarajevo

21.10.2018 11:44

Pa ako misliš da je u Njemačkoj tako bajno, moraćeš se razočarati, jer nije - ta vremena su davno prošla kad se u Njemačkoj moglo dobro zaraditi i uštedjeti! No neka svako proba! Srećno!

Name

Da

21.10.2018 14:52

I ja kažem. Nije to više kao nekad. Zbog navale imigranata i stranaca uopste stanovi su poskupljeli, poslovi koje rade stranci su manje plaćeni i sl a puno se radi. Ali ko voli neka izvoli.

Name

Za vas siromasne pametnjakovice

22.10.2018 15:44

Pa vi sigurno niste bili u Njemackoj cim tako pricate.Onaj ko radi bilo koji posao u Njema,ckoj zivi mnogo bolje od doktora specijalte kod nas.Ko god hoce da radi dobice posao.I kako to da ste vi pametniji od dvadesetak miliona stranaca koji zive u NjemZaboravio sam reci da tamo nema nepotizma,nepravde,raznih Baja i Spirica,prljavih vozova i autobusa,zasranih veceova,inspektora koji dilaju drogu...Jednom rjecju raj na zemlji.

Name

Arhandjelo

21.10.2018 08:09

Adame Bog te blagoslovio. Niste ni svjesni koliko nas prati ovaj slucaj. Niste ni svjesni koliko nas iscekuje da istraga vec jednom krene u onom pravcu u kojem je trebala vec odavno da krene,a to je u pravcu istine. Nemojte misliti da smo odustali. Ceka se momenat,a onda ce vidjeti ova kriminalana vlast koliko ce nas se podici,nisu ni toga svjesni. Ne moze psihopata bitiministar policije. Nemoze prevarant ratni profiteri kriminalac biti predstavnik jednog naroda. I nemoze supljoglava osoba biti predsjednik jednog entiteta Pravda za mucki i zvjerski ubijeno dijete moga grada. Grada u kom sam rodjen i odrastao.Grada u kom mi je i otac i djed rodjen. Grada iz kojeg sam morao otici 2003 da bih prehranio svoju porodicu. Grada iz kojeg su 2016 i moja porodica morala otici. Ja cu se vratiti ali nazalost moji vise nikada nece. TO OVIM KRIMINALCIMA NECU NIKAD OPROSTITI.

ODGOVORITE
Name

Re Arhanđelo

21.10.2018 10:03

Bravo za komentar!

Name

bl

21.10.2018 08:11

Na svaki nacin traziti istunu.Pravda za Davida

ODGOVORITE
Name

Tom

21.10.2018 11:05

Pitaj amere ko je narucilac iznenadies se

Name

Re Tom

21.10.2018 13:08

Zna li sta Biserkino obezbjedjenje o tome? Ne treba ici do Amera po odgovore.

Name

Zum

21.10.2018 08:12

Adam je vrlo pametan i hrabar čovjek, kažem hrabar zato što sa ovakvom kriminalnom vlašću hrabrosi treba da bi im se suprotstavio. Da nas ima više ovakvih kao što je on, imali bi vlast koja radi za opšte dobro. Ovako smo njihovi robovi bez ikakvih prava. Dragičevići i grupa se još uvijek bore samo bez još masovnije podrške, teško da će istrajati.

ODGOVORITE
Name

Re

21.10.2018 09:27

Zum vodi ga kući, daćemo ti orden mi iz Gradiške

Name

Re za Re

21.10.2018 09:56

Evo mi iz BL vama nudimo da vodite Rudonju i Biserku, sve sa svitom. Dosadilo brate gledati i njih i njihove svinjolike pajcere.

Name

znamo

22.10.2018 07:08

Jeste, hrabar je! To je ono što pojedince boli i ne mogu mu oprostiti. Zato neki u poznim godinama pozivaju na obračun i šaketanje, upućuju prijetnje po život, to baš nije prirodno. Htjeli bi dobiti njegovu šutnju tučom, udarcima, to se ne može razumjeti.

Name

Mk

21.10.2018 08:16

ZNA SE VRLO DOBRO ZAŠTO JE DIJETE UBIJENO.UVIJEK POSTOJI NAJSLABIJA KARIKA U LANCU .NEKI OD NJIH IPAK IMA MALO LJUDSKOSTI I NE MOŽE KAO POJEDINCI MIRNO SPAVATI A ZNA ŠTA SE DESILO.SVE ĆE TO ISPLIVATI UBRZO.A NI SLUČAJ ĐURIĆ NIJE JOŠ DEFINITIVNO ZAVRŠEN .KO MOŽE ZBOG NOVCA NOSITI TERET UBICE ČITAV ŽIVOT NA SEBI .

ODGOVORITE
Name

BRANKO

21.10.2018 08:16

OVO JE NAJHRABRIJI SRBIN IKADA!!!

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

21.10.2018 08:19

Momče svaka ti čast. Konačno da se je neko pojavio na političkoj sceni ko misli svojom glavom a ne glavom Dodika ili Marka Pavića.

ODGOVORITE
Name

Roliduk

21.10.2018 08:20

Bla bla bla tisi svoje zavrsio drzi se sad federacie i tu ti je kraj. Bla bla bla

ODGOVORITE
Name

Poznavalac prilika

21.10.2018 08:21

Ako postoji video snimak mučenja, to riješava i slučaj i ovu tešku situaciju u RS. To treba prikazati ovom glupom naroda , a treba prikazati u svim gradovima regiona, zapada pa a i u Rusiji da se prikaže ljudima, da vide koga njihove vlasti podržavaju i šta rade tj ne rade, da rade protiv građana u sprezi sa vladajućom oligarhijom. TO JE KLJUČ!

ODGOVORITE
Name

Peđa

21.10.2018 09:42

Zar glupom narodu treba snimak. Znam da bi to mnogi htjeli vidjeti jer očigledno mnogi ovo doživljavaju kao rialiti a ne surovu stvarnost. Kome treba snimak nakon svega što je rečeno za više od 200 dana.

Name

Re

21.10.2018 09:58

Jel Biserka pogledala snimak? Cisto da vidi sta se desavalo sa Davorovim djetetom, ipak je i ona radjala. Mozda tuka skonta. A mozda je i skontala kad je onako omrsavila.

Name

RASPUCHIN

21.10.2018 08:22

Ма не будите наивни. Американци и Нобило су се појавили да замагле истину а не да открију исту.

ODGOVORITE
Name

Zeljko Banjaluka

21.10.2018 09:55

Nobilo radi profesionalno imao sam cast da neke stvari vidim,Jos se nemoze iznositi u javnost.Zasto je razgovor u tuzilastvu trajao od 14.10 do 18.20?Radno vrijeme tuzilastva do 15.30.Docekao Davor LEPIRA kako treba tuzilastvo nezna sta ce jer je u nakovnju izmedju politicara iako je treci stub vlasti,oni su obicne marionete.Ovdje treba neko jaci da zavrsi jer istinu svi znamo kad vidimo KONFERENCIJU ZA STAMPU OD 26/3 KAD VIDIMO SNIMKE ANKETNOG ODBORA SVE IMA NA YOU TUBE.

Name

Ja

21.10.2018 16:15

Ja znam samo za Tomica da ne radi kako treba i da se samo vrti oko one kuce na Lausu i te verzije. BL je mali grad i sve se brzo sazna. Sretno Davoru i da napokon saznamo istinu.

Name

Stani malo

22.10.2018 07:16

Nešto se tu počelo petljati, primjeti se to. Vidi samo koga su stavili u zatvor dok pravi krivci šetaju vani. Samo glupi mogu vjerovati u glupo, pa nama pokušavaju podvaliti ono što bi oni progutali.

Name

А

21.10.2018 08:23

Туц, муц, а шта рече, ништа. Ти поштен, Лукач лопов и тако прођоше 4 год. Шта сад. Ништа. Све испочетка.

ODGOVORITE
Name

Crveni Kmeru

21.10.2018 09:20

Ako je čovjek ijednom zamucao onda si ti samo pakostan. Tvoj Lukač ne umije čak ni prosto proširenu rečenicu sastaviti.

Name

B

21.10.2018 10:01

Nemojte Lukaca dirati. Ipak je on od policajcica dogurao do kuce u gradu i doktora pravnih nauka. I pride ministar, pa Kipar, pa VIP loze. O ho ho, uspio je, uspio. Jedino je pitanje kakve su mu ruke i sta potomcima ostavlja u amanet ovaj patuljak.

Name

Re crveni kmeru

21.10.2018 10:12

Dok ne povuče, onda i priča i prijeti bez prekida.

Name

re Crveni kmeru

21.10.2018 11:54

Dobro je što se javljaju Miletovi i Lukačevi sljedbenici.To se već godinama da primjetiti.Nastupaju kao i Lukač bez argumenata uz povećanu dozu sile tj,prijetnjama,ispraznim srbovanjem.Petljaju se tamo gdje im nije mjesto kao Lukač u slučaju ubistva mladića Davida Dragičevića.Besramno izlaganje Dragana Lukača na posebnoj sjednici narodne skupštine vezano za ubistvo Davida Dragičevića moglo je da otvori oči svim dobronamjernim građanima i onima koji prate ovaj slučaj.Snimak se može pogledati na you tube

Name

Ceto4

21.10.2018 08:29

Bravo hrabri Sukalo.Sad si Lukacu i Dodiku sukno do kamzi.Valja sada Ameru odgovoriti.

ODGOVORITE
Name

Jedan ČOVEK i jedna PATKA

21.10.2018 08:36

Međunarodna zajendica želi da trajno uništi interese građana koji žele da nešto stvaraju, rješavaju nas na taj način što će nam dići rampu za Njemačku.

ODGOVORITE
Name

Gardista

21.10.2018 08:42

Kad vec spominje advokatski tim,od prvog dana sam govorio da ce medjunarodni advokatski tim raditi protiv Davora.Jedino tu iskljucujem Feragata(ili kako se vec preziva),koji jedini djeluje iskren.Ovi svi ostali su prevaranti,vidi im se po izrazu lica...

ODGOVORITE
Name

XL

21.10.2018 09:48

POTPISUJEM

Name

Re

21.10.2018 10:02

Kazu Milini da je Nobilo trebao smiriti stanje do izbora, a poslije Mile ulazi u ciscenje MUP a.

Name

Za re

21.10.2018 14:55

I ja sam tako čula.

Name

Šukalo Tuče U Centar

21.10.2018 08:44

Niko kao Šukalo. Hrabar i odvažan. Lider jednom rjecju

ODGOVORITE
Name

Neso Republika Srpska

21.10.2018 17:55

Cega je lider sukalo adam?

Name

Ja

21.10.2018 08:50

Svaka cast Adame!! Uh za ovo treba hrabrost. Nazalost bojim se da primitivni dio naseg naroda nikad nece shvatiti o cemu govoris i da ce te uvijek nazivati izdajnikom srpskog naroda samo zato sto zelis da ga odbranis od korumpiranih politicara i da imamo postenije i pravednije drustvo. Suvise su spremni na lazi i obmane da odbrane svoj novac otet od naroda, koji im ni po cemu ne pripada. Sve je ovo tako tuzno. Ovaj slucaj sa Davidom je pokazao kakvo drustvo zaista imamo, sa koliko losih ljudi zivimo i na sta su sve spremni. Hvala ti Adame sto govoris istinu!

ODGOVORITE
Name

Semberija

21.10.2018 08:55

Istina je da je međunarodna zajednica sukrivac za ovakvo stanje u BiH. Zemlju je isporučila kriminalcima na upravljanje i sad pere ruke od svega. Nismo čuli iz EU ni jedno mišljenje koje izražava zabrinutost zbog prekomjernog zaduživanja i stanja u ekonomiji i društvu.Visoki predstavnik u BiH je kao ikebana.Pogađate zašto?

ODGOVORITE
Name

Re Semberija

21.10.2018 14:09

Ko hoće da vidi i da shvati, sve mu je jasno. Svi ostali se prave naivni, nevješti, jer imaju vjerivatno koristi od svega.

Name

???

21.10.2018 08:55

Posle toliko godina sveopsteh haosa, kriminala, pljacke i ubojstava a sad vidimo i masovnih odlazaka...zasto nije moguce srusiti ovaj sistem, mislim na federaciju i rs i udruziti snage u borbi postenih protiv nepostenih u BiH. Ako nama svima POSLE SVEGA nije jasno da ovdje drugih podjela nema ( kako nas oni varaju) nego samo na postene i nepostene onda neka nam je Bog na pomoci, jer ovo je katklizma..!!

ODGOVORITE
Name

MAKARIJEVIČ

21.10.2018 09:01

Ako je Sloboda Oaza u pustinji onda je Adam svetionik na društvenoj sceni BIH. Podržimo ga i pridružite mu se svi slobodomisleći mladi ljudi.Pridružite se radi sebe radi budućnosti sviju.Carevići su goli, valjda je svima jasno kud je vodila halabuka-drž te lopova-. Vučiću, Dodik reci te , ko je lopov.Malograđanima je lako i lagodno vladati. Malo podilaženja sujeti, malo idiotski priča koje im hrane uši i slijepi su za sve brljotine vlasti.Ako se važnost ljudskih prava mjeri njihovom ugroženošću onda je jasno da je pravo na dostojan život u RS i BIH najugroženije.To je Adam prepoznao i založio je svoju političku karijeru za taj najveći Ideal , Život. Založio je život za Pravo na život, ne smijemo ga ostavit samog. Nek iz svake BH Opštine zasvjetli glas razuma, glas otrežnjenja. Samo bunt protiv najavljenih koalicija spašava naše sutra.Ima Nade, uspravimo se i krenimo.

ODGOVORITE
Name

Kriminalni Režim

21.10.2018 09:13

To treba pitati kriminalni režim koliko je njihovoga zla umiješano iza kojim ubistvima se kriju od Vukelića do DAVIDA OD RONHILA DO BISERKE I OD LUKAČA DO ILIĆA U DETALJE ZA SVA UBISTVA ZNAJU NJIHOV KRIMINAL JE U IGRI UBISTVA TOJIH LJUDI

ODGOVORITE
Name

TD

21.10.2018 09:22

Šukalo je obrazovan, mlad, pametan i neustrašiv čovjek. Pojedinim ne odgovara njegova iskrenost pa mu stalno pakuju neke prijave. Zašto ne objave broj glasova koje je dobio na ovim izborima. Mislim da je na drugom mjestu odmah iza Stanivukovića ali neće da objave jer bi to za neke bilo porazno ako bi objavili. Svaka ti čast Šukalo. Za srpski narod u RS ti si dobitna kombinacija zajedno sa Vukotom Govedaricom, Davorom Šešićem, Draškom Stanivukovićem, Jelenom Trivić. Doće vrijeme kad će mnogi željeti da budu pored Vas. Zapamtite jednom za uvjek OD STAROG NEPRIJATELJA NIKAD NOVOG PRIJATELJA. Molim te nemoj to nikad zaboraviti. Nek te BOG čuva dobri čovječe samo nastavi tako narod te voli ma koliko to neki osporavali.

ODGOVORITE
Name

ZaTD

21.10.2018 13:18

Hvala za ovaj vas komentar.Tako pisu samo oni sto gledaju sa optimiznom.Sve ste divno rekli i nabrojali te divne mlade ljude koji bi mogli donijeti svjetlo u nase zivote.Jedan pohlepan covjek,svercer,kriminalac,je umislio da ce nas posjedovati kao robove.Sve oko njega moralne nakaze,bez ljudskosti i morala.Istorija ce reci svoje.Cekamo da pukne i ta karika,lavina koja je krenula,obrusice se na one koji nam prijete,ubijaju djecu.

Name

Čuvaj se

21.10.2018 09:23

Čuvaj se dijete. Ovo što si za narko kartel rekao stavio si glavu u torbu.

ODGOVORITE
Name

Re

21.10.2018 10:03

Ma to se u BL prica uveliko i otvoreno. Nije to vise nikakva tajna.

Name

Čuvaj se

21.10.2018 09:26

Čuvaj se dijete. Ovo što si za narko kartel rekao stavio si glavu u torbu.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

21.10.2018 09:29

Sačuvaj me Bože američkih dobrih namera!

ODGOVORITE
Name

Liberte

21.10.2018 09:46

Moze Vucic i ovdje uticati na pojedine iz advok.tima,(Dobricanin)ne bi me cudilo da je poslana.

ODGOVORITE
Name

Eto

22.10.2018 07:50

Očigledno da jeste. Sram neka ih bude sve zajedno, kopaju kako da spasu ove naše zloće. Ostaće prljavi do bola, ako ovo pokušaju upropastiti.

Name

KULMINIRALO ZLO

21.10.2018 09:49

LJUDI TREBA IZAŽI NA ULICE I ZLU JASNO REĆI NE, BEZ ISPALJENOG METKA I DEVASTIRANJA, CIVILIZOVANO. OVAKO VIŠE NE IDE. OVO JE TOTALNA AGONIJA U JEDNOM VREMENU I NA JEDNOM PROSTORU.

ODGOVORITE
Name

001

21.10.2018 09:50

Vi DODIKOVI kad shvatite da se taj DODIK u ratu bogatio svercovao dok su djeca ginula i kad shvatite da taj DODIK brani samo svoj kapital i da mu se jebe za REPUBLIKU SRPSKU mozda onda i budemo NAROD !!! Vidite li da su sad svi ti koji sad kao braneREPUBLIKU sve sami MILIONERI a narod NESTAJE. MAJKIC SPIRIC LUKAC TEGELTIJA ITD.

ODGOVORITE
Name

Istina

21.10.2018 10:06

Svaka čast Adamu i gos. Vaskoviću. Pravi ljudi. Hvala Vam u ime svih onih koji neće da vide, neće da čuju. HVALA što ste digli glas protiv ZLA.HVALA što se borite za sve građane. PRAVDA za DAVIDA!!!ISTINA I PRAVDA!!! Planetu je obišao ovaj slučaj,istina se mora objaviti!!!

ODGOVORITE
Name

Blizi se kraj

21.10.2018 10:44

Jadni smo mali i bijedni ,slazem se sa Sukalom da stranci kontrolisu sve.Da ima volje, htijenja,pravde, istine.rijesilo bi se sve,medjutim nije samo pokojni David bio u getu,svi smo mi u BIH u getu.Pravda za Davida

ODGOVORITE
Name

Bakica

21.10.2018 10:53

Ako je to istina stvarno je tuga i zalosr sta ce oni zlocinci ovde

ODGOVORITE
Name

Borac Novi Grag

21.10.2018 11:28

Ja sam bio ucesnik rata,nista nemam,prezivljavam.Dezerter Dusko Gojic je postao bogat i sve zavrsio sto je vezano za svoj maaterijalni status.Odselio se u Banja Luku,pricaju da je kupio stan.,zaposlio suprugu.Uvalio se u JP Putevi RS, rekose da su nekog dip.ing gradj. smijenili sa mjesta v.d. direktora a postavili njega koji nema kvalifikacije za taj rukovodni posao. Tehnicku sluzbu je totalno unustio.Zamislite kad dodje neko na radno mjesto a jos rukovodno a pojma nema o toj oblasti,tekstilnog zanimanja.Velika je gresta postavljavi ljude na rukovodeca mjesta ako nemaju odgovarajucu kvalifikaciju.Zaposlenici vsm se smiju,sprdaju se s vama.Ne znas podijeliti radne zadatke ,rijesiti problem.Ne mogu vam ni sapnuti ni ti mozete prepisati nesto ,jednostsvno ne poznate tu oblasti.Neki dsn slusam direk.Umicevica da vapi fabrika za tehnolozima ,ovaj sjedi u Putevima i narusava medjuljuske odnose,zbog svog neznanja...Bio je kod nas u Novom G. na poslanickoj listi,obrukao se nije prosao.Jednostsvno neki ljudi su potroseni,nece da shavsti da vise od njih ima stete Stranci nego koristi.Dajte sansu ljudima od struke da se vise ne brukamo,upropastise narodni novac, unistise javne resurse ,propade drzava sa nestrucnim ljudima i neznalicama,nekvalifikovanim za oblast koju obavljaju.

ODGOVORITE
Name

Sslm

21.10.2018 11:56

Ljude vežu samo i samo dvije sile..Interes i Strah "Napoleon Bonaparta"..

ODGOVORITE
Name

Retro

21.10.2018 12:19

Treba utvrditi istinu u vezi smrti i svih okolnosri koje su dovele do smrdi Dragičevića ali kao što ameri traže motiv treba tražiti i motiv zašto sve ovo interesuje-motiviše amere. Nijedna država i njihovi pravosudni organi nikad nisu zhtevali utvrđivanje motiva ubistava afroamerikanaca od strane njihovih policajaca a bilo ih je značajn broj u zadnjih par godina. Ameri bi trebali malo spustiti loptu i njihovo dvorište ne miriše, naprotiv zaudara i kod njih, oni su i proizvođači naših zaudarača.

ODGOVORITE
Name

savo

21.10.2018 13:29

Bas amerikancima treba dozvola da procitaju mail-ove,drustvene profile i sl. Pa oni ,ako hoce, to rade bez dozvole. Rade to u SAD, a da im treba dozvoka u BIH.

ODGOVORITE
Name

Miro

21.10.2018 14:53

BEZVLASCE,ANARHIJA.TRAZILI STE GLEDAJTE!

Name

21.10.2018 17:13

Svaka Cast i treba dase sazna pravda kud puklo da puklo nije Sala Brato

ODGOVORITE
Name

zoran

21.10.2018 20:38

Ako su se ameri umijesali onda tu nesto debelo smrdi. Bice da je Lukac i Mile prodavali oruzje bez njihovog znanja a to ne ide tako a David to otkrio

ODGOVORITE
Name

Direkt

21.10.2018 21:00

Americko pravosudje i jeste najbolje i najjace na svijetu, jace i od americkog predsjednika. Tamo nema cile mile vec samo po pravu i svakom po zasluzi. Ne samo kada je u pitanju americko pravosudje, vec i citav americki birokratski aparat, dok ovdje kod nas dovoljno je da neko pozove sudije koje rade na nekom slucaju i kaze "e nemojte ovog, ovaj je nas", ne mora cak ni da prijeti da ce ovo, da ce ono, i istraga je unaprijed osudjena na propast. Mi smo banana od drzave, i to teska, a i vladari ne ulazu puno ili cak nikako u nezavisnost pravosudja tako da sa bijednom platom sudija, nase pravosudje je samo skelet od pravosudja. Doduse i ne cudi me. Ko bi rizikovao da sebe sutra posalje na robiju no ko ne krade, nema ni cega da se boji. Ocigledno je da takvi nas politicari ne vode, te stoga nimalo me ne iznenadjuje zasto nam je pravosusdje nakaradno, a jos kad na to dodamo birokratsku sporost...propasti nikad kraja.

ODGOVORITE
Name

????

22.10.2018 08:33

Bojim se, mladi gospodine (ciju upornost 100% podrzavam), da ce SAD bilo sto uraditi protiv Dodiga. Jer da su nesto htjeli mogli su, preko Visokog Predstavnika u BiH, uvesti elektronsko glasanje kako bi se proveli posteni izbori. A nije. I zna se zasto nije. Daj Boze da ste Vi u pravu, a ne ja.

ODGOVORITE
Name

BOBA

22.10.2018 09:24

SASVIM NORMALNO. TOLIKO SUZA, TOLIKO STRPLJENJA TOLIKI MIR I DOSTOJANSTVO TO TREBA IZDRŽATI. NAŠ NAROD JE NAUČIO DA TRPI, DOKLE.ZATO SAMO NAPRIJED ,40.000 LJUDI JE PODRŽALO DAVORA NA TRGU. SVIJET JE SAZNAO SVE. NEKO MORA RIJEŠITI OVAJ SLUČAJ.ZATO ŠTO JE POSTALO NE SNOŠLJIVO ŠTA RADE OD NARODA A POGOTOVO OD DAVORA RAZNORAZNIM LAŽIMA,PREVARAMA, I UCJENAMA.PRAVDA ZA DAVIDA.

ODGOVORITE
Name

Otvorite oci

22.10.2018 18:15

Šukalo kaže da stranci kontrolišu sve. “Oni su odgovorni za ovu situaciju, više nego korumpirani političari u BiH. Poigravaju se da bi mogli kontrolisati procese. Pretpostavljam da niko ne voli autoritet sa strane ili neki treći ugao. Međunarodna zajendica želi da trajno uništi interese građana koji žele da nešto stvaraju, rješavaju nas na taj način što će nam dići rampu za Njemačku.“ Ovo je jedina i bolna istina. Doslo je do toga da ovde vise nema D od drzave, kakvi izbori i bakraci. Pravi se geto sa ko zna kojim ciljem i rezijom. Doslo je do toga da sva tri naroda imaju jedini izbor napustanja sopstvenog doma. Ako nekome jos uvijek ovo nije jasno, onda je rezultat sasvim opravdan.

ODGOVORITE
Name

Миливоје

22.10.2018 19:42

Када је завршена она скандалозна сједница представника МУП-а о смрти Давида Драгичевића, г. Лукач би морао поднијети оставку а прије тога смијенити директора полиције. То је било провидно за сваког и испод просјечне интелегенције да продају измишљену причу. Јадни отац има право да буде огорчен, какве неспособне људе имамо на одговорним мјестима.

ODGOVORITE
Name

Ameri

23.10.2018 19:13

Bolje bi bilo da utvrde svoje slucajeve. Pa ovakvih slucajeva kod njih ima mjesecno barem 200-300 sirom SAD. Hvala im na njihovoj pomoci i neka im je daleka kuca.

ODGOVORITE
Name

Micko

23.10.2018 19:32

Ovo nije vise politika.Ovo je najbjedniji oblik podanistva,jednog radnika bez dana radnog staza,koji zivi na grbaci naroda ,koji blati sopstveni narod i time se dici.A STO ne ode vise vani da osjetimo tvoju snagu,kako sam rece.Tesko ovom narodu dok ga prestavljaju ovakvi rodoljubi koji bi i rodjenu majku prodali za par maraka...

ODGOVORITE
Name

campo

24.10.2018 19:57

Majmune glupi, zbog ovakvih laprdanja ste i izgubili izbore. Srbi vole Amerikance, ko Mujo mater.

ODGOVORITE