Teniski šou u Singapuru može da počne!

Osam najboljih igračica u 2018. u narednoj sedmici zatvaraju sezonu međusobnim okršajima i podelom plena od čak sedam miliona dolara, žreb ih pobelio na Crvenu i Belu grupu.  Voznijacki brani trofej u Singapuru, Osaka najveća pretnja.  Žrebom su odlučeni parovi grupa na Završnom WTA turniru u Singapuru, a najboljih osam teniserki sveta podeljeno je u dve grupe.

Tenis 19.10.2018 | 21:20
Teniski šou u Singapuru može da počne!
Singapur je od 21. do 28. okotbra u fokusu ženskog tenisa jer devojke, njih osam najboljih u ovoj takmičarskoj godini (takođe i osam najboljh parova), tradicionalno u državi/velegradu u Jugoistočnoj Aziji stavljaju tačku na 2018. (ne i u bukvalnom smislu, pošto će biti odigrano još nekoliko turnira do polovine novembra).

Danas je održan i žreb koji ih je podelio u dve grupe Belu i Crvenu, ali i gala veče gde su teniserke prošetale u toaletama crvenih tepihom pred desetinama kamera i predstavnika medija.

CRVENA GRUPA: (2) Karolina Voznijacki (Danska), (4) Petra Kvitova (Češka R), (6) Elina Svitolina (Ukrajina) i Karolina Pliškova (Češka R).

BELA GRUPA: (1) Angelika Kerber (Nemačka), (3) Naomi Osaka (Japan), (5) Sloun Stivens (SAD) i (8) Kiki Bertens (Holandija).

Kao što je već poznato od juče, prvoplasirana teniserka sveta Simona Halep nije ni doputovala u Singapur pošto je završila sezonu zbog povrede leđa. Rumunka će i pored toga kao prvi reket sveta dočekati Novu 2019.

Prošle godine titulu u Singapuru je uzela Voznijacki savladavši Venus Vilijams sa dva puta po 6:4, a može se reći da je i ove godine plavuša iz Odenzea ozbiljan favorit. Mnogo će zavisiti od trenutne inspiracije, te možda trenutno najozbiljnije deluje Naomi Osaka, aktuelna šampionka US opena, devojka koja je u finalu ponizila Serenu Vilijams i dovela je do javnog i blamažnog sloma živaca. Pored nje, uvek treba računati na borbenu Kerberovu koja se konačno ove sezone stabilizovala nakon duže krize. Dodatnu „snagu“ davaće im i nagradni fond od 7.000.000 dolara, od čega preko dva ide pobednici.

Danska teniserka Karolina Voznijacki, branilac trofeja na Završnom WTA turniru u Singapuru, igraće u Beloj grupi, dok će Crvenu grupu predvoditi Nemica Anđelik Kerber, odlučeno je danas žrebom.

Pored Voznijacki, u Beloj grupi su još i Čehinje Petra Kvitova i Karolina Pliškova i Ukrajinka Elina Svitolina.

"Sve najbolje teniserke su sada ovde, tako da nema lakih mečeva. Kao aktuelni šampion želim da odbranim titulu i da završim sezonu na visokom nivou", rekla je Voznijacki.

U Crvenoj grupi, pored Anđelik Kerber, su i Japanka Naomi Osaka, Amerikanka Sloun Stivens i Kiki Bertens iz Holandije.

"Zaista sam uzbuđena što sam ovde, u Singapuru. Sjajno je završiti godinu na WTA finalu. Mislim da nije važno u kojoj ste grupi, mi smo osam najboljih na svetu", rekla jeKerber.

Takmičenje na završnom WTA turniru počinje u nedelju mečom Kvitove i Svitoline u Beloj grupi.

U Singapuru neće nastupiti najbolja teniserka sveta, Rumunka Simona Halep. Ona je juče odustala od nastupa zbog povrede leđa.

Ovo će biti poslednje, peto izdanje WTA finala u Singapuru. Turnir će se od naredne pa do 2028. godine igrati u kineskom Šendženu.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar