Dug “Korelite” milion dolara

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini danas je završena glavna rasprava u predmetu po tužbi “Alumine” protiv litvanskog društva “Korelita” zbog zajma od 660. 000 dolara iz 2012. godine. Presuda će biti saopštena 23. oktobra.

Republika Srpska 19.10.2018 | 14:48
Dug “Korelite” milion dolara
U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini daans je završena glavna rasprava u predmetu po tužbi “Alumine” protiv litvanskog društva “Korelita” zbog zajma od 660.000 dolara iz 2012. godine. Presuda će biti donijeta 23. oktobra.

Postupak u ovom predmetu traje tri – četiri godine budući da dužnik litvansko društvo “Korelita”
se nije pojavljivalo na ročištima, već je pismenim putem se izjašnjavalo i osporavalo bilo kakvu povezanost sa zajmom iz 2012. godine u iznosu od 660.000 dolara. Prema obračunu vještaka ekonomske struke ukupan dug na dan 30. jun 2018. godine se popeo na 940.258 dolara.

“Oočekujem da sud pozitivno riješi ovaj tužbeni zahtjev u korist “Alumine”. Riječ je o nekom dugu koji kumulira do skoro milion dolara. Moram napomenuti da i ovo potraživanje, odnosno ovih skoro milion dolara je vezano za onaj period postupanja, odnosno vlasništva nad “Aluminom” i “Birčem” od strane litvanske firme Vladimira Romanova i njihovih povezanih lica. I ovo pokazuje modus funkcionisanja, izvlačenje kapitala iz Republike Srpske i BiH i trajno iznošenje negdje na Djevičanska ostrva ili Litvaniju”, kaže advokat “Alumine”, Vladimir Milošević.

Dokaz o uzimanju zajma postoji, tvrdi advokat “Alumine”.

“Ugovor postoji, vještak ekonomsko finansijske struke je utvrdio da je riječ o zajmu, da su sredstva data, da nikada nisu vraćena. Oni su tvrdili da je riječ o nekoj drugoj poslovnoj saradnji. To su uostalom njihovi standardni argumenti, a materijalne činjenice govore suprotno”, kaže Milošević.

Presuda u ovom predmetu biće saopštena 23. oktobra.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

AMG

19.10.2018 13:05

Cicko Bjelica odlican tekst objavio...svaka cast...pametan odmjeren

ODGOVORITE
Name

Alumina

20.10.2018 07:25

Bravo za Vladimira Miloševića, sa bagrom se ne može drugačije samo pravnim putem! Kad je pao SARMAGEDON pasce i Romanov. Kriminalcima Zatvor narodu Fabrika!

ODGOVORITE