Mladić priznao ubistvo novinarke

Osumnjičeni za silovanje i ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove priznao je ubistvo, ali je rekao da nije nameravao

Svijet 19.10.2018 | 14:04
Mladić priznao ubistvo novinarke
S lisicama na rukama i okružen policijom, 21-godišnji Severin Krasimirov dao je izjavu novinarima ispred sudnice, gde je došao zbog saslušanja.

"Mnogo žalim. Ne mogu da verujem da sam uradio to", rekao je Krasimirov za ubistvo Marinove.

Njegov advokat je tražio da saslušanje bude iza zatvorenih vrata, ali je sud u gradu Ruse odbacio zahtev. Pošto se Krasimirov obratio medijima, advokat mu je prišao i rekao da ne govori. 

Pre toga, Krasimirov je rekao da je 6. oktobra bio pod uticajem alkohola i droge kada je ušao u spor sa ženom koju nije poznavao. On je rekao da ju je udario u lice i bacio u žbunje, ali da se ne seća šta se desilo posle toga. 

"Štagod dobio, čak i ako je doživotni zatvor, odslužiću", rekao je na pitanje kakvu kaznu zaslužuje. 

Telo Marinove je pronađeno kod Dunava u gradu Ruse 6. oktobra. Istražitelji kažu da je silovana, udarena u glavu i zadavljena. 

Zasad, istražitelji odbacuju navode da je 30-godišnja novinarka ubijene zbog svog rada, između ostalog, zbog istraživanja navoda o korupciji. 

Krasimirov je u sredu izručen u Bugarsku iz Nemačke, gde mu živi majka. Uhapšen je 9. oktobra blizu Hamburga po evropskoj poternici. 

Okružni sud u Ruseu je naložio da bude u pritvoru do suđenja za ubistvo i silovanje.

(Beta)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dj

20.10.2018 02:36

STRAVICNO

ODGOVORITE