EL: Pešić preko Radonjića do prve pobjede!

Tomić i Blažič nosili Barsu do pobede nad Radonjićevim Bajernom.  Košarkaši Barselone pobedili su Bajern iz Minhena u utakmici trećeg kola Evrolige sa 83:73.  Barselona na krilima odlične partije Tomića savladala Bajern, dok je Panatinaikos lako izašao na kraj sa Gran Kanarijom.  Pešićeva Barsa bolja od Radonjićevog Bajerna, Lučić odličan, ali nedovoljan.  Katalonci došli do prve pobede u sezoni u Evroligi - 83:73.

Košarka 18.10.2018 | 23:20
EL: Pešić preko Radonjića do prve pobjede!
Barsa je u "Palau Blaugrani" nanela Bajernu drugi poraz u ovoj sezoni Evrolige, a Dejan Radonjić nije uspeo da nađe rešenje za ekipu Svetislava Pešića.

Bajern je manje skakao, više gubio lopte i na kraju zasluženo izgubio. Najefikasniji je u Barseloni bio Ante Tomić sa 18 poena, osam skokova i pet asistencija.

Pratio ga je Kris Singlton sa 15, a "x faktor" je bio Jaka Blažič sa 11 poena bez promašaja iz igre i pet skokova.

U timu Bajerna Maodo Lo je ubacio 16 poena, Vladimir Lučić 12, a Danilo Bartel 11. Igrali su i Stefan Jović i Nemanja Dangubić. Jović je imao tri poena, tri skoka i asistenciju za 21 minut, a Dangubić tri poena i dva skoka za 12 minuta.

Katalonci su od prve četvrtine nametnuli tempo, pa su posle uvodne trojke Bartela za Bajern napravili seriju 10:0 i poveli 10:3.

Lučić je trojkom spustio zaostatak na 12:8, ali je usledila nova serija 12:0 i Barselona je povela +16, 24:8. Bajern je potom uspeo da se približi i završi četvrtinu sa 26:17. Domaćin je do poluvremena održavao razliku, ali je u trećoj Bajern opet pripretio.

Još jednom je pogodio Lučić trojku za -4, a Jović nekoliko napada kasnije takođe spolja za 55:50. Barsa je uspela da odbije nalet, a bitnu rolu je imao i Jaka Blažič koji je imao četiri ofanzivna skoka i važnu trojku na početku četvrte četvrtine.

Njome je vraćena dvocifrena prednost za domaćina koji je do kraja uspeo da sačuva prednost i upiše svoju prvu pobedu ove sezone u Evroligi.

U poslednjem meču dana u Evroligi gledali smo obračun dva bivša trenera Crvene zvezde -  Barselona Svetislava Pešića dočekala je Bajern Minhen koji sa klupe predvodi Dejan Radonjić. U isto vreme, Pešić je vodio Barsu protiv tima čiji je sportski direktor Marko Pešić, njegov sin. Ipak, to ga sve nije sprečilo da sa Kataloncima odnese važnu pobedu u Blaugrani - 83:73.

U ovom duelu bilo je dosta simbolike i nama poznatih lica. Pored svega navedenog, u dresu Bajerna igrali su Vladimir Lučić (12p, 4sk), Stefan Jović (3p) i Nemanja Dangubić (3p). Lučić je imao najbolji meč od pomenutih, ali ni to nije bilo dovoljno Bajernu da izbegne poraz na ovom gostovanju.

Barselona je u ovu sezonu ušla da ispravi greške iz prethodne dve, ali je vezala odmah dva poraza. Ovaj duel protiv Bajerna bio je onaj koji je Barsa morala da dobije. Kako je meč odmicao Barsa je dizala prednost, a na pet minuta do kraja Barsa je vodila 14 poena razlike i otprilike je delovalo da je tu utakmica i prelomljena.

Domaća ekipa svakako nije iskoristila dobar početak utakmice u kom su Katalonci pretrčali i nadvisili Bavarce u svakom smislu. Pobegla je bila Barselona rezultatski, ali je Minhen onako uporno i "nemački" mic po mic uspevao da hvata priključak kako je vreme prolazilo.

Barsa je bila u prednosti najviše zahvaljujući Antu Tomiću koji ove sezone igra veoma dobro, kao iKevinu Pengosu (odigrao malo bolje nego na početku sezone), dok je Bajern držao srpski reprezentativac Vladimir Lučić.

Barselona je tokom treće deonice uspevala sa dobrom igrom ispod koša da diktira ritam i da drži protivnika na pristojnoj distanci. Tome je dosta kumovao i odlični Kris Singlton koji se pokazao kao igrač sa dosta poena u rukama. Plaćen je masno, ali od njega uvek možete očekivati da vam donese pristojan broj poena i skokova. Uz Tomića je pravio dosta problema Bavarcima.

Mogla je Barselona dosta ranije da zatvori meč, ali to nije učinila sve do samog kraja. Buker je promašio dva slobodna bacanja, Kajl Kjurik vratio trojkom na oko dva i po minuta pre karaja  i tu je bilo jasno da će Barselona do prve pobede u ovoj sezoni Evrolige.

Kod pobedničke ekipe najefikasniji je bio Ante Tomić sa 18 datih poena, dok je kod Bajerna najefikasniji bio Maodo Lo sa 16 datih poena.

Prvu evroligašku pobedu ove sezone, u utorak je izvojevao Dejan Radonjić sa Bajernom, a dva dana kasnije došao je red na Svetislava Pešića i Barselonu.

U svojoj "Blaugrani" savladali su upravo Bajern, u meču koji nije doneo previše uzbuđenja, niti drame - 83:73 (26:17, 18:19, 21:18, 18:19).

Blistao je hrvatski centar Ante Tomić (18p, 5sk, 5as), koga je preporodio Pešićev dolazak u Barselonu prošle zime.

Kris Singlton ubacio je 15 poena, a Jaka Blažič 11, uz pet skokova, dve asistencije i dve ukradene lopte. Slovenački bek imao je šut 100 odsto, iz igre i sa linije za slobodna bacanja.

U Bajernu, koji 48 sati posle velike potrošnje u pobedi nad Panatinaikosom nije mogao da pruži maksimum, istakao se bek Maodo Lo sa 16 poena. Vladimir Lučić ubacio je 12, Danilo Bartel 11, a Stefan Jović tri poena (šut za dva 0/3, trojke 1/1).

Evroligaški rekorder po broju asistencija na jednoj utakmici (19), ove večeri je imao tek jedno dodavanje koje je direktno vodilo poenima saigrača.

REZULTATI 3. KOLA:

CSKA - Darušafaka 79:75



Budućnost - Makabi 68:78



Panatinaikos - Gran Kanarija 102:87
/Lekavičijus 16, Lengford 16, Papapetru 15, 7sk - Evans 15, Erikson 15/

Barselona - Bajern 83:73

petak

Himki - Efes 19.00
Žalgiris - Fenerbahče 19.45
Olimpijakos - Armani 20.00
Real - Baskonija 21.00

TABELA: CSKA 3-0, Fenerbahče 2-0, Olimpijakos 2-0, Real 2-0, Panatinaikos 2-1, Žalgiris 1-1, Efes 1-1, Armani 1-1, Baskonija 1-1, Makabi 1-2, Barselona 1-2, Darušafaka 1-2, Bajern 1-2, Gran Kanarija 1-2, Himki 0-2, Budućnost 0-3.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar