EL: Pravilo broj 1 - CSKA ne gubi kod kuće!

A Darušafaka je imala šansu da ga prekrši! Turski tim vodio na poluvremenu u Moskvi, ali je tim Dimitrisa Itudisa preokrenuo i izdržao do kraja - 80:75.  Darušafaka pretila, CSKA ostao stoprocentan.  Jedan od lidera Evrolige nije imao nimalo lak posao sa autsajderom iz Istanbula.

Košarka 18.10.2018 | 21:10
EL: Pravilo broj 1 - CSKA ne gubi kod kuće!
Kako je samo Darušafaka odigrala prvo poluvreme u Moskvi protiv CSKA, takve partije se ne bi postidele ni mnogo jače ekipe. Pa i cele utakmice, u suštini... Vodio je turski tim posle 20 minuta igre sa sedam poena prednosti, ali je CSKA u drugom poluvremenu uključio turbo i to je bila brzina koju Darušafaka nije mogla da prati - 80:75 (19:17, 12:21, 26:10, 23:27). Iako su gosti uprkos minusu od 14 poena razlike zapretili na kraju meča. Nisu uspeli do velikog iznenađenja.

Nekako kao da je tim Ahmeta Čakija imao šansu da napravi najveću senzaciju otpočetka ove sezone Evrolige, međutim gosti nisu imali snage za takav podvig. Nije mnogo nedostajalo, imala je Darušafaka napad na kraju sa kojim je mogla da dođe do poena minusa, ali je faul u napadu Mekaluma sve rešio...

Ono što je Darušafaka pokazala u prvom poluvremenu može da joj pruži samopouzdanje za buduće utakmice. Kid, Braun i Pejners su mučili CSKA, pa je turski sastav na poluvreme otišao sa prednošću. To retko u Moskvi uspeva i mnogo jačim ekipama. Znamo da Armejci praktično ne gube utakmice kod kuće u Evroligi... Ovo im je bio ozbiljan test. Možda i zbog toga što je u pitanju dupli program.

I to pravilo se ponovo dokazalo kao tačno. Tim Dimitrisa Itudisa se zaleteo u trećoj deonici, dobio je taj deo igre s 26:10 i tu napravio prednost. Možda i ključnu. A kada je CSKA jednom zajahao na talasu vođstva, bilo je jasno da neće sa njega sići do kraja utakmice. I da će stići do treće pobede na trećoj utakmici najjačeg evropskog takmičenja.

CSKA se na ovom meču oslonio na svoje najjače adute - Nanda De Koloa (10p), Nikitu Kurbanova (13p), Serhija Rodrigeza (11p) i Korija Higinsa (14p)Na igrače koji praktično već godinama nose Armejce u svim takmičenjima. Videlo se to iskustvo i ovoga puta.

Armejci su imali dužu klupu, više igrača koji su dali svoj doprinos, i to je sve zajedno donelo rezultat.

Kod Darušafake je najbolji su bili Majkl Erik i Stenton Kid sa po 15 datih poena, ali to nije bilo dovoljno za nešto više od časnog poraza...

Ovonedeljni dupli program u elitnom takmičenju "starog kontinenta" nastavljen je u četvrtak popodne u Moskvi.

CSKA je savladao Darušafaku i popravio skor na 3-0, ali nakon što je gubio na poluvremenu i sve do 25. minuta, kada je serijom od 17:2 stavio do znanja da neće dozvoliti senzaciju.

CSKA - Darušafaka 79:75 (19:17, 12:21, 26:10, 22:27)!

"Armejci" su se u rekordnom zaostatku od devet poena (27:36) našli u 18. minutu.

Tome je doprineo i očajan šut za tri u prvom poluvremenu (2/15), ali u nastavku je CSKA iz čvrste odbrane konačno pohvatao konce igre u napadu, pa je relativno brzo napravio preokret i u 32. minutu otišao na 60:48.

Da nisu u sjajnoj formi, izabranici Dimitrisa Itudisa potvrdili su dozvolivši Darušafaki da ponovo zapreti (71:67).

Gosti su čak imali napad za potencijalno izjednačenje, ali je Reju Mekalumu 17 sekundi pre kraja, pri rezultatu 77:74, sviran faul u napadu!

Osvajač Evrokupa 2017/18 tako je propustio nenadanu priliku da uradi nešto više na jednom od nekoliko najtežih gostovanja u Evroligi.

CSKA: Higins 14, Kurbanov 13 (8sk), Rodrigez 11, De Kolo 10...

DARUŠAFAKA: Erik 15 (11sk), Kid 15, Mekalum 14 (7sk)...

EVROLIGA - 3. KOLO:

Četvrtak

CSKA - Darušafaka 80:75
/Higins 14 - Erik 15/

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar