Gotovo je, hvala Bogu! A sad ono naše...

Ispratismo još jednu reprezentativnu pauzu. . . Neka priča ko šta hoće, ali interes za fudbal na nivou nacionalnih timova sve je slabiji i slabiji. Nekako se u vazduhu oseća da svi jedva čekaju da se na liste vrate Real, Barsa, Mančesteri, Liverpul, Bajern, Atletiko, Dortmund, Totenhem. . .

Fudbal 18.10.2018 | 21:45
Gotovo je, hvala Bogu! A sad ono naše...
Hvala Bogu, ispratismo još jednu reprezentativnu pauzu... Neka priča ko šta hoće, ali interes za fudbal na nivou nacionalnih timova sve je slabiji i slabiji. Ne pomaže, očito, ni ova nova Uefina ideja s Ligom nacija. Nije da je manjkalo "jakih" utakmica, imali smo prilike da gledamo Francuze i Nemce, Hrvate i Engleze, pa Špance i Engleze, odigraše prijateljsku Belgijanci i Holanđani, ali slaba vajda. Nekako se u vazduhu oseća da svi jedva čekaju da se na liste vrate Real, Barsa, Mančesteri, Liverpul, Bajern, Atletiko, Dortmund, Totenhem...

I dočekasmo i to. "Veliko kolo" kreće već u petak, a mi smo za vas izdvojili nekoliko najzanimljivijih utakmica koje nas čekaju predstojećeg vikenda. Sutra - zagrevanje. Standardno, tu su po jedan"španac", "nemac", "francuz", "belgijanac", pa francuska Liga 2, Holandija 2, Cvajta, premijera kola u Čempionšipu... Pravi, takoreći TOP program kreće u subotu u vreme ručka i otvara ga engleski derbi između Čelsija i Mančester Junajteda. Kako igra Murinjova četa ove sezone derbi možda i nije prikladan epitet, ali imena klubova govore sama za sebe. Forma ovde neće mnogo toga značiti. Obratite pažnju, pre svega kladioci - Mančester na Stamfordu nije slavio punih šest godina, a generalno gledano gosti nisu dobili u okršajima ovih ekipa pet sezona. I to nije sve. Tim koji gostuje postigao je samo jedan pogodak na šest prethodnih duela. 

Iz Premijer lige izdvajamo i mali londonski derbi između Vest Hema i Totenhema, koji je na programu istog dana od 16.00. Pevci retko tuku Čekićare kao gosti, pa obratite pažnju ako ciljate dvojku...

Kada govorimo o nemačkoj tradicionalni derbi odigraće Štutgart i Dortmund, ali medijski mnogo je zanimljiviji okršaj Volfszburga i Bajerna, pre svega zbog loše forme Bavaraca koji već zaostaju četiri bod za Borusijom. Fotelja Nika Kovača opasno se ljulja i Vukovi bi čak mogli da "oduvaju" Hrvata sa mesta trenera najvećeg nemačkog kluba. Ne verujete u ovaj Bajern - dupla šansa na Volfzburg plaća sjajnih 3,00! 

Dok u Španiji svi s nestrpljenjem iščekuju El Klasiko, ovog vikenda na programu su dva zanimljiva okršaja. Viljareal dočekuje Atletiko, dok Sevilja ide Barseloni. Madriđani su na Madrigalu dobili samo dva puta u poslednjih 10 godina. Dakle, oprez! Barsa i Sevilja, s druge strane, sastaju se u neobičajenim okolnostima, pošto četa sa Sančes Pishuana gleda sa vrha. Na njihovu žalost Katalonce na strani nisu dobili osam godina, a poslednji put slavli su protiv njih kao domaćini 2015.  

Serija A poslednjih godina jeste skrajnuta, međutim kada se sastaju Inter i Milan sve oči sveta uprte su ka San Siru, ili Đuzepe Meaci. A taj okršaj zakazan je za nedelju u 20.30. Milan dugo ne zna za poraz, Inter je u seriji od četiri pobede. Bez obzira što igraju na istom stadionu Rosonere prati neko prokletstvo kada su nominalno gostii - slavili su samo jednom u poslednjih 13 godina. 

Najzanimljiviji meč u francuskoj Lugi 1 odigraće Nica i Marselj, dok okršaj između moskovskog Dinama i Zenita može da ponese epitet velike utakmice samo zbog slavne istorije nekada policijskog kluba velikog SSSR-a...

SUBOTA

13.30: Čelsi - Mančester Junajted
15.30: Volfsburg - Bajern
16.00: Vest Hem - Totenhem
18.30: Viljareal - Atletiko Madrid
20.45: Barselona - Sevilja

NEDELJA

13.00: Dinamo Moskva - Zenit
20.30: Inter - Milan
21.00: NIca - Marselj

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar