Nije samo Đurđević kriv...!

Lokalni mediji u Asturiji stali na stranu bivšeg napadača Partizana.

Fudbal 19.10.2018 | 09:15
Nije samo Đurđević kriv...!
Sportingu iz Hihona nikako da krene. Drugu sezonu zaredom tavore u Segundi, prošle takmičarske godine završili su na četvrtom mestu (ispali u polufinalu plej-ofa), ove su tek na 10. poziciji. Premalo za bivšeg vicešampiona Primere i ekipu koja je 42 sezone odigrala u eliti.

Hihon nakon devet kola nove sezone na kontu ima svega 12 bodova (po tri pobede, remija i poraza), a za glavnog krivca posrtanja ekipe označen je Uroš Đurđević. Donekle s pravom. Nekadašnji napadač Partizana nije postigao gol na osam prethodnih utakmica, a na poslednjem ligaškom okršaju sa Reusom promašio je i penal. Bila je to kap koja je prelila čašu, pa se našao na tapetu nekih tamošnjih medija.

Međutim, nakon kritika, pojedini lokalni novinari stali su u odbranu srpskog centarfora. Danijel Souto, novinar Glasa Asturije, istakao je u svojoj analizi da Đurđević jeste delom kriv za loše Hihonove rezultate, ali nikako ne može da bude glavni i jedini krivac. Istina, očekivanja od Đurđevića i pritisak na njegovim plećima bili su veliki, ali...

Souto u svom tekstu navodi da deo krivice snosi čitava ofanzivna linija Hihona. Sem nekolicine igrača niko maltene ne učestuje u kreiranju napada i šansi, slaba je saradnja između sredine i napada, a iako brojke, piše dalje Souto, jasno govore protiv Đurđevića, ima i pozitivnih stvari u igri srpskog napadača. Da bi Đurđević bio učinkovitiji, neophodno je da "klikne" sa ostatkom tima, a za to je potrebna i umešnost Rubena Barahe, trenera Hihona i legendarnog španskog fudbalera.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar