Antonio Konte prvi kandidat za klupu Reala!

Zvao ga je! Odluka za deset dana. . .  Italijan se zahvalio Florentinu Perezu na ponudi letos, sad je spreman da dođe u Madrid, ukoliko Lopetegi zabrlja u naredne tri utakmice.

Fudbal 20.10.2018 | 21:00
Antonio Konte prvi kandidat za klupu Reala!
U narednih deset dana mogla bi da esksplodira prava trenerska bomba u svetu fudbala, jer je Antonio Konte sve bliži klupi Reala! Italijanski stručnjak prvi je favorit da zameni nesnađenog Đulena Lopetegija i ne samo da se njegova biografija dopada Florentinu Perezu, već je predsednik Kraljevskog kluba preduzeo konkretne korake u nameri da, iz drugog pokušaja, ulovi doskorašnjeg šefa struke Čelsija.

Rimski Korijere delo sport plasirao je jutros informaciju da je Perez već kontaktirao Kontea i njegove zastupnike i da je odgovor druge strane daleko povoljniji nego početkom juna, prilikom poslednjeg razgovora, kad su Madriđani tražili zamenu Zinedinu Zidanu, posle šokantne objave da Francuz napušta „Santjago Bernabeu“ posle tri vezane Lige šampiona. U tom trenutku Konte je bio pod ugovorom sa Čelsijem i bez obzira što je znao da mu se sprema otkaz i inauguracija Mauricija Sarija, nije želeo da bude taj koji će podneti ostavku, već je čekao da mu Roman Abramović uruči papir o prekidu saradnje, kako bi imao pravo na višemilionsku otštetu. Na kraju ju je dobio, ali je očigledno zadržao pažnju i naklonost prvog čoveka Reala, sve više sumnjičavog kad je u pitanju status Lopetegija, zbog čega mu užurbano traži zamenu. Što je najvažnije, sviđa se i Konteu – a kome ne bi? – ideja da radi u najvećem klubu na planeti. I kažu ljudi koji ga dobro poznaju, ne može bez posla, ne drži ga mesto, godinu dana pauze praktično je mnogo, pa i on navija da što pre dođe do smene u Madridu.

Korijere navodi da su naredna tri meča ključna za Lopetegija. Najpre u Primeri protiv Levantea u subotu, pa sa Plzenjom u Ligi šampiona, a onda gostovanje Barseloni 28. oktobra na Nou Kampu. Ukoliko na tim susretima bivši selektor Španije ostvari zadovoljavajući učinak i pre svega popravi efikasnost – četiri uzastopne utakmkice bez datog gola – Lopetegi će, verovatno, sačuvati posao bar još neko vreme. Ne bude li sve teklo prema očekivanjima, zna se, šut-karta.

Uostalom, ne bi bio prvi put Perezu da menja trenera usred sezone. Poslednji primer zabeležen je početkom januara 2016, kad je Rafaela Beniteza zamenio Zidanom, a sad bi, usled razočaravajućih rezultata, mogao i ranije da reaguje i dovede stratega koji se ne lebi sređivanja situacije u urušenim kolektivima, za koje se veruje da nema izlaza. Uostalom, tako je bilo sa Juventusom pošto je 2011. udario temelje sedmogodišnoj dominaciji u Seriji A, tako je bilo u selekciji Italije koju je, posle razočaranja na Mundijalu, doveo do polufinala Prvenstva Evrope 2016, a potvrdio se i u Čelsiju kad je uzeo titulu u prvoj sezoni.

Uskoro, možda, i na klupi Reala.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar