Zlatan brani Murinja!

Kritikuju ga zbog karaktera, ne rezultata! Zlatan Ibrahimović, proslavljeni švedski fudbaler, stao je u odbranu Žozea Murinja čiji Mančester junajted ne blista na startu sezone sa rezultatima.  Zlatanova odanost Murinju i poruka zlonamernima: Nikada se nećemo promeniti! „Obojica imamo veliko samopouzdanje, verujemo u neke stvari, govorimo na neki naš način. To se sigurno nekome ne dopada, ali to je naš način“, podvlači Šveđanin.

Fudbal 20.10.2018 | 15:00
Zlatan brani Murinja!
"Svi kritikuju Murinja i ne mislim da je to zbog rezultata, već zbog njegovog karaktera. Vidim sebe isto u takvoj situaciji, mi imamo naše samopouzdanje, verujemo u određene stvari i kažemo ih na naš način", rekao je Ibrahimović.

Fudbaler Los Anđeles Galaksija dodao je da voli Murinja zato što odbija da bude među omiljenima u medijima.

"Neke kritike prihvatam lično, zato što preteruju. Neki (preteruju) zbog situacije kakva jeste, a neki zbog ljubomore. Ali to je sve deo tog nekog kruga", kaže Ibrahimović i nastavlja:

"Murinjo mora da nastavi da bude ono što jeste, da stoji iza onoga što radi, iza onoga što jeste. Nalazi se ovde zato što radi sve na svoj način i zato što se ne manja ni zbog koga. Ja sam isti takav".

Njih dvojica zajedno su sarađivali dva puta, prvi put u Interu sezone 2008/2009, a drugi put u Mančester junajtedu (2016/2017 i 2017/2018).

Legendarni Šveđanin Zlatan Ibrahimović savetuje Žozea Murinja da nastavi ovo što radi i kaže da su obojica žrtve zlonamernih kritičara.

Iskusni napadač pomogao je Posebnom da osvoji Liga kup engleske i Ligu Evrope u prvoj sezoni (2016/17) na Old Trafordu tako što je postigao 28 golova, ali otkako je otišao u Los Anđeles prestali su i uspesi Mančester Junajteda. 

Ovih nedelja Portugalac je u rezultatskoj krizi, a pride tvrdi i da je postao žrtva ličnih napada.

"Svi kritikuju Murinja, a mislim da to nema veze sa rezultatima, već da je u vezi sa njegovim karakterom i načinom na koji se ponaša. Vidim pomalo i sebe u njegovoj situaciji. Obojica imamo veliko samopouzdanje, verujemo u neke stvari, govorimo na neki naš način. To se sigurno nekome ne dopada, ali to je naš način", ističe Zlatan u intervjuu za Skaj Sports.

Šveđanin podvlači i da nema nameru, kao ni Žoze, da se ulizuje medijima.

"Naravno da smo nas dvojica uvek krivi za sve. Kada nam ne ide dobro mi smo češće kritikovani za razliku od drugih. Ovi drugi ne žele da se zameraju nikome, zato ih ni mediji uopšte ne napadaju. Ali to nismo Žoze i ja. Mi smo to što jesmo i verujemo u ono što radimo. Do samog kraja. Neke kritike shvatamo lično, neke su preterane ili iz ljubomore, ali sve je to deo jednog začaranog kruga", kažeIbrahimović.

Potom i konkretna svate bivšem treneru.

"Murinjo mora da nastavi da bude to što jeste. Da se bori za to što radi. Za ono što je on sam. On je u Mančesteru zato što je uspešan, zato što sve radi na svoj način, zato što ga briga da se menja kako bi ga neko tamo tapkao po ramenu. Takav sam i ja. Neću da se menjam ni zbog koga. Svi danas u fudbalu misle da su idealni, a u stvari oni su glavni problem", smatra Zaltan.

Posebnog za vikend očekuje gostovanje na mestu uspeha - Stamford Bridžu. Pobeda nad Čelsijem bi vratila Mančester Junajted u top 4.

"Žoze radi dobar posao. Dobar si koliko ti je tim dobar. Ne postoji trener na svetu koji može da izvede čudo sa nekim timom. Naravno, rezultati govore za sebe, trenutno oni ne idu u korist Mančester Junajteda, ali popraviće se u nekom trenutku, to je deo fudbala. Premijer liga nije laka, ali ako neko zna da je osvoji to je Žoze. Dakle, kao što je i sam rekao ima više Premijer liga nego svi treneri zajedno", zaključuje Zlatan Ibrahimović.

Foto: Action Images

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar