Perić pomogao porodici Đorđević

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić dodjelio je danas porodici Đorđević iz Ravnog Polja novčanu pomoć od 3. 000 KM za izgradnju stambenog objekta.

Republika Srpska 18.10.2018 | 15:12
Perić pomogao porodici Đorđević
Perić je podsjetio da je porodici Đorđević opština Ugljevik novčano pomagala i u prethodnom periodu za izgradnju kuće u iznosu od 3.000 KM.

„Porodica Đorđević živi u lošim uslovima, i zato ćemo i u narednom periodu izdvojiti još sredstava kako bi ova četvoročlana porodica imala pristojne uslove za život“, rekao je Perić novinarima.

On je napomenuo da opština Ugljevik ima Pravilnik o jednokratnoj novčanoj pomoći licima u stanju vanredne socijalne potrebe.



„Vanrednom socijalnom potrebom u smislu ovog Pravilnika smatra se životna situacija u kojoj se nalazi lice ili članovi njegovog porodičnog domaćinstva koji usled teške materijalne situacije ili usled akutne ili dugotrajne bolesti ne može obebjediti sebi i svojoj porodici minimalne uslove za život ili liječenje, zatim lice koje sa članovima svoje porodice živi u nehumanih stambenim uslovima, kao i lica koja su pretrpjela štetu na imovini usled požara ili uginuća stoke“, pojasnio je Perić.

Marijana Đorđević zahvalila se načelniku Periću kako kaže na podršci i rekla da im ova novčana pomoć znači mnogo te da će je iskoristiti za završetak krova na kući.
„Mi smo nezaposleni, imamo dvije maloljetne kćerke a suprug Milomir je bubrežni bolesnik i ide na dijalizu od 1997 godine“, rekla je Đorđevićeva.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar