Čanak: Nismo imali rješenja u napadu!

Valensija je to kaznila! Nenad Čanak, trener košarkaša Partizana, rekao je da njegov tim u drugom poluvremenu utakmice sa Valensijom nije igrao pametno kao u prvom.  Čanak o raskoraku odbrane i napada. . .  Trener crno-belih konstatovao je da njegov tim većim delom meča u Valensiji nije imao u isto vreme kvalitetnu igru na obe strane terena.

Košarka 18.10.2018 | 15:15
Čanak: Nismo imali rješenja u napadu!
Ako se o utakmici Valensija - Partizan uopšte bude razmišljalo nakon što u četvrtak uveče, petak ujutru dođe vreme za pripremu duela sa Krkom u Novom Mestu (subota, 17.00, TV Arena sport), ostaće dilema da li su crno-beli mogli bolje da prođu na parketu nekadašnjeg osvajača Evrokupa, ili ih je iskusni španski tim "rutinirao", igrajući kada i koliko je bilo potrebno da bi osvojio nove bodove u C grupi.

Valensija je lako nadoknadila "minus sedam" u finišu prvog poluvremena, zatim u trećoj četvrtini brzo povela sa 14 poena razlike (62:48 u 27. minutu), pa u poslednjim minutima dozvolila Partizanu da se ponada preokretu... mada se činilo da ni sami izabranici Nenada Čanka nisu u tim trenucima verovali da mogu do podviga.

Evo kako je meč 3. kola Evrokupa video trener crno-belih.

"U prvom poluvremenu smo igrali pametno u napadu, ali i veoma mekano u odbrani. Valensija je postigla puno poena ispod koša, mi nismo pravili faulove, niti koristili faulove do bonusa na pravi način. U drugom delu smo pojačali igru u odbrani, ali smo tri-četiri minuta u trećoj deonici igrali bez odgovornosti u napadu i Valensija, koja je veoma jak protivnik, to je iskoristila da nas kazni", izjavio je Čanak na konferenciji za novinare.

On smatra da je ekipa u odsustvu lakše(?!) povređenih krila, Bandže Sija i Radeta Zagorca, dala "sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno za pobedu".

Crno-beli sa skorom 1-2 i boljom koš-razlikom od Trenta, koji je pretrpeo debakl u susretu sa Zenitom na svom terenu (60:93), zauzimaju četvrto mesto u grupi. Idućeg utorka dočekaće Asvel (2-1) i probati da naprave veliki korak ka Top 16 fazi, ali pre toga moraju u Sloveniju, i to pravo iz Španije.



Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar