50 Cent nudi milione, Habib odlučio: Ferguson i penzija!

U Americi traje borba za naklonost ruskog borca, koji je odredio cilj pre povlačenja iz ringa: Ferguson!

Ostali sportovi 19.10.2018 | 20:30
50 Cent nudi milione, Habib odlučio: Ferguson i penzija!
Doajen hip-hop muzike, njujorški "loši dečko" 50 Cent, ponudio je premiju od dva miliona dolara ruskom borcu Habibu Nurmagomedovu da napusti UFC i nastavi karijeru u konkurentskoj Belator asocijaciji (u kojoj ponovo vlada jedan ruski borac, neprikosnoveni Fedor).

Reper čije je pravo ime Kurtis Džekson od nedavno je uključen u promociju Belatora, koja je u organizaciji MMA borbi odmah iza najuticajnijeg, UFC-a.

Skandal koji je nastao posle borbe između novog-starog šampiona u lakoj kategoriji, Nurmagomedova, i poraženog izazivača Konora Mekgregora, prilika je koju ljudi iz Belatora ne žele da propuste pa je tako angažovan jedan od najpopularnijih crnih muzičara da putem društvenih mreža iznese Rusu "masnu" ponudu.

Dvojica Nurmagomedovovih sparing partnera i prijatelja uletela su u oktagon posle pobede svog druga nad irskim veteranom i zadale mu nekoliko udaraca pesnicom u glavu zbog čega su kasnije završili u zatvoru, a prvi čovek UFC verzije, Dejna Vajt, poručio je da se njih dvojica neće boriti na teritoriji SAD dok je on na čelu organizacije.

Habib je, iako je izazvao ceo skandal napadom na Mekgregorovog trenera koji ga je pre toga vređao, prošao "samo" sa oduzimanjem pojasa i ukidanjem bonusa za borbu sa "Ozloglašenim" u visini od tačno dva miliona dolara.

"Mislim da nije u redu ono što UFC radi Habibu, nisu isto uradili i Mekgregoru", napisao je 50 Cent na Twitteru.

"Platiću dva miliona dolara u kešu večeras, ako odluči da se bori za mene u Belatoru", dodao je i naglasio da poziv važi i za njegove suspendovane i uhapšene kolege, pre svega Zibaru Tuhugova, koji je i sam perspektivan borac.

Habib je odgovorio brzo i kratko:

"Samo mi pošalji adresu".

Ovaj flert na društvenim mrežama nije promakao Vajtu, koji je kroz istoriju i sam znao da šalje "nepristojne" ponude najvećim Belator šampionima, međutim pred njega je Nurmagomedov uveliko postavio ultimatum i tiče se licence koja je ukinuta Tuhugovu.

"Ako ostaneš pri tome da ga otpustiš, nemoj da zaboraviš da i meni pošalješ poništen ugovor, jer ću ga u suprotnom pocepati sam", poručio je 30-godišnji Rus avarskog porekla prvom čoveku UFC organizacije nakon što mu je odmah posle borbe rekao da želi svoj pojas nazad po cenu da i sam završi u zatvoru.

U međuvremenu, Habibovi menadžeri već su odbili Mekgregorovu ponudu za revanš pod još boljim finansijskim uslovima za oba borca i istakli da njihov klijent želi Tonija Fergusona u oktagonu pre nego što završi profesionalnu karijeru. Ukoliko Nurmagomedov, ipak, ostane dosledan u uslovima koje je stavio pred Vajta, pitanje je da li će doći do borbe između aktuelnog i bivšeg šampiona i, ako je bude, da li će je UFC organizovati.

"UFC je ponudio Habibu 15 miliona dolara za revanš sa Megregorom, ali želimo Fergusona", poručio je njegov ujak, koji nije komentarisao glasine da se njegov sestrić priprema i za medijski spektakl u vidu borbe sa bokserom Flojdom Mejvederom.

A, šta kažu u UFC-u? Ništa. Mirni su.

"Dobri smo sa Habibom", rekao je Vajt u intervjuu za TV tabloid "TMZ Sports".

"On ostaje kod nas, sve ćemo izgladiti", dodao je, spuštajući loptu na zemlju, svestan koliko je Habib važna pojava u svetu borilačkih veština, zbog čega UFC ne bi smeo da dozvoli njegov odlazak kod konkurenata.

"Imam još mnogo pitanja da postavim", pričao je nedavno Nurmagomedov medijima u Rusiji, gde se susreo i sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Prvi čovek Ruske Federacije tada je poručio da "ruski narod ume da preskoči ogradu i uzvrati kada ga napadnu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar