Zvezda pobjeđuje, Reglend opominje: "Čeka nas posao"!

"Imamo još mnogo prostora da napredujemo", rekao je lider crveno-belih posle trijumfa protiv Andore i nastavka niza pobeda.

Košarka 19.10.2018 | 11:30
Zvezda pobjeđuje, Reglend opominje: "Čeka nas posao"!
Posle treće pobede u ABA ligi, Crvena zvezda mts ostvarila je i treći trijumf u Evrokupu.

Pred oko 5.000 gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić" u utorak je "pala" Andora, najviše zahvaljujući liderima crveno-belih - Džou Reglendu i Mohamedu Fajeu.

Plejmejker je do završnice igrao praktično bez greške i ubacio 24 poena, zaključno sa važnom trojkom u poslednjem minutu. Ispostavilo se da taj hitac nije bio dovoljan da "prelomi" uporne goste, već je to uradio Mohamed Faje, indeksno i na svaki drugi način zapaženi krilni centar.

Senegalac je završio meč sa 18 poena i 11 skokova, a posle meča je skromno govorio o svom doprinosu, skrećući pažnju na timski učinak.

"Trudili smo se svi zajedno, borili smo se do poslednje sekunde. Brojka od 11 skokova je dobra, što znači da sam pomogao ekipi. Trudim se da to radim, da kada izađem na teren učinim sve što se od mene traži", rekao je Faje novinarima.

U osvrtu na utakmicu, rekao je da će bilo očekivano da Zvezda odigra težak meč.

"Znali smo da će biti potrebno 40 minuta da se dobije ovakav duel", dodao je on.

Džo Reglend je bio najefikasniji igrač utakmice i pred novinarima je pričao o onome što mu se nije svidelo.

"Imamo još dosta stvari koje moramo da sredimo. Imali smo previše izgubljenih lopti (21 timska), ja takođe (6). Imamo mnogo treninga pred nama, imamo mnogo da učimo i tek je početak. Trebalo bi da budemo fokusirani i da radimo".

Upitan za dobar start sezone, Amerikanac je rekao da je na svojoj koži naučio da to ne mora ništa da znači.

"Previše je rano za radovanje i ne pratimo situaciju, tabelu, kalkulacije... Igrao sam finale Evrokupa i sve ovo ništa ne znači kada tako nešto izgubiš. Na nama je da radimo, da napredujemo i da idemo 'gore'".

I na konstataciju da crveno-beli od početka priprema nisu izgubili, Reglend je dao isti odgovor:

"Tačno je da ide dobro, ali mora i može bolje. Ne mogu da pričam o sjajnim stvarima kada imamo toliko prostora da napredujemo".

Naredni meč Zvezdu očekuje u subotu, protiv Igokee, takođe u "Pioniru".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar