Mićić o saradnji sa Namibijcima

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić razgovarao je danas sa delegacijom Ministarstva odbrane Namibije o mogućnostima saradnje sa nekim od gradova u toj zemlji, te otvaranju novih radnih mjesta kroz poslovnu saradnju sa Tehničkim remontom Bratunac u bijeljinskom "Elvaku".

Republika Srpska 17.10.2018 | 14:27
Mićić o saradnji sa Namibijcima
Zamjenik ministra odbrane Namibije Bili Muaningange naveo je da mu je zadovoljstvo što su posjetili bijeljinsku Gradsku upravu.

- Mi posjetom Bijeljini, Republici Srpskoj i BiH pišemo istoriju, a ova saradnja je od velikog značaja jer stvara nova radna mjesta. Gradovi iz cijelog svijeta se povezuju s ciljem ubrzanja ekonomskog razvoja i to je, između ostalog, jedan od razloga naše posjete. Održiv ekonomski razvoj je ključ svake lokalne zajednice - smatra Muaningange.

Šef Kabineta Gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić zahvalio se na posjeti i istakao da je ponovno pokretanje proizvodnje u fabrici "Elvako" od velikog značaja za naš Grad. On je pojasnio da su na današnjem sastanku upoznati o poslovnim pregovorima TRB-a sa ovim ministarstvom, te da je za Grad značajno svako radno mjesto i zadržavanje mladih na ovim prostorima.

- Poznato je da TRB, osim namjenske industrije, sada u okviru "Elvaka" razvija i civilni program, odnosno proizvodnju elektroda i kontejnera, što znači i posao za veliki broj radnika, a za nas je svako radno mjesto dragocjeno - naveo je Pejčić, dodajući da je na današnjem prijemu razgovarano i o mogućnostima dalje saradnje i bratimljenju sa nekim od gradova u Namibiji.

Većinski vlasnik TRB Slavenko Ristić istakao je da je današnji dolazak u Bijeljinu jedna u nizu posjeta delegacije Namibije sa kojom TRB ima odličnu saradnju već nekoliko godina.

- Vojna industrija je bila privredni motor razvoja čak i bivše Jugoslavije. U prethodnih četiri do pet godina uspjeli smo da, kroz vojnu industriju, uđemo i u druge segmente industrije. Saradnja sa Namibijom se neće završiti samo u oblasti vojne industrije, već ćemo imati mogućnost da plasiramo i proizvode iz industrije namijenjene civilnom sektoru - pojasnio je Ristić, podsjetivši da je TRB prije dva mjeseca pokrenuo proizvodnju u pogonima "Elvaka" u Bijeljini, te se nada još boljoj saradnji sa Namibijom.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Republika papaka

17.10.2018 12:38

Odlicno. Namibija investira haha haha Sta bijase od te porucbine silnih kontejnera za smece? Pametni se povezuju sa Stuttgartom, Tokyo i drugim gradovima gdje se moze nesto nauciti

ODGOVORITE
Name

3m

17.10.2018 14:16

Kontejneri su za dhl...transportni. cijeli svijet ih kupuje u kini zbog jeftinijeg čelika...i evo ih sad ovde jer je elvaco ili kako već sad se zove je konkurentan u jakoj nam privredi. realno? Ili će prije biti bajka?

Name

Semberac

17.10.2018 12:58

Vidi pa Mićo Polovina se razumije i u odbranu. A ja mislio samo u nekretnine.

ODGOVORITE
Name

4s

17.10.2018 13:56

jedino ta namibija ima veću korupciju od bih! sama ta činjenica govori o ovom angažmanu. pametnom dovoljno

ODGOVORITE
Name

Realnost

17.10.2018 16:12

A ko ce proizvoditi silne kontejnere?Gdje ces pronaci varioce,radnike metalne struke?Jedino Mico da pokusas ove svoje ratare da prekvalifikujes,umjesto kupusa da se uhvate elektrode.

ODGOVORITE
Name

pravda

17.10.2018 20:06

gdje su lukac dodik i borovcanin nesmiju da se sastanu sa tim ugljesama radi oruzja srpskog koje su tajno utopili

ODGOVORITE