Belgija ne može da izgubi od Holandije!

Neka nova vremena, neka nova lica, ali jedno je isto! Sjajan gol Mertensa, novo ime u Holandiji i remi u “derbiju niskih zemalja”.

Fudbal 16.10.2018 | 23:22
Belgija ne može da izgubi od Holandije!
Vremena su menjaju, do pre nekoliko godina je Holandija je bila sila za Belgiju u fudbalu, danas je obrnuto. Ali kada su u pitanju međusobni dueli rivala i komšija, jedno je sigurno – Belgija neće izgubiti od Holandije!

U još jednom “derbiju niskih zemalja”, Belgija je nastavila seriju nepobedivosti protiv najvećeg rivala. Prijateljski duel u Briselu je završen bez pobednika – 1:1.

Doduše, Belgija je bila favorit, pa se ovakav ishod i ne smatra nekim velikim uspehom. Ali s obzirom na sastav u kojem su igrali Belgijanci i veliki uspon forme Holanđana u poslednje vreme, nije ni ovo loše. Nastavili su seriju koja traje dvadeset i kusur godina. Poslednji put je Holandija savladala Belgiju 1997. godine. Od tada - šest remija i dve pobede Belgije.

Nijedan od timova večeras nije igrao u najjačem sastavu. Belgiji su falili Kurtoa, Kompani, Vertongen, De Brujne, Felaini, dok su standardni bekovi ušli u drugom poluvremenu. Kod Holandije su izostali Van Dajk, nova zvezda Frenki de Jong, Vajnaldum…

Počelo je po idelanom secanriju za Belgiju. Posle dar-mara koji je u holandskoj odrbani napravio sjajni Eden Azar, lopta se odbila na volej Drisu Mertensu koji ju je brzinom svetlosti zakucao pod prečku i raspalio tribine.

Ipak, posle vodećeg gola je Holandija poečla da preti i bilo je sve opasnije pred golom Minjolea. Nakon nekoliko solidnih šansi je stoiglo zasluženo izjednačenje u 27. minutu. Mlado Genkovo krilo ArnoDanjuma Groneveld je u prvom meču u startnih 11 za Holandiju (debitovao pre nekoliko dana protiv Nemačke) postigao gol kojim je krunisao sjajan kontranapad.

I postao prvi Holanđanin posle 40 i kusur godina i Roba Resenbrika koji je zatresao mrežu Belgije u trenutku dok je član belgijskog kluba. Nekada je dobar deo Belgijanaca igrao u holandskim klubovima, danas je došlo vreme da i holandski reprezentatvci igraju u Belgiji. Danjuma je definitivno momak koji predstavlju lepu budućnost holandskog fudbala uz ostale klince poput De Lihta, De Jonga, Van de Beka, Danfrisa i ostale…  

I posle Danjuminog gola je Holandija napadala i stvarala šanse, ali su i Belgijanci bili opasni preko raspoloženog Azara. U drugom poluvremenu su Belgijanci izveli Lukakua, Azara, Mertensa i smanjili gas, a Holandija je bila bliža pobedi posle šansi koje su imali Rosario i Ake, kao i sumnjive situacije kada su Lale oštećene za nedosuđen penal.

BELGIJA – HOLANDIJA 1:1 (1:1)
/Mertens 7 – Danjuma 27/
Stadion: Kralj Boduen u Briselu. Gledalaca: 50.000. Sudija: Andres Kunja (Urugvaj)

BELGIJA: Minjole - Aldervajreld, Denajer, Bojata – Kastanj (od 73. Menije), Vitsel, Tilemans (od 83. Karasko), Šadli – Mertens (od 46. Prat), E. Azar (od 46. T. Azar) – Lukaku (od 46. Batšuaji)

HOLANDIJA: Silesen – Damfris (od 46. Hatebur), De Liht (od 46. Rosario), De Fraj, Ake – Van de Bek (od 61. van Anholt), Blind, Strotman (od 73. L. de Jong) – Proms, Depaj (od 73. Bergvajn), Danjuma (od 61. Viljena)

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar