Prijateljska: Brazil srušio Argentinu u 93'!

Gol identičan onom koji je Srbija primila od Brazila, samo je u pitanju bio Tijago Silva.  Ništa, ništa i onda… Mat u 93! Brazil prevario Argentinu, ali su razočarali! Gol iz prekida rešio 100. međusobni okršaj ljutih rivala.

Fudbal 16.10.2018 | 23:00
Prijateljska: Brazil srušio Argentinu u 93'!
Brazil i Argentina odigrali su "tanak" derbi u Saudijskoj Arabiji i mirisalo je da će se završiti bez golova, ali je onda Nejmar savršeno izveo korner u 93. minutu!

"Desetka" petostrukog šampiona sveta je iz desnog ugla pronašla štopera Mirandu, ovaj je odlično skočio na prvoj stativi i iskoristio to što je Serhio Romero kasno krenuo na loptu, a u skoku ga je pritom "dotukao" i Markinjos.

Ostao je da leži golman Argentine, ali nije bilo "poništavanja" gola - Miranda je regularno postigao pobedonosni pogodak u 107. međusobnom okršaju dva tima.

BRAZIL - ARGENTINA 1:0 (0:0)

"Karioke" su bile bolje tokom čitave utakmice, ipak su nastupili u praktično najjačem sastavu za razliku od Argentine koji su bili u "šarenom" i bez Lea Mesija, a naročito opasni u finišu utakmice kada je Romero imao dosta sreće.

Lopta je posle šuta Nejmara "prohujala" pored desne stative, pa onda posle nespretne reakcije Nikolasa Otamendija.

Ipak, vršilac dužnosti selektora Argentine Lionel Skaloni nije izbegao poraz, a Brazil je došao do 41. pobede u istoriji protiv svog "arhi rivala". Argentina ima 38, dok je još 26 puta meč završen bez pobednika.

Ovaj susret po dobrom neće pamtiti Danilo koji se ozbiljnije povredio.

Verovatno su Brazilci i Argentinci dobili gomilu petro-dolara da 100. međusobni okršaj odigraju baš u Saudijskoj Arabiji. Zemlji koja baš i nema neku fudbalsku tradiciju, ali ima toliko novca da je sposobna da dovuče brazilske i argentinske zvezde i uživa u njihovom nadmetanju. S tim što za toliki novac, večeras baš i nije uživala…

Golom Mirande u 94. minutu južnaomeričkog Klasika, Brazilci su savldali Argentinu sa 1:0 u Džedi pred 60.000 gledalaca koji su platili debelo da vide velike zvezde, ali su videli prilično nezanimljiv meč… Ne može se reći da je to bila fudbalska uspavanka, bilo i oštrih duela, čak sedam žutih kartona, Brazilci i Argentinci definitivno ne mogu da budu prijateljski nastrojeni na terenu, ali … Nisu pokazali fudbalsku klasu koja se očekivala i za koju su njihovi savezi uzeli veliki novac. Iako su igrali u skoro najjačim sastavima.

Tite je izveo parktično najbolji tim koji Brazil trenutno ima. Falili su Marselo, Tijago Silva i Dani Alves, ali ova poslednja dvojica su možda i završili sa nacionalnim timom. Argeninski v.d. Lionel Skaloni je izvukao ono najbolje što je mogao od podmlađenog tima bez Mesija, Di Marije, Aguera, Iguaina… Dibala i Ikardisu startovali u napadu, iznenađenje je bio Belgranov defanzivac Saravija, ali bio je to tim sastavljen od najvećih argentinskih talenata trenutno, na kojima leži budućnost ove fudbalske nacije. Očigledno, ne baš svetla…

I pored velike razlike u kvalitetu na strani Brazilaca, Argentinci su se žestoko borili i bili makar ravnopravan rival. U prvom poluvremenu je najbolju šansu Brazila posle kornera i udarca Mirande, sa gol-linije očlistio Otamendi, dok su na drugoj strani Dibalu milimetri delili od prvog gola u reprezentaciji. I to su bili nejabolje šanse u prvom poluvremenu… U drugom su najbolje prilike imali vezisti Paredes i Artur, zapretio je i Nejmar u finišu…

Kada je izgledalo da će pobednika odlučiti penali (igralo se za neki trofej koji su namenili Saudijci), Brazilci su iz prekida srupili ljutog rivala. Nejmar je u 94. minutu fantastilno izveo korner, Miranda opet bio najviši u skoku, ali ovog puta nije bilo Otamendija na gol-liniji…  Iskusni štoper je zakucao loptu u mrežu za radost Brazilaca i novu tugu Argentinaca koji još ne mogu da se oporave od Mundijala.

BRAZIL – ARGENTINA 1:0 (0:0)
/Miranda 90+3/

Stadion: Kralj Abdualh u Džedi (Saudijska Arabija). Gledalaca: 60.000. Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

BRAZIL: Alison – Danilo (od 53. Fabinjo), Markinjos, Miranda, Filipe Luis - Kazemiro, Artur, Kutinjo - Nejmar, Gabrijel Žezus (od 65. Rišarlison), Firmino

ARGENTINA: Romero - Saravija, Otamendi, Pecelja, Taljafiko (od 82. Akunja) - Paredes, Batalja, Lo Selso (od 74. Salvio) – Dibala (od 59. L. Martinez), Ikardi (od 88. Simeone), Korea (od 65. Pereira)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar