Tomić o devet pobjeda: Ništa mi to ne znači!

"Naučili smo mnogo iz ovog duela", rekao je šef struke Zvezde posle trijumfa protiv Andore. Ne želi da izdvaja igrače i zamolio novinare da ga ne pitaju za pojedinačne učinke.

Košarka 17.10.2018 | 12:15
Tomić o devet pobjeda: Ništa mi to ne znači!
Crvena zvezda mts sačuvala je perfektan niz na startu sezone i ostvarila još jedan, treći uspeh u Evrokupu.

Ekipa Milana Tomića je "skalpovima" Ulma i Monaka dodala i trijumf protiv Andore u dvorani "Aleksandar Nikolić", kojim će srpski šampion ostati na čelu tabele Grupe A i pred gostovanje Breši.

Nakon uspeha u uzbudljivoj završnici, koju su "rešili" Džo Reglend i Mohamed Faje, šef struke crveno-belih istakao je na konferenciji za novinare značaj pobede.

"Bila je ovo teška utakmica. Očekivali smo takav nastup Andore, posebno nakon njihovog poraza u španskoj ligi. Rekao sam da će reagovati i reagovali su. Dobar su tim i mogu samo dobre stvari da govorim o tome kako igraju. Sa druge strane, čestitam svojoj ekipi, bila je ovo dobra pobeda za nas, bila je teška utakmica i iz ovakvih mečeva moramo da naučimo da pobeđujemo. I naučili smo mnogo stvari iz ovog duela", rekao je Tomić.

Šef struke crveno-belih istakao je 20 timskih asistencija svog tima i ukazao na 21 izgubljenu loptu kao na podatak koji nije dopustiv u utakmici na domaćem terenu.

Upitan za kraj susreta i serije izgubljenih lopti, Tomić je rekao da se greške događaju i da nisu posledica opuštanja, već umora, (de)koncentracije i različitih faktora. 

Odmah potom, novinari su ga pitali i za rolu Alekse Radanova na kraju prvog dela, kada je u manje od 60 sekundi postigao dve trojke i ukrao loptu gostima.

"Dao bih vam svima drugarski predlog. Molim vas da ne izdvajate igrače. Ako bude trebalo da se izdvaja neki igrač koji je bio dobar, ja ću ga izdvojiti. Bitno mi je da se Zvezda ponaša kao tim i da pobeđuje kao tim. Jedan igrač neće pobediti utakmicu i ništa nećemo dobro uraditi do kraja sezone".

"Radanov je odigrao dobro, bravo za Radanova, prošlu je odigrao Simanić, kao i Reglend... Molim vas pitajte me samo za tim, nemojte da izdvajate igrače. Radanov je odigrao super drugu četvrtinu, treću nije odigrao dobro kada je počeo. Bolje me pitajte oko tima, a ne pojedinačno za igrače, jer ne želim da u ovom timu izdvajam bilo koga, počevši od najiskusnijih do najmlađih igrača", rekao je Tomić.

Zvezda je imala nekoliko šansi da i pre završnice "prelomi" utakmicu, ali se Andora vraćala i bila "u igri" sve do poslednjeg minuta. Trener crveno-belih i taj segment vidi kao deo procesa.

"Mora da se radi na tome sa dosta mladih igrača, ali i sa iskusnijima. I za njih je takođe važno kako da se tada ponašaš i kako da prelomiš utakmicu. Mnogo je teško igračima kada te vrate sa 13-14 poena razlike, pa opet moraš ispočetka. Teško je to iz ugla psihologije, ali moji igrači su pokazali da to mogu".

Na pitanje šta mu znači svih šest takmičarskih pobeda, odnosno devet kada im se doda i ABA Superkup, Tomić je odgovorio kratko: "Ništa...".

Sledeći meč Zvezda će igrati u subotu, protiv Igokee pred svojim navijačima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar