26 godina od stradanja Srba

Parastosom, prisluživanjem svijeća i polaganjem cvijeća danas je na brdu Meremišlje obilježeno 26 godina od stradanja 28 pripadnika Druge podrinske brigade VRS iz Višegrada i Rudog.

Republika Srpska 16.10.2018 | 20:44
26 godina od stradanja Srba
Parastos poginulim srpskim borcima kod Spomen-obilježja koje je opštinska boračka organizacija podigla prije pet godina služio je sveštenik Sredoje Andrić.

Predsjednik boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić podsjetio je da su pripadnici tzv. Armije BiH na Meremišlju 16. oktobra 1992. godine zarobili i nekoliko srpskih boraca koje su mučili u zatvoru u Goraždu.

''Ovo okupljanje je odavanje pošte poginulim borcima i ovo nije jedino obilježje našim saborcima gdje su stradali a podigli smo ih ukupno 12 na ratištima naše opštine'', rekao je Vasić.



On je dodao da je uređeno i Srpsko vojničko groblje na Megdanu, otvorena Spomen-soba, podignuti spomenici na Tragu palih boraca i ruskim dobrovoljcima.

Najveći broj srpskih boraca poginulih na Meremišlju sahranjen je na Srpskom vojničkom groblju na Megdanu.



BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Republika Papaka

16.10.2018 19:56

Dodigu bas zao sto su izginuli

ODGOVORITE
Name

Uzalud poginuli

16.10.2018 22:43

Kad se sagleda trenutno stanje u RS po svim osnovama, činjenica je da su pošteni rodoljubi su uzalud poginuli. Tekovine borbe su obezvrijeđene, porodice većinski nezaposlene, djeca im bježe vani... Na ovaj pomen je došlo mizerno malo ljudi, što je takođe poniženje i znak odnosa vlasti prema palim životima, njihovim porodicama. Nekadašnji pozdrav " za krst časni i slobodu zlatnu", ostaje aktuelan i dan danas, kao parola, nada, čak i životni moto...

ODGOVORITE