Dijao dobio ulogu u reprezentaciji Francuske

Od januara će biti zamenik generalnog menadžera Trikolora.

Košarka 22.10.2018 | 13:30
Dijao dobio ulogu u reprezentaciji Francuske
Boris Dijao će nastaviti da pomaže reprezentaciji Francuske... Ali iz malo drugačije uloge. On je zvanično postavljen za zamenika generalnog menadžera Trikolora!

Bilo je očekivano da dobije neku ulogu jer se radi o igraču koji je bio kapiten reprezentacije 12 godina, a penzionisao se ovoga septembra.

Dijao će imati ulogu da bude veza između igrača reprezentacije i njihovih klubova, posebno kada su u pitanju igrači iz NBA i Evrolige.

"Čast je dobiti šansu da ostanem sa reprezentacijom Francuske. Daću sve od sebe da doprinesem iskustvom i da budem od koristi uz generalnog menadžera Patrika Bizlija", rekao je Dijao.

Kao član Trikolora Dijao je osvojio svetsku bronzu 2014. godine, evropsko zlato 2013, kao i evropsko srebro 2011. i bronze 2005. i 2015. godine. Takođe je bio i član idealne petorke Evrobasketa 2005. godine odigranom u tadašnjoj državi Srbiji i Crnoj Gori.

Proveo je i 14 godina u NBA. Davne 2006. godine izabran je za igrača koji je najviše napredovao, u vreme dok je nastupao za Finiks Sanse. Osvojio je i NBA šampionski prsten sa San Antonio Sparsima 2014. godine.

Sada ima novu ulogu...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar