EK: Čanak pred Valensiju...

Ne znam koliko će moći da igraju Si, Lendejl i Veličković. . .  Crno-beli imaju problema sa povredama pred meč Evrokupa.

Košarka 17.10.2018 | 09:15
EK: Čanak pred Valensiju...
U sredu, 17. oktobra, košarkaši Partizana gostuju Valensiji u okviru 3. kola Evrokupa. Utakmica na Iberijskom poluostrvu je na programu od 20 časova i 45 minuta. 

Između gostovanja u Baru i Valensiji, crno-beli su sinoć trenirali u Beogradu, a trener Nenad Čanak je pred polazak na put izjavio da crno-beli imaju problema sa povredama.

"Valensija je tim koji je kao i Zenit, pretendent na najviši plasman u Evrokupu. Ekipa koja je godinama igrala Evroligu i sigurno joj je cilj da se nakon ove godine vrate na evroligašku scenu. U pitanju je ekipa koja igra tipičnu špansku košarku sa mnogo trčanja i mnogo tranzicione igre. Imamo nauk sa turneje po Španiji kako ne treba da igramo protiv takvih timova. Potrebno je da igramo fizički jače, sa mnogo više kontakta, da odigramo disciplinovano u napadu i sprečimo njihove kontrapnapade. Imamo i probleme sa povredama, ne znam koliko će moći da igraju Si, Lendejl i Veličković, ali svakako ne idemo u Valensiju sa belom zastavom", istakao je Čanak.

Centar Partizana, Đorđe Gagić, svestan je izazova koji je pred košarkašima Partizana. 

"Svi znamo kako igraju ekipe iz Španije, pa i Valensija koja je stalno u vrhu ACB lige. Nemamo puno vremena, a ni sam put nije lak, ali moramo da se što pre adaptiramo na date okolnosti, pripremimo se i iz sebe izvučemo ono najbolje. Potrebno je da budemo koncentrisani, disciplinovani i da adekvatno fizički odgovorimo na njihovu igru", izjavio je Gagić. 

Pravo iz Valensije, crno-beli će putovati u Sloveniju, gde ih već u subotu očekuje utakmica ABA lige protiv Krke u Novom Mestu. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar