Intervju - Zagorac: Od Grobara samo pozitivna energija!

Jedan od lidera nove ekipe Partizana dao je intervju zvaničnom sajtu Evrokupa i govorio o prvih par meseci u trofejnom klubu.

Košarka 17.10.2018 | 22:45
Intervju - Zagorac: Od Grobara samo pozitivna energija!
Rade Zagorac prošlog utorka je usmerio tim Partizana ka pobedi nad Zenitom u meču 2. kola Evrokupa, zabeleživši 16 poena, šest skokova, po pet asistencija i ukradenih lopti.

Nekadašnji kapiten Mege i kako sam kaže, navijač crno-belih od "malih nogu", tada je prvi put imao priliku da oseti kako je to kada se sjedine energije sa tribina i terena i naprave kombinaciju koja se mnogo puta u prošlosti pokazala neodoljivom za Partizanove "na papiru" kvalitetnije protivnike.

"Drago mi je da je prva utakmica kod kuće u Evrokupu ispunila očekivanja navijača i našeg tima. Atmosfera je bila neverovatna, navijači su osetili da nam je potrebna njihova podrška kako bismo izvukli iz sebe onakav napor i uspešno izneli pritisak, kakav sa sobom nosi utakmica protiv jake ekipe kao što je Zenit", rekao je Zagorac.

Podrška je bila glasna i "vatrena" tokom celog meča, ali ono pravo desilo se u trećoj četvrtini, kada je upravo on serijom ukradenih lopti poveo crno-bele u preokret.

Posle poena iz kontri i slobodnih bacanja, usledile su dve trojke Zagorca i dvorana je "eksplodirala".

"Ovo je bio prvi put da igram pred tolikim brojem navijača mog tima. Od Grobara sam dobio samo pozitivnu energiju i adrenalin, što mi je pomoglo da odigram najbolje što umem. Kada navijači osete da tim želi pobedu i da igra bez straha, postaju još glasniji i pružaju veliku pomoć. Tako igrači aktiviraju navijače, a navijači igrače. Na poluvremenu meča protiv Zenita smo imali odličan razgovor, znali smo da je potrebno samo malo kako bismo dobili željenu reakciju sa tribina i uspeli smo to da izazovemo".

Zagorac je dodao da su jake i neizvesne utakmice jedan od faktora koji doprinose igračkom i mentalnom napretku mlade ekipe crno-belih, koja je okružena kvalitetnim i iskusnim košarkaškim ljudima u stručnom štabu.

"Zahvaljujući svemu tome se u Partizanu brže 'odrasta' nego u nekim drugim klubovima".

Svestrani krilni košarkaš pričao je i Siju, Gagiću i Veličkoviću kao igračima koji su prošli više od ostalih i prenose im dragoceno iskustvo. Naročito su značajni saveti kapitena, koji je godinama igrao Evroligu sa Partizanom i Realom, kao i velika takmičenja sa reprezentacijom Srbije.

"Veličković je naš lider u svakom smislu te reči. Učio je od boljih, čvršćih i starijih igrača od sebe, a sada pokušava da te lekcije prosledi nama. Za svakog mladog igrača je od neprocenjive važnosti da u svlačionici ima nekoga kao što je Novica".

Zagorac je na kraju rekao da pobede nad jakim rivalima poput Zenita podižu ambicije i očekivanja, ali da uvek treba biti svestan ciljeva koji su postavljeni na početku sezone.

"Sve više od toga biće 'bonus'. Svesni smo da će biti i poraza, možda i ubedljivih, ali zato treba da radimo kako bismo dosegli konstantnost, neophodnu da na kraju uradimo ono što želimo".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar