2008. - Boston, 2019. - Lejkersi? To mi je cilj!

"Hoću da postanem prvi koji je to uspeo", kaže poznati košarkaš franšize iz Los Anđelesa.

Košarka 17.10.2018 | 22:15
2008. - Boston, 2019. - Lejkersi? To mi je cilj!
Iskusni NBA plejmejker Ražon Rondo (32) došao je ovog leta u "Lebronove" Lejkerse na jednogodišnji ugovor, sa jasnom i očiglednom namerom - da osvoji još jedan šampionski prsten.

Član ekipe Boston Seltiksa koja je 2008. donela u Ti-Di Garden 17. titulu (prvu od 1986!) stigao je kao jedan od iskusnijih igrača novih "jezerdžija", uz Lensa Stivensona, Majkla Bizlija i Džavala Mekgija. Na čelu sa Lebronom i uz pomoć mladih starosedeoca Kajla Kuzme, Brendona Ingrama, Lonza Bola i Džoša Harta, oni će ove jeseni krenuti ispočetka, sa prvom ambicijom da vrate Lejkerse u plej-of, prvi put od 2013. godine.

Naravno, sa Lebronom u timu ciljevi se ne mogu završiti na prostom učešću u plej-ofu, o čemu je Rondo govorio i uoči početka sezone.

U razgovoru sa novinarima, bivši član Dalasa, Sakramenta, Čikago Bulsa i Nju Orleansa naglašava svoju želju da postane prvi igrač u istoriji NBA lige koji je osvojio titulu sa dva najveća košarkaška tima na svetu - Bostonom i Lejkersima.

"Potreban mi je još jedan prsten. Prosto je. Hoću da budem prvi koji je osvojio titulu sa dve istorijski najznačajnije franšize od kada je nastala košarka. Imam jednu sa Bostonom i voleo bih da imam jednu sa ovom organizacijom, takođe", rekao je Rondo.

Do sada su 33 igrača nastupala i za Seltikse i za Lejkerse, a samo je Klajd Lovlet osvojio titule sa oba tima, ali je to učinio dok su Lejkersi nastupali u Minesoti.

Da li će Rondo uspeti u nameri?

Boston je osvojio 17 titula, a Lejkersi jednu manje - 16. Treća na "večnoj listi" je Filadelfija, sa šest prstenja, koliko je i Majkl Džordan doneo Čikagu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar