Bogdan o povratku: Pokušao sam, ali su me izbacili!

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović uspešno se oporavlja od povrede kolena i želi da se na teren vrati za manje od mesec dana.  Bogdan nestrpljivo čeka 7. novembar.  Bek Sakramenta nada se da bi tog datuma mogao da se vrati u takmičarski pogon.

Košarka 17.10.2018 | 18:15
Bogdan o povratku: Pokušao sam, ali su me izbacili!
Bogdanović je posle tronedeljne pauze kočano počeo lagano da trenira, ali svestan je da ne sme da žuri i da mora biti strpljiv sa povratkom na teren.

Bek Sakramenta kaže da se oseća dobro posle zahvata na kolenu koji je obavljen pre nekoliko nedelja.

"Prilično sam siguran i nikako neću da dozvolim da me ove sitne povrede demorališu. Tužno je jer sam želeo da sezonu počnem od prve utakmice, to je jedino što mi smeta u svemu ovome", izjavio je Bogranović posle prvog treninga u poslednjih nekoliko nedelja.

Nije tajna da Bogdanović planira povratak na parket za 7. novembar i utakmicu sa Toronto Reptorsima, mada dodaje da ništa nije apsolutno sigurno. Čak je pokušao i da ubrza proces rehabilitacije, ali su ga članovi stručnog štaba primorali da uspori kako ne bi obnovio povredu i kako bi bio spreman na duže staze.

"Nedostaju mi utakmice, teško je sedeti i ne raditi ništa. Pokušao sam da se iskradem na teren, ali su me bukvalno izbacili. Pokušao sam samo da asistiram, da budem tu oko tima, ali nisu mi dali ni to da radim. Žao mi je što nisam u stanju da radim sa momcima, da delim njihove napore svakog dana na treningu", dodao je bivši košarkaš Partizana.

Trener Dejv Jerger ne može lako da pronađe zamenu za Bogdanovića. Tokom predsezone pokušavao je da kombinuje sa Badijem Hildom, Jogijem Ferelom i Frankom Mejsonom, kao i De'Aronom Foksom.

"Bogdanović je neko ko nam daje mnogo na planu kreacije igre, on je neko ko nam povećava košarkaški IQ. Pomaže nam u ofanzivi, daje na raznovrsnosti i to nam sada nedostaje", kaže Jerger.

Bogdanović Kingsima nedostaje i šuterski jer je prošle sezone imao 39.2 odsto uspešnosti šuta sa distance.

"Sjajan je šuter, uz to dobar plejmejker. Kada igra, sve oko sebe čini boljim. Naravno da će nam nedostajati na početku sezone", izjavio je De'Aron Foks.

Svi su saglasni da je Bogdanović, posle godina igranja na evropskom tlu, oplemenio igru Sakramenta evropskim kvalitetima.

"On je poseban momak, voli da igra i zaista je sjajna osoba. Timski je čovek, mnogo me po tome podseća na Marka Gasola. Ekipa je uvek u prvom planu kao i ljudi koji ga okružuju", zaključio je trener Kingsa Dejv Jerger.



Tokom pauze između dve sezone, Bogdan Bogdanović morao je na operaciju kolena od koje se i dalje oporavlja. Do početka NBA lige za 2018/19. godinu ostalo je još manje od 24 sata, ali će srpski reprezentativac morati da propusti nekoliko uvodnih mečeva svog tima.

Nada se da će na terenu ponovo biti 7. novembra, kada "kraljevi" dočekuju Toronto.

"Ne osećam se loše. Danas sam prvi put malo trčao. Postaje monotono da ponavljam iste treninge, ali znam da ću biti spreman za dve-tri nedelje. Ne znam tačan datum, cilj je utakmica sa Torontom kod kuće. Nadao sam se da će to biti već za prvu utakmicu", rekao je Bogdanović posle jednog od poslednjih treninga Sakramenta pred duel sa Jutom.

Bek "orlova" istakao je da pun samopouzdanja dočekuje predstojeću sezonu, kao i da mu nije lako da sa strane posmatra saigrače kako treniraju.

"Teško je samo sedeti i gledati druge kako treniraju. Ponekad im se pridružim, ali me brzo vrate na klupu. Pokušavam da pomognem dodavajući loptu, želim da se osećam kao deo tima, teško je kada ne možeš da budeš sa saigračima", iskren je reprezentativac Srbije.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar