SP: Sjajna Srbija kao prvoplasirana ide u polufinale!

Odbojkašice Srbije pobedile su Italiju u četiri seta i obezbedile prvo mesto u grupi sa kojeg će ići u polufinale Svetskog prvenstva.  Forma je tu, a sada - po medalju! Odlična partija naših odbojkašica protiv Italijanki.  Srbija dobila za prestiž i zalet pred polufinale.  Naše odbojkašice savladale Italiju i nanele joj prvi poraz na šampionatu - 3:1.

Ostali sportovi 16.10.2018 | 12:15
SP: Sjajna Srbija kao prvoplasirana ide u polufinale!
Srpkinje su odigrale još jedan veoma kvalitetan meč i slavile rezultat 25:21, 25:19, 23:25, 25:23.

Izabranice Zorana Terzića će u borbi za finale čekati lošijeg iz susreta Kine i Holandije koje će, takođe u međusobnom duelu, odlučiti o rasporedu iz druge grupe.

I Srbija i Italija su u prvim mečevima pobeđivale domaćina Japan, pa je u Nagoji meč odlučivao samo o prvom mestu, a bolje je počela naša selekcija. 

Predvođene Tijanom Bošković koja je bila nepogrešiva, "Orlice" su dominirale i, zahvaljujući odličnom servisu, kontrolisale dešavanja na terenu u prvom setu. Posebno impresivan bio je finiš koji je prelomljen serijom 7:1 za vođstvo u setovima. 

Drugi deo igre protekao je u sličnom maniru, naš tim je bio veoma ubedljiv, pa je nakon nešto manje od 50 minuta došao na korak do trijumfa. 

Ipak, tada je usledio pad koncentracije i Italijanke su zaigrale mnogo angažovanije – Paola Egonu je maestralno napadala, Brankica Mihajlović nikako nije mogla da probije protivnički blok i "momentum" je prešao na drugu stranu. Italijanke su izbegle dramu u finišu seta i smanjile na 2-1, da bi u četvrtom bio viđen pravi "rolerkoster". 

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je ponovo Boškovićeva bila ta koja je donela presudnu ulogu i sada nema neporaženih na Svetskom prvenstvu jer je Italija doživela prvi neuspeh. 

Ona je odigrala još jedan neverovatan meč i završila ga sa 29 poena, Milena Rašić je dodala 15, dok se Stefana Veljković zaustavila na 10. Po jedan manje imale su Bjanka Buša i Brankica Mihajlović. 

Na drugoj strani dominirala je Paola Egonu sa 28 poena, 15 je upisala Elena Pjetrini, a 10 Kristina Kirikela. 

Ostalo je još da saznamo protivnika Srbije u polufinalu, a već je poznato da će taj meč biti na programu u petak u Jokohami.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije drugi put u svojoj istoriji igraće u polufinalu Svetskog prvenstva.

To smo znali, ali sada je poznato i da će izabranice Zorana Terzića dalje kao prvoplasirane u svojoj grupi G, pošto su sjajnom partijom savladale Italiju rezultatom 3:1, po setovima 25:21, 25:19, 23:25, 25:23.

Srpske odbojkašice tako su upisale devetu pobedu na Svetskom šampionatu, dok su Italijankama nanele prvi poraz u Japanu posle deset dobijenih mečeva u nizu.

Tijana Bošković pružila je još jednu maestralnu partiju i upisala 29 poena, Milena Rašić postigla je 15, a Stefana Veljković 10 poena. Bjanka Buša i Brankica Mihajlović završile su meč sa po devet poena.

Kod Italijanki istakla se Paola Egoči Egonu sa 28 postignutih poena.

Forma je tu, a našim odbojkašicama sada ostaje da sačekaju ime rivala u borbi za finale. Biće to poraženi iz duela Holandija - Kina u grupi H, koji počinje u 12.20 časova.

Srpkinje će na teren ponovo u petak u 6.40 sati, dok je drugo polufinale od 9.10 časova.

Pre 12 godina, 2006. takođe u Japanu, Srbija je osvojila bronzu pobedivši Italiju u meču za treće mesto. Deluje da bi ovaj put dame mogle i dva stepenika više...

Znale su srpske odbojkašice i pre meča protiv Italije da će igrati u polufinalu Svetskog prvenstva, ali i pored toga su izabranice Zorana Terzića odigrale maksimalno i nanele prvi poraz Italijankama na ovom šampionatu - 3:1 (25:21, 25:19, 23:25, 25:23). Više nema neporaženih.

U polufinalu će srpske odbojkašice igrati protiv slabije reprezentacije iz duela Holandija - Kina. Taj duel polufinala će biti na programu u petak.

Iako je Tijana Bošković prethodnih dana imala problema sa povrdom trbušnog zida, Terzić je ipak odlučio da je uvede u igru na ovom duelu, da i ona može da uhvati zalet pred polufinale. Ona je to poverenje iskoristila na maksimalan način. Boškovićeva je na ovom duelu zabeležila čak 29 poena! Ispratila je Milena Rašić sa 16.

Poznato je da naše selekcije teško igraju ove mečeve koji ništa ne odlučuju, ali su danas naše odbojkašice delovale veoma dobro. Posebno je to u prva dva seta delovalo dobro.

"Veoma bitna utakmica za nas. Važno nam je što ćemo biti prvi u grupi i sada čekamo protivnika. Posle poraza u ranijim grupama dogovorili smo se da igramo bolje. Sada čekamo Kinu ili Holandiju. Želimo da budemo prvaci, ali idemo utakmicu po utakmicu", rekla je Maja Ognjenović.

Italijanke su iako pune samopouzdanja i sa sjajnom Egonu u timu teško igrale protiv naše mašinerije. Može malo da brine slabija forma Brankice Mihajlović, ali će i ona verovatno biti na nivou kada to bude bilo najvažnije. To nagoveštava i njena igra u četvrtom setu… Zato može da nas raduje dobra igra Milene Rašić koja je opravdala ime jedne od najboljih igračica na poziciji srednjeg blokera.

Deluje da bismo u Japanu mogli do velikog uspeha… Tako deluje od samog početka turnira, a ova utakmica je samo nova potvrda.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar