Juta želi da vrati Gosa u NBA?!

Čelnici NBA franšize, Juta Džez, nalaze se u Olimpijakosu, gde gledaju bivšeg plejmejkera Partizana, Najdžela Vilijams-Gosa.

Košarka 17.10.2018 | 13:30
Juta želi da vrati Gosa u NBA?!
Juta prati Najdžela Vilijams Gosa. U Pirej doputovali vodeći ljudi kluba.

Gos je, nakon odlične sezone u crno-belima, potpisao za tim Dejvida Blata i takmičiće se u Evroligi ove sezone.

Juta je Gosa draftovala 55. pikom 2017. godine, ali ga nije potpisala, te se Amerikanac zaputio u Beograd.

Gos je fantastičnim partijama u Evropi privukao pažnju mnogih, a u jedno i svoje ekipe u NBA koja bi mogla da ga u ne toliko dalekom periodu vrati "preko bare".

Generalni menadžer i internacionalni skatu Jute, Denis Lindzi i Ričard Smit, našli su se u Pireju gde su posmatrali trening Gosa i ekipe Olimpijakosa pred naredne mečeve, a očekuje se da ostanu tokom nedelje i u petak odgledaju Najdžela u akciji u petak protiv Armanija.

Od Evrokupa, preko Evrolige, do NBA! Tako bi mogao da izgleda razvojni put Najdžela Vilijams Gosa tokom dve godine provedene na evropskom košarkaškom tlu. Posle odlične debitantske sezone u Partizanu mladi plejmejker mogao bi vrlo brzo da zaduži dres jednog kluba iz domovine.

Prema informacijama specijalizovanog košarkaškog sajta Eurohoops, izaslanici Jute doputovali su u Vitoriju, gde će Olimpijakos odigrati narednu utakmicu Evrolige, kako bi se uverili u rast i razvoj nekadašnjeg košarkaša Gonzage.

Podsetimo, Juta je Vilijams Gosa izabrala kao 55. pika na prošlogodišnjem NBA draftu, ali je odlučila da ga pusti da se dalje razvija. Ipak, posle odličnih igara prošle i početkom ove sezone, Jutin GM Denis Lindzi i direktor skauting službe Ričard Smit došli su da isprate Vilijams Gosov rad, kako bi eventualno mogli da ga ubace u svoje planove već za naredno leto. Vilijams Gos je na otvaranju Evrolige i ličnom debiju u elitnom takmičenju odigrao nešto više od dvadeset i jednog minuta i za to vreme skupio osam poena, pet asistencija, dva skoka i dve izgubljene lopte. Bilo je to u pobedi nad Himkijem u Podmoskovlju (87:66).

Lindzi se prvo sastao sa Olimpijakosovim trenerom Dejvidom Blatom, a dvojica visokih čelnika Jute biće prisutni i na evroligaškoj utakmici koju će Olimpijakos odigrati protiv Baskonije.

Meč je na programu u sredu u 20.45.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar