FIBA potvrdila - Stefan Janković može u Partizan!

Slobodan je igrač! Janković je slobodan - preko Španije stiže u Partizan! Krilni centar mogao bi već do vikenda da bude registrovan kao član crno-belih, saznaje MONDO.

Košarka 16.10.2018 | 16:30
FIBA potvrdila - Stefan Janković može u Partizan!
Predsednik Partizana Ostoja Mijailović nije krio: crno-beli su zainteresovani za Stefana Jankovića, ali samo ako uspe da raskine ugovor sa Crvenom zvezdom i čistih papira pređe u tabor večitog rivala. To se još nije desilo i pitanje je hoće li, ali prvi preduslov je ispunjen. Arbitraženi sud Fibe potvrdio je da jeJanković slobodan igrač i da može da bira klub u kome će nastaviti karijeru.

Ništa dakle od onih 200.000 evra koliko je prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović zahtevao zaJankovićevu slobodu. Naravno, to što je dobio čiste papire i što se Partizan interesuje ne znači automatski da će Janković i izabrati crno-bele. Ali to jeste opcija o kojoj se u košarkaškim kuloarima šuška već mesecima.

I postoje neke naznake da će se u narednim danima takav transfer i ozvaničiti. Partizan je svakako deficitiran na poziciji četvorke i celo leto traži krilnog centra. 

Posle sage koja je trajala više od četiri meseca, Stefan Janković (25) je izborio svoj odlazak iz Crvene zvezde mts.

Prošlosezonska "četvorka" crveno-belih slobodan je igrač od ponedeljka i presude arbitražnog sudije FIBA u njegovu korist.

Prema saznanju MONDA, Fuenlabrada dobila je Jankovićevu dokumentaciju iz FIBA, koja omogućava njegovo nesmetano registrovanje za taj španski klub, i to u svojstvu slobodnog igrača. Odmah posle tog potpisa, on će i formalno biti pozajmljen Partizanu.

Janković se praktično već priključio crno-belima i zvanično licenciranje očekuje se u najkraćem roku, posle srede i povratka ekipe sa gostovanja Valensiji u 3. kolu Evrokupa. Datum njegovog debija zavisiće od "uhodavanja" i njegovog ulaska u ritam, posle četiri meseca samostalnog rada.

Ovim epilogom završena je jedna od dužih košarkaških transfer epizoda na ovim prostorima.

Crvena zvezda mts od starta je isticala da Janković nema pravni osnov da napusti klub i ukazivala na to da će za njega morati da bude uplaćeno obeštećenje od 200.000 evra, ali jekošarkaš ipak dobio raskid i slobodu da samostalno bira novu sredinu, a to će biti Partizan, preko Fuenlabrade.

Janković je došao u Zvezdu u leto 2017. godine i u crveno-belom je odigrao jednu sezonu, koju je završio osvajanjem titule prvaka Srbije. Nedugo potom počele su da kruže glasine o njegovom nezadovoljstvu na Malom Kalemegdanu, koje su kulminirale njegovim nedolaskom na pripreme, posle čega su crveno-beli reagovali saopštenjem i naglasili da će biti kažnjen u skladu sa klupskim pravilnikom.

Više od dva meseca kasnije, rođeni Beograđanin i američki đak dobio je "izlaz" iz tog ugovora i slobodan je da bira sredinu u kojoj će nastaviti karijeru i vratiti se takmičarskoj košarci.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar