Iskustvo i poeni sa klupe za Kokoškova!

Kroford u Sansima! Američki košarkaš Džamal Kroford novi je igrač Finiks Sansa, ekipe koju vodi srpski trener Igor Kokoškov.

Košarka 16.10.2018 | 08:15
Iskustvo i poeni sa klupe za Kokoškova!
Kroford se sa Sansima dogovorio o jednogodišnjoj saradnji, čija vrednost još uvek nije poznata, preneo je američki novinar Šems Čaranija.

Tridesetosmogodišnjem Krofordu će ovo biti ukupno osmi angažman u NBA ligi u ukupno 19 profesionalnoj sezoni.

Džamal je prethodne sezone bio saigrač Nemanji Bjelici u Minesota Timbervulvsima, a pre njih još je nastupao i za Kliperse, Portland, Atlantu, Golden Stejt, Njujork i Čikago.

"J-Crossover" je u karijeri tri puta osvojio nagradu za najboljeg šestog igrača sezone, dok je 2018. proglašen za najboljeg saigrača.

Američik kombo bek je svoju najbolju sezonu imao 2007/08 u Niksima kada je prosečno beležio 20,6 poena i pet asistencija po meču.

Kokoškov je ovim potpisom sebi obezbedio prekopotrebno iskustvo u ekipi, ali i sigurne poene sa klupe. Ipak, mesto startnog plejmejkera je i dalje otvoreno i očekuje se da Finiks nije završio svoj prelazni rok.

Neposredno pred početak nove NBA sezone, Finiks Sansi dobili su važno pojačanje za takmičarsku 2018/19.

Novi član franšize iz Arizone postaće Džamal Kroford (38 godina, 196 centimetara), jer je zvanično potpisao jednogodišnji ugovor i uskoro će se staviti na raspolaganje srpskom stručnjaku Igoru Kokoškovu, prvom evropskom šefu struke u najjačoj ligi.

Iskusni Kroford, igrač karakterističnog "krosover" driblinga, proveo je prošlu sezonu u Minesoti nakon što je pet godina nosio dres Klipersa. Ranije je igrao i za Čikago (2000-04), Njujork (2004-08), Golden Stejt (2008-09), Atlantu (2009-11) i Portland (2011-12).

Veteran iz Sijetla igra na poziciji beka šutera, ali možda da "iznese" i organizaciju igre, što bi moglo da bude neophodno Sansima bar na startu sezone, jer se lider Devin Buker oporavlja od operacije ruke zbog koje je propustio kompletne pripreme i sve kontrolne utamice.

Nova NBA sezona počeće 16. oktobra, a Sansi će prvi meč igrati u sredu, protiv Dalasa. 

Ovog leta, Kokoškov je sklopio novi tim pojačanjima Trevorom Arizom (stigao iz Hjustona), Ajzejom Kenenom (slobodan igrač) i najzvučnijim novajlijom, Deandreom Ejtonom, prvim "pikom" ovogodišnjeg drafta, doskorašnjim centrom Arizone.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar