Mejveder prihvatio izazov Nurmagomedova!

Flojd Mejveder, legendarni bokser, prihvatio je izazov Habiba Nurmagomedova, aktuelnog šampiona u lakoj kategoriji UFC.  U džungli može biti samo jedan kralj: Mejveder prihvatio izazov Nurmagomedova! Drugo ukrštanje boksera i UFC borca.

Ostali sportovi 17.10.2018 | 10:30
Mejveder prihvatio izazov Nurmagomedova!
Ruski borac pre nekoliko dana pobedio je Irca Konora Megregora čime je odbranio titulu najboljeg na svetu.

Tuča dvojice UFC boraca izazvala je veliku pažnju javnosti, pogotovo što su po završetku izbili incidenti u oktagonu i van njega.

Nakon što su se strasti smirile Nurmagomedov je ponovo podigao svet na noge, pošto je izazvao boksera Flojda Mejvedera, koji je neporažen u 50 borbi, od čega je 27 završio nokaut udarcem.

Svi su čekali odgovor Amerikanca, koji se konačno glasio na Instagramu i napisao da se televizije "CBS" i "Showtime" spreme za prenos, kao i hotel "MGM Grand" za smeštaj.

Takođe, napisao je da svi mogu da odu na profil Leonarda Elerbea na kojem je postavljen video gde Habib izaziva Flojda. Na kraju je samo napisao "Let's make Las Vegas great again", odnosno "Učinimo Las Vegas ponovo velikim".

Podsećamo, Flojd je već boksovao protiv UFC borca Konora Mekgregora i naravno pobedio je pošto se duel održao po boks pravilima. Ta borba poznata je kao "Money fight", pošto je ukupno u igri bilo preko 500 miliona dolara.

Konor Mekgregor i Flojd Mejveder su spojili nespojivo kada su 26. avgusta ukrstili boks i mešovite borilačke veštine (MMA). Neki su bili oduševljeni, neki su to smatrali svetogrđem i govorili da je novac jedini povod za takvu borbu. I bilo dobro ili loše, ponoviće se, samo što će umesto obeščašćenogMekgregora u ringu ili oktagonu biti novi UFC šampion Habib Nurgagomedov.

Dagestanac je i pokrenuo inicijativu, kada je prošle nedelje prozvao neporaženog i penzionisanog bokserskog šamoiona.

“Hajmo, Flojde, sad moramo da se borimo. Dvojica momaka koji nisu nikada izgubili, 50-0 protiv 27-0. Hajmo, zašto da ne? Jer u džungli može biti samo jedan kralj. Hajmo“, rekao je Nurmagomedov, koji je nedavno u oktagonu uništio Mekgregora.

Nekoliko dana trebalo je Mejvederu da razmisli, ali on voli novac i magnet je za isti.

“Si-Bi-Es, Šoutajm, Em-Dži-Em Grand, spremajte čekovne knjižice“, odgovorio je danas Mejveder, najavljujući spektakl dvema TV stanicama i kazinu koji su u prošlosti davale finansijsku potporu njegovim mečevima.

Ne zna se još da li bi se meč održao po bokserskim ili UFC pravilima, mada je najverovatnije da bismo gledali nešto nalik onome iz sudara Mekgregora i Mejvedera. Boks dakle sa nešto izmenjenim pravilima. Objektivno, Mejveder ne bi imao šanse u meču sa UFC pravilima. Kao što ni Mekgregor nije imao šanse sa bokserskim.

Ali najbitnije je da su obojica dobro zaradili. Mejveder je imao zagarantovanih 100.000.000 dolara,Mekgregor 30.000.000. Sad bi i Nurmagedov svoj deo kolača.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar