Video: Fedor se vratio i to sa srpskom zastavom!

Ruski MMA borac, Fedor Emeljanenko, savladao je u prvoj rundi Amerikanca Čejla Sonena u Njujorku i plasirao se u finale u kojem će se boriti sa Rajanom Baderom.  Fedor uneo srpsku zastavu u oktagon u Njujorku.  "Poslednji Imperator" završio je posao sa rivalom iz Milvokija za jednu rundu, pa pobedu vrednu borbe za Belator titulu proslavio uz srpsku i rusku zastavu.

Ostali sportovi 16.10.2018 | 18:30
Video: Fedor se vratio i to sa srpskom zastavom!
Finalni duel biće održan 26. januara 2019. u dvorani u Inglvudu u Kaliforniji.

Emaljanenko je još jednom demonstirao svu veštinu i pokazao koliko je dobar jer je posao protiv Amerikanca završio već u prvoj rundi, ali ono što je bilo interesantno dogodilo se na ceremoniji proglašenja pobednika.

Tada je Rus izašao orgnut ruskom zastavom, dok je u pozadini, član njegovog tima slavio trijumf uz srpsku zastavu!

Po završetku meča i ceremonije, Sonen je priznao da "odavno nije dobio takve batine". Rus ga je oborio na patos snažnim udarcem u vilicu, a potom ga je, dok je Sonen ležao na zemlji, nastavio da udara. Sudije su bile primorane da prekinu borbu.

"Nikad me niko nije tako oborio i zadao toliko udaraca. Imao sam priliku da se izvučem, zaštitio sam lice i pomisio da usporava. Sudija me je upozorio rečima: 'Ako se ne pomeriš, prekinuću borbu'. Ali nije to učinio jer sam tad dobijao udarce po rukama. Sve u svemu, izabrao sam lošu strategiju", žalio se po završetku meča poraženi Amerikanac.



"Poslednji Imperator" izborio je borbu za titulu pet godina nakon što se vratio iz penzije.

Fjodor Jemeljanenko, koji je u plejadi uspešnih MMA boraca trenutno najbliži statusu najboljeg svih vremena, izazvao je Rajana Bejvedera na meč za Belator titulu u teškoj kategoriji nakon što je posle samo četiri minuta i 46 sekundi naterao Šejla Sonena na predaju.

Rus je brzo američkog veterana poslao u parter posle čega rvač iz Milvokija nije više podigao na noge pred razočaranom njujorškom publikom.

Fjodor, koji je na Zapadu popularniji kao Fedor, proslavio je drugu uzastopnu pobedu nokautom u borbama sa kolegama veteranima iz SAD unošenjem ruske i srpske zastave u ring "Koloseuma" i obradovao ljubitelje borilačkim veštinama u našoj zemlji koji su duel pratiti preko tv-a ili online strimova.

Ovaj 42-godišnji apsolutni nacionalni šampion u ruskoj borilačkoj veštini sambo rođen je u Luganskoj oblasti na istoku današnje Ukrajine. On je na vrhuncu snage i moći bio neostvarena želja prvog čoveka UFC, Dejne Vajta, koji mu je za prelazak u tu asocijaciju 2012. ponudio ugovor vredan dva miliona dolara po borbi uz procenat prihoda od tv prenosa, ali su pregovori propali kada su predstavnici ruskog borca tražili čvrstu saradnju između UFC i M-1 Global asocijacije.

Nedugo zatim, Jemeljanenko se povukao iz oktagona i vratio u njega 2015. kada se postepeno vraćao na veliku scenu i postao Belator borac već sredinom naredne godine.

Ove, kao živa legenda, prvo je nokautirao Frenka Mira, a potom i Sonena oba puta u prvoj rundi i najavio spektakl u januaru naredne godine kada će se tokom Belatora 209 boriti sa Bejderom.

Fedor ima skor 38-5-1 i bio je šampion u svakom takmičenju u kom se takmičio tokom karijere.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar