Priča: MančesterOVIĆ JunajtedIĆ!

Murinjo želi dvojicu Srba i dvojicu Hrvata za 275. 000. 000 evra! Da li će mu klub uslišiti neku želju?

Fudbal 17.10.2018 | 00:00
Priča: MančesterOVIĆ JunajtedIĆ!
Mančester junajted je letos izdao Žozea Murinja i ostavio ga bez planiranih pojačanja. Što se sve reflektovalo na početak sezone. Murinjo je od traženih pojačanja letos dobio samo brazilskog vezistuFreda, dok se portugalski bek Dalot računa tek kao pojačanje u perspektivi i došao je povređen. Daleko ispod onoga što je Murinjo tražio od Eda Vudvorda...

Zbog takvog prelaznog roka je došlo prvo i do sukoba na relaciji Murinjo – Vudvord, a potom i do varnica u svlačionici između Portugalca i nekih zvezda poput Pogbe, Sančeza, Rašforda... Murinjo je bio na rubu otkaza protiv Njukasla, ali je preokrenuo i izvukao se. Daleko od toga da je siguran, sada idu ključni mečevi: Čelsi u gostima, Everton kući, Bornmut u gostima, pa veliki derbi sa Sitijem kod kuće 11. novembra. U tom periodu je uguran i dvomeč sa Juventusom u Ligi šampiona. Ako to preživi, onda ćeMurinjo ojačati pozicije u klubu i Vudvord će morati da mu ispuni neke želje na fudbalskoj pijaci. 

A ostrvski mediji tvrde da su na vrhu Murinjove liste želja Balkanci sa preizmenima na „-ić“. Prema trvdnjama Dejli mejla, strateg Mančester Junajteda je kao četiri glavna pojačanja označio: SergejaMilinković Savića, Ivana Perišića, Anta Rebića i Nikolu Milenkovića! Dvojica Hrvata i SMS su stare želje, a sada im je pridodato i Milenkovićevo ime.

Italijanski mediji su odmah napravili računicu koliko bi ovaj srpsko-hrvatski ceh koštao Murinja. Oko 275.000.000 evra! Vrednost Milinković Savića se procenjuje na 111.500.000 evra, Milenkovića na 60.000.000 evra, Perišića na 55.000.000, a Rebića na 45.000.000 evra.

Skoro dve godine traje Murinjova opsesija Ivanom Perišićem. Pregovarali su pretprošlog leta, ali je Inter bio nepopustljiv. Produžio je ugovor i od tada je u sve slabijoj formi u Interu. Ipak, Murinjo ga i dalje želi, a verovatno bi i Inter pristao ako sa Old Traforda stigne ponuda na 55.000.000 evra.

Što se Rebića tiče, one je eksplodirao prošle sezone u Ajntrahtu i letos na Mundijalu. Čak je i Bajern bacio oko i šuškalo se da je njegov agent Fali Ramadani vodio u tajnosti pregovore sa Crvenim đavolima i Bavarcima. Dogovor sa Murinjom je navodno već imao, ali je Ed Vudvord stopirao ceo posao i razbesneo trenera. Ajntraht bi pustio Rebića za oko 45.000.000 evra, a ne treba zaboraviti da polovina novca od obeštećenja ide Fiorentini koja jedva čeka da se nešto tako realizuje.

I baš zbog toga bi Murinjo u pregovorima sa klubom iz Firence mogao da ima prednost u odnosu na ostale klubove. Viola je letos odbila 40.000.000 evra od Atletiko Madrida za srpsko čudo, što je kasnije potvrdio i direktor Konjini. Cena je nastavila da mu raste i italijanska sportska javnost danas procenjujeMilenkovića na 60.000.000 evra kao jednog od najtraženijih defanzivaca planete. Atletiko je i dalje u igri, žele ga i Juventus, Totenhem i Inter, ali ako bi Murinjo „uterao u džep“ Fiorentini oko 20.000.000 evra od Rebića, dobio bi i pravo preče kupovine za Milenkovića. Čime bi rešio pitanje odbrane koja je rak-rana Crvenih đavola.

Na kraju, onaj najskuplji i za Murinja najbitniji – Sergej Milinkovi Savić! Iako od Mundijala u Rusiji igra u nešto lošijoj formi, SMS i dalje drži visoku cenu na pijaci. Nedavno je produžio ugovor sa Lacijem, a gazda Lotito mu je tom prilikom obećao da će biti razumniji nego letos i da neće insistirati na ludačkoj ceni od 150.000.000 evra. Veruje se da bi za nešto više od 100.000.000 evra pristao da proda Sergejana leto. A Murinjo smatra da mu je baš takav tip igrača potreban.

Portugalac vidi Sergeja kao univerzalno rešenje na sredini terena pošto planira da se reši Pogbe, ali i još nekih igrača kojima nije zadovoljan. Ugovori na kraju sezone ističu Jangu, Džonsu, Smolingu, Mati, Ereri iŠou. Dakle, šestorica mogu da idu bez obeštećenja ako ne produže ugovore. A vrlo verovatno mnogi od njih i neće. Na leto ističu i ugovori Marsijala, De Hee, Darmijana i Valensije, ali oni su potpisali na „plus jednu“ i Mančester Junajted može da iskoristi tu opciju i da aktivacijom klauzule produži njihove ugovore do leta 2020. godine.

Murinjo planira da proda neke od njih i da tim prodajama finansira kupovinu srpsko-hrvatskog pokera sa kojim bi dobio ono što je tražio. Spekuliše se bi prodat mogao da bude i Erik Baji. Videćemo kako će na to reagovati Ed Vudvord, ali je za očekivati da klub bude fleksibilniji nego letos. Naravno, sve to pod uslovom da Portugalac preživi i dočeka kraj sezone na klupi Crvenih đavola. A tada planira da napravi čistku i složi ekipu po svom ukusu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar